• Informacje na temat:

    przepisy z kapustą kiszoną

Przepisy na temat: przepisy z kapustą kiszoną
  • Bożonarodzeniowe przepisy

    ...z farszem. Owiń roladę w folię aluminiową i włóż do lodówki na kilka godzin. Świąteczny bigos z grzybami Sposób przygotowania Suszone grzyby namaczamy. Kapustę kiszoną kroimy, zalewamy wodą(...) jak z kiszoną. Do kapusty białej dorzucamy namoczone i pokrojone grzyby.  Kapustę gotujemy do miękkości. Boczek i cebulę kroimy w drobną kostkę, a mięso i kiełbasę na średniej wielkości kawałki...

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Przepisy na weekendową biesiadę

    Tymi daniami zaskoczysz gości!

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Składniki: - 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone, - 1/2 główki kapusty, - biała część pora, - 1 czerwona papryka, - 2 marchewki Przepisy: 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone, ale nie koniecznie i kapustę pokroić, paprykę pokroić w kostkę i sparzyć wrzątkiem, tak też zrobić z porem. Marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi otworami, ogórki pokroić w półksiężyce składniki pomieszać , zalać sosem...

  • Bardzo smaczne chrupiące placki ziemniaczane z kiszoną kapustą. :)

  • Susz i już!

    ...każdy dzień. Przepisy inspirowane japońskim bento", zachęca do takiego przechowywania owoców. W tym celu należy umieścić je w suszarce spożywczej lub w piekarniku w niskiej temperaturze.  - Domowe...

  • Jak zrobić tradycyjne placki ziemniaczane chyba każdy wie. Dlatego dzisiaj propozycja wariacji na temat placków – zrobimy je z kiszoną kapustą i daje Wam słowo, że wyjdą przepyszne!

  • Pierogi z kapustą i grzybami - Maciej Kuroń

    Santorski & CO. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Pyszne pożywne danie dla miłośników kapusty kiszonej

Artykuły na temat: przepisy z kapustą kiszoną
  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    Przygotowując się do świąt spędzamy zwykle w kuchni długie godziny, a efekt i tak nie zawsze bywa dla nas satysfakcjonujący. Tak jednak nie zawsze musi być! Aby się o tym przekonać, sięgnijcie po nasze przepisy – pozwolą wam one zaoszczędzić sporo sił, czasu i nerwów.

  • ​Bento: Kotlety z papryką i kukurydzą

    Siekane kotlety drobiowe z warzywami to smaczna alternatywa dla smażonych w całości filetów. Z pewnością przypadną do gustu także najmłodszym. Do bento proponuję zapakować je razem z surówką z kiszonej kapusty i marchewki. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i przede wszystkim zdrowa - radzi Malwina Bareła, autorka bloga Filozofia Smaku i książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane...

  • Lato w... zamrażarce czy w słoiku?

    ...- Początek jesieni to okres, kiedy możemy jeszcze cieszyć się pysznymi pomidorami, papryką i aromatyczną świeżą zieleniną. Z czasem na ryneczkach zaczynają królować warzywa korzeniowe, pojawiają się pierwsze polskie śliwki, winogrona i dynie - zauważa Malwina Bareła, autorka bloga "Filozofia smaku" oraz książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane japońskim bento". Wspomnianej dyni...

  • Domowe zabiegi szybko zregenerują twoją skórę

    Nie ma jak najprostsze domowe receptury! Polecamy przepisy na kosmetyki, które o tej porze roku są nieocenione!

  • Kimchi: Co, jak i z czym jeść?

    W Azji kimchi, czyli kiszoną kapustę z chili, imbirem, czosnkiem, cebulą i sosem rybnym, je się do każdego posiłku. Może dlatego Koreańczycy nie wiedzą, co to choroby jelit i diety odchudzające(...) muzeum), niezależnie od tego każda rodzina szczyci się własnym sekretnym przepisem przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Jak powstaje Przygotowuje się je tak jak naszą kapustę kiszoną. Różnica...

  • Radość życia, czyli kuchnia karyncka

    Do położonej na południu Austrii Karyntii turystów przyciągają wysokie góry i przepiękne jeziora. To także kraina doskonałych produktów regionalnych, pysznych ryb i smaków łączących wpływy włoskie, słoweńskie i austriackie. Poznaj najlepsze przepisy kuchni karynckiej!

  • Anna Starmach: Byłam dość specyficznym dzieckiem

    .... Coś pysznego. Myślę, że zależnie od sezonu za każdym razem można na nowo interpretować znane przepisy. Jest coś, czego by pani nie zjadła? - Jem wszystko, niczego nie odmawiam. Nie jestem wegetarianką, oj nie. Kocham mięso. Z tego, co słyszałam, byłam dosyć dziwnym dzieckiem, bo mając zaledwie dwa latka uwielbiałam ogórki kiszone, kiszoną kapustę, szpinak, a z mięsa - królika. Takie...

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Pomysły na... żeberka!

    Wypróbuj nowe przepisy i zaskocz gości!

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".

Wideo na temat: przepisy z kapustą kiszoną
  • Pomysły na kiszoną kapustę

    Dominika Wójciak przygotowała w kuchni "Dzień Dobry TVN" potrawy z kapustą kiszoną. Zwyciężczyni 3. edycji "MasterChefa" zdradziła przepisy na: wegański bigos, pierogi z kapustą i grzybami oraz kapuśniaczki z ciasta krucho-drożdżowego.

  • Kwaśnica i kapusta kiszona, czyli Andrzej Polan i jego przepisy na kiszonki

    Zimą, zwłaszcza w czasie mrozów, powinniśmy szczególnie zadbać o naszą odporność. Nasz organizm wzmocnią między innymi kiszonki, które mają mnóstwo witamin i błonnika pokarmowego. Andrzej Polan w kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotował swoje ulubione dania z kiszonkami w roli głównej. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: kwaśnica z pieczenią rzymską, kapusta kiszona z jabłkami, morwą i kminkiem oraz skrei w sosie śmietanowym z ogórkiem kiszonym.

  • Polska kuchnia w nowoczesnym wydaniu. Przepisy Darii Ładochy

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Daria Ładocha przygotowała dania kuchni polskiej, ale w nowoczesnym wydaniu. Na stole pojawiły się potrawy: kapuśniak z suszonymi pomidorami, śledzie na ostro z oliwkami, musztardą i zielonym pieprzem, pieczona makrela z warzywami oraz łazanki z kapustą kiszoną, pomidorkami cherry i grzybami shitake.