• Informacje na temat:

    przepisy zup

Przepisy na temat: przepisy zup
  • Zupa - jednogarnkowy superfood

    Zupy to doskonały sposób, aby w jednym naczyniu zamknąć zbawienne właściwości warzyw i przypraw. To również najmniej wymagające danie, które z powodzeniem można określić mianem obiadowego superfood. Wielką fanką zup jest dietetyk Amy Rains.

  • Przepisy na cały tydzień

    Sycące dania obiadowe. Przygotujesz je bez trudu!

  • Przepisy na cały tydzień

    Smaczne i łatwe w przygotowaniu.

  • Dwa pomysły na szybką i sycącą zupę z ciecierzycy

    Zupy to smaczny i zdrowy, a przede wszystkim szybki w przygotowaniu pomysł na pożywny posiłek. Uzupełnienie codziennego menu o ich porcję, dostarczy dużej dawki energii i cennych składników odżywczych. Jedną z zup, którą z pewnością warto przyrządzić jest ta na bazie cieciorki. Oto dwa przepisy, dzięki którym pokochacie to cudowne warzywo.

  • Zupa z pora i czosnkowa ciecierzyca, czyli warzywne przepisy Piotra Kucharskiego

    Warzywa nie muszą być tylko nudnymi dodatkami do mięsnych dań. Mogą również tworzyć pełne posiłki. Piotr Kucharski przygotował potrawy bazujące na warzywach.

  • Przepisy na lekkie obiadki

    Smaczne, lekkostrawne, łatwe do przyrządzenia. W sam raz na wakacje. Zainspiruj się naszymi propozycjami zdrowych przysmaków dla najmłodszych.

  • Proste przepisy z makaronem

    Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje 2 dania z makaronami Lubella Mini: sałatkę z Mini Rurkami warzywnymi, mozzarellą, pomidorami i awokado oraz zupę z Mini Kokardkami, z groszkiem cukrowym i kurczakiem. Kucharz zdradza też, jak szybko i łatwo połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu do sałatki oraz jak sprytnie uzyskać oliwę smakową.

  • Zupa z zielonego groszku

    Sposób przygotowania Wszystkie składniki oprócz margaryny wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, po czym gotujemy na zmniejszonym ogniu i gotujemy, aż soczewica zmięknie. Dodajemy margarynę, pieprz i sól do smaku. Przepisy sławnych wegetarian można znaleźć w książce Rynna Berry'ego "Słynni wegetarianie i ich ulubione przepisy". Książkę wydało wydawnictwo Videograf II...

  • Trzy sprawdzone przepisy na wielkanocny żurek

    Żurek to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole i specjalność naszej polskiej kuchni. Aby zachwycał swoim wyrazistym smakiem, powinien być przygotowywany ze specjalnych składników. Jak go zrobić, by podbił podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy? Co dodać, by wzmocnić jego aromat?

  • Zupy krem – trzy proste przepisy na jesienny obiad

    Zupa to danie, po które chętnie sięgamy przez cały rok. Latem na naszych stołach królują chłodniki oraz zupy jarzynowe przygotowywane ze świeżych warzyw, z kolei jesienią i zimą zdecydowanie częściej stawiamy na pożywne i rozgrzewające kremy. O tej porze roku warto dodawać do nich pestki dyni czy orzechy, które nie tylko wzbogacą ich smak, ale i sprawią, że uczucie sytości po posiłku pozostanie z nami na dłużej.

Artykuły na temat: przepisy zup
  • Zupa chrzanowa

    Przepisy na potrawy kuchni staropolskiej w nowym, jeszcze smaczniejszym wydaniu.

  • To już najwyższa pora, aby przypomnieć sobie o przepisach na treściwe i sycące zupy, które doskonale rozgrzeją nas w długie, jesienne wieczory. Fot. 123RF/Picsel Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez tradycyjnego rosołu. Latem serwujemy chłodniki i zupy owocowe, z kolei jesień oraz zima to czas na nieco bardziej treściwe i rozgrzewające potrawy. Oczywiście, wszystkie najsmaczniejsze przepisy na jesienne zupy...

  • Zupa ziemniaczana z grzybami

    Dla niektórych ziemniaki to najważniejsza część obiadu. Uszczęśliwią ich przepisy z kartofelkami w roli głównej!

  • Kiedy temperatury spadają poniżej zera, chętnie sięgamy po zupy, które rozgrzewają i sycą. Takie dania nie muszą być nudne i doskonale wiedzą o tym użytkownicy Smakera. Oto najciekawsze z ich propozycji. Fot. 123RF/Picsel Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. Lubimy tradycyjną pomidorową, zachwycamy się modnymi ostatnio zupami-kremami, nie wyobrażamy sobie niedzielnego obiadu bez...

  • Ewa Wachowicz: Lubelskie przepisy

    Cebularz to prosty placek z pszennego ciasta wyborowego (tzn. ulepszonego, z większą ilością cukru i masła niż w zwykłym cieście pszennym) z farszem ze świeżej cebuli, maku i oleju. Przysmak ten wywodzi sie z kuchni żydowskiej. Cebularza powinno się po upieczeniu posmarować masełkiem, wówczas smakuje jeszcze lepiej. W programie Ewa prezentuje przepisy na: - zupę owocową z jabłek i gruszek...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera "Qmam kasze" - Maia Sobczak powraca z nową książką - "Przepisy na szczęście". Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Premiera już 15 lutego.

  • Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwościami. Specjalnie dla was przygotowaliśmy zestawienie kilku najsmaczniejszych przepisów, które nie pozwolą wam się nudzić tej jesieni. Fot. 123RF W ponure, jesienne dni potrzebujemy posiłków, które nas nasycą, rozgrzeją a także dostarczą wielu niezbędnych naszemu organizmowi składników odżywczych. To wszystko zagwarantują nam niepozorne i nieco...

  • Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem na zakwasie

    ...i praktyczne przepisy, podzielone według głównego składnika na 6 działów: zboża, nabiał, warzywa i zioła, owoce, ryby i owoce morza oraz mięso i wędliny. Przepisy wykorzystują powtarzalne składniki...

  • Kuchnia azjatycka podbija serca niesamowitymi kompozycjami przypraw i barw. Jest smaczna, sycąca, a bazowanie głównie na owocach i warzywach sprawia, że świetnie wpływa na organizm człowieka. Fot. 123RF/Picsel Niepowtarzalna, aromatyczna, kolorowa... a przy tym zdrowa! Króluje pod względem możliwości łączenia różnorodnych smaków. Oto kuchnia azjatycka! Różni się w zależności od regionu i państwa, ale jedno ją łączy - dostarcza niezapomnianych doznań smakowych. Wykorzystując azjatyckie...

Wideo na temat: przepisy zup
  • Zupa z makaronem i pesto

    Proste przepisy na smaczne dania.

  • Jak schudnąć bez restrykcyjnej diety? Zdrowe przepisy Darii Ładochy

    - Podziwiam wszystkich, którzy są na drakońskiej diecie - powiedziała Daria Ładocha. - Jest udowodnione, że takie diety, które możemy sobie ściągnąć z internetu, są rozpisane na cztery tygodnie tylko dlatego, że nasz mózg jest w stanie tylko przez cztery tygodnie poddać się takiej silnej woli - dodała. Jak schudnąć bez restrykcyjnej diety? Blogerka kulinarna przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania takie jak: pikantna zupa z owocami morza oraz kaszotto z groszkiem cukrowym.

  • Oryginalne przepisy na zupy

    Piotr Kucharski zdradził w "Dzień Dobry TVN" swoje pomysły na oryginalne zupy. Przygotował żurek z chrzanowymi ziemniakami, zupę z ciecierzycy i salami oraz krem z pieczonej pietruszki i gruszki.