• Informacje na temat:

    przepyszne ciasto z dyni

Przepisy na temat: przepyszne ciasto z dyni
  • Przepyszny sernik dyniowy z galaretką z czarnej porzeczki

    ...- Dynia dodaje sernikom nie tylko cudownego koloru, ale przede wszystkim delikatnego, budyniowego posmaku, który niezwykle lubię w tego rodzaju wypiekach - opisuje Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • Kuchnia turecka

    Tureckie dania składają się przede wszystkim z mięsa i świeżych warzyw, takich jak bakłażan (patlcan), ogórek (salatlk), dynia (kabak), papryka (biber) i wreszcie pomidor (domates), ziemniak (patates(...) cechą tureckich łakoci jest to, że są niewiarygodnie słodkie, co automatycznie wyklucza przejedzenie się nimi. Najbardziej popularna jest baklava, czyli ciasto przekładane warstwami miodu, migdałów...

Artykuły na temat: przepyszne ciasto z dyni
  • Ciasto dyniowe

    Przepyszne ciasto, które osłodzi nam ponure jesienne wieczory.

  • Dynia w słodkiej odsłonie

    Z miąższu dyni warto wyczarować przepyszne słodkości.

  • Pierozki z dynia, sos z masla z szalwia, borowiki w masle

    To goraca przystawka choc moze tez byc daniem glownym gdy jest podana w wiekszej ilosci. Przepis jest z restauracji "POD ROZA " z Krakowa, od Pani Katarzyny Likus. na 24 pierozki ciasto: 300 gr maki 1 jajko sol, letnia woda zagniesc dokladnie pierogowe ciasto, odstawic na 30 minut. Farsz: 600 gr miazszu z dyni odparowac lub ugotowac na parze z sola, odcisnac z soku dodac 100 gr...

  • Bieganie: Kiedy i co jeść?

    ...trzech omawianych tu minerałów to, między innymi: awokado, jeżyny, maliny, daktyle, rodzynki, wiśnie, winogrona, brukselka, fasolka, groszek, pomidory, dynia, szparagi, botwina, orzechy (szczególnie nerkowce, migdały, orzechy brazylijskie, orzeszki piniowe i ziemne), a także płatki owsiane, nasiona dyni i słonecznika, jogurt i pszenica. Źródła protein Białko zwierzęce - pochodzi z mięsa, drobiu...

  • Żeby jabłko było jabłkiem

    ...- słodkie i słone - można podać razem. Na początek wędzony pstrąg z kwaskowymi jabłkami. Danie piknikowe i dobrze znane, lecz urozmaicone dodatkowym źródłem i kwasu, i słodyczy - marynowaną dynią. Jabłko nie może być bardzo kwaśne, chodzi o to, żeby i ono, i dynia jednocześnie wnosiły do dania własne odmiany kwasowości i słodyczy. Perliczka w sosie jabłkowym to staroświecka potrawa normandzka...