• Informacje na temat:

    przepisy na surówkę z białej kapusty

Przepisy na temat: przepisy na surówkę z białej kapusty
  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Cześć, dzisiaj chciałbym pokazać Wam fajny przepis na surówkę z białej kapusty, którą można przechowywać w lodówce śmiało 3 tygodnie ;)

  • Przepis na surówkę z białej kapusty.

  • jedna z moich ulubionych surówek którą często robię, jest naprawdę smaczna, a przepis pochodzi z książeczki poradnika domowego "Potrawy jarskie"...

  • Uniwersalna surówka z białej kapusty to pyszna i łatwa do zrobienia surówka z niewielu składników. Pasuje do większości obiadów składających się z mięsa i ziemniaków. Moim zdaniem pasuje również do ryby, dań z grilla czy klusek z mięsnymi sosami. Dlatego też nadałam jej nazwę uniwersalnej. Ja takie surówki mogę również jeść jako samodzielną przekąskę pomiędzy posiłkami. Wspomniana uniwersalna surówka oprócz białej kapusty, zawiera w składzie marchew i cebulę oraz przyprawy

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Suróweczka w sam raz do obiadu ale także jako dodatek do hamburgerów :).Pyszna i chrupiąca

  • Bomba witaminowa potrzebna o każdej porze roku.

  • Idealna do różnorakich obiadów, smakuje jak tradycyjna surówka znana Wam nam wszystkim z "chńskich" restauracji. Prosta w przygotowaniu i naprawdę smaczna!

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

Artykuły na temat: przepisy na surówkę z białej kapusty
  • Krótkie posty znanych dietetyków

    .... Ograniczamy mięso i nabiał (zakwaszają). Unikamy cukru, także w gotowej żywności i produktów z białej mąki. Na pięć dni: Dieta FMD prof. Valtera Longo, gerontologa To światowej sławy lekarz(...) - do 30 minut. Przepisy na proste dania na ciepło Zapiekane marchewki Umyte marchewki kroimy w słupki, posypujemy przyprawami. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • ...przygotować surówkę z czerwonej lub białej kapusty. Kolacja dla Hrabala według Tomasza Brzozowskiego Składniki: • 4 dorodne ziemniaki ze skórką • 4 duże płaty lub dzwonka wędzonego łososia • kubeczek(...) kurczaka zanurzone w sosie. Takim sosem można również polać jaja ugotowane na twardo (w całości lub przepołowione). Przepisy pochodzą z książki Magdaleny Kuydowicz i Justyny Borczewskiej "Przepisy gwiazd...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówce z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jakie właściwości...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...tylko 5 kcal. Przepisy: Odtruwający koktajl Zielony ogórek, 1/4 obranego korzenia imbiru, cztery gałązki selera naciowego, 100 g kiełków lucerny, 3 gałązki natki pietruszki, wrzuć do sokowirówki(...) : Źródło witaminy A, z grupy B, C i K oraz magnezu, potasu, żelaza. Bogata w białko roślinne Przepisy: Surówka na piękną skórę Niewielką dynię obierz ze skórki i pokrój na kilka mniejszych części...

  • Młoda kapusta jest rarytasem, na który warto czekać cały rok. Aby ją odpowiednio uhonorować, należy zaopatrzyć się w najlepsze przepisy. Fot. 123RF/Picsel Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, ciepłe dni. Młoda kapusta - smaczna, ale czy zdrowa? Kapusta powszechnie jest uznawana za warzywo ciężkostrawne, a tym samym niezbyt zdrowe. Warto jednak...

  • Surowo wzbronione

    .... Najważniejsza: szanuj czas. Surówkę z białej kapusty czy kalafiora przygotuj tuż przed podaniem, bo po kilku godzinach od pokrojenia znika 75 proc. glukozynolatów - pokazały badania prof. Paula Thornalleya(...) ilości i zjadać tego samego dnia. Cząstki elementarne Niektóre przepisy polecają dodać czosnek do potrawy w całości. Błąd - przekonuje prof. Claudio Galmarini z Argentyny. Dlaczego? Posiekany ma więcej...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Sałatki w kuchni polskiej pojawiły się pod koniec XVIII wieku. Ich wybór był jednak niewielki, a składniki często się powtarzały. Inspiracji do polskich sałatek szukano więc w kuchniach innych narodów. Od tamtych czasów wiele się jednak zmieniło. Książka ta zawiera kilkadziesiąt przepisów na surówki i sałatki, które mają ułatwić nam poszukiwania nowych smaków. Sałatki tu zaproponowane mogą być nie tylko dodatkiem do wędlin, ale samodzielnymi przystawkami, małymi daniami, którymi częstuje się...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....