• Informacje na temat:

    przepisy na przetwory z czerwonych porzeczek

Przepisy na temat: przepisy na przetwory z czerwonych porzeczek
  • Renesans czerwonej porzeczki

    ..., warto przygotować przetwory: dżemy galaretki, konfitury. Przepisy: Nalewka porzeczkowa Ciasto makowo-porzeczkowe Konfitura porzeczkowo-malinowa Babka z porzeczkami Tort porzeczkowo...

  • Jest to mój zbiór przepisów na Przetwory.

  • Szybki do zrobienia, smaczny, zwłaszcza zimową porą do ciast i deserów.

  • Konfitura porzeczkowa świetnie smakuje zarówno w konfiguracjach słodkich, jak i wytrawnych, na przykład z pieczonym drobiem.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Od dziś mogę delektować się przepysznym kompotem z połączenia moich papierówek z czerwonymi porzeczkami. Porzeczki pięknie się czerwienią na krzaku, a papierówki same spadają z drzewa. Połączenie tych owoców daje nam kompot, który jest bardzo orzeźwiający, lekko kwaskowaty, ale z wyczuwalną nuta słodyczy.

  • Smaczny pomysł na "Przetwory z warzyw"

  • Sprawdzony przepis na "Konfitura z czerwonych porzeczek z kokosową nutką"

  • To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych przepisów typu pigwa do herbatki pasteryzowana z cukrem.

Artykuły na temat: przepisy na przetwory z czerwonych porzeczek
  • Renesans czerwonej porzeczki

    ..., warto przygotować przetwory: dżemy galaretki, konfitury. Przepisy: Nalewka porzeczkowa Ciasto makowo-porzeczkowe Konfitura porzeczkowo-malinowa Babka z porzeczkami Tort porzeczkowo...

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są fantastycznym dodatkiem do wielu potraw. Zobacz, jakie dania możesz wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Medycyna ludowa od wieków wykorzystuje porzeczki w celu leczenia infekcji górnych dróg oddechowych, nieprzyjemnych ukąszeń owadów, a nawet reumatyzmu i artretyzmu. Spożywanie porzeczek zalecano również w przypadku uciążliwych bólów głowy oraz ogólnego wyczerpania i osłabienia...

  • Renesans czerwonej porzeczki

    ..., warto przygotować przetwory: dżemy galaretki, konfitury. Przepisy: Konfitura porzeczkowo-malinowa Babka z porzeczkami Tort porzeczkowo-czekoladowy Grillowane jabłka z porzeczkową bezą...

  • Są takie letnie przysmaki, które nigdy się nie nudzą. Porzeczki, bez względu na kolor, są świetnym rozwiązaniem na lekki deser. Zobacz, jakie dania można wyczarować z tych niepozornych owoców. Fot. 123RF/Picsel Czarne, czerwone, czy białe? Jedz każdy rodzaj. Porzeczki, bez względu na kolor, są źródłem wielu witamin, m. in. C i P, i składników odżywczych. Z czarnych porzeczek otrzymasz lekarstwo na przeziębienie. Stosuj je zamiast tabletek z witaminą C. Czerwone pomogą ci przy dolegliwościach...

  • Fiński sposób na przeziębienia - sok lub smoothie z jarzębiny

    Sok z jarzębiny to bomba witaminowa - podnosi odporność i zapobiega przeziębieniom. W Finlandii popularne są nie tylko przepisy na soki, ale także na jarzębinowe smoothie, dżemy czy likiery.

  • Za oknami piękna i słoneczna pogoda, aż trudno sobie wyobrazić, że za niecałe pół roku będzie zimno, wietrznie i śnieżnie. Aby zatrzymać trochę lata, możemy zrobić przetwory, które będziemy pałaszować w zimne wieczory. Jakie przetwory najlepiej robić w czerwcu?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Czerwiec jest początkiem lata oraz gorącej i słonecznej aury, dzięki której możemy cieszyć się świeżymi, słodkimi truskawkami, poziomkami, rabarbarem, czereśniami, smacznym szpinakiem, młodymi buraczkami z...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • W lipcu pogoda sprzyja słodkiemu lenistwu. Aby w zimie cieszyć się smakiem kompotu z suszonych owoców i wyciągać ze spiżarni pyszny domowy sok porzeczkowy, warto przerwać na chwilę odpoczywanie i zadbać o domowe przetwory! Co kupować i przerabiać w lipcu? Fot. 123RF.COM/PICSEL Lipiec to środek sezonu na zbieranie warzyw i owoców. Stragany uginają się pod ciężarem porzeczek, moreli, wiśni, czereśni, ogórków, jeżyn, pomidorów i agrestu. Grzechem byłoby nie skorzystać z dobrodziejstw, które...

  • Eliksiry zdrowia z ogrodu

    .... Przecedzony płyn wymieszaj z miodem. Pij co dzień mały kieliszek, najlepiej w porze podwieczorku. Sok z czerwonych owoców. Przygotuj 2 kilogramy porzeczek i 4 szklanki cukru. Owoce wrzuć do garnka warstwami(...) leki mogą okazać się niezastąpione, gdy nadejdzie sezon na przeziębienie i grypę. Ale nie tylko! Większość z nich ma też inne, cenne dla organizmu właściwości. Wypróbuj sprawdzone przepisy na...

  • Każdego roku borykamy się z tym samym problemem: które porzeczki wybrać? Wszystkie są smaczne, ale czy równie zdrowe? Fot. 123RF/Picsel Smak świeżo zerwanych z krzaczka porzeczek dla wielu osób są jednym z najsłodszych wspomnień z dzieciństwa. Nic więc dziwnego, że tak z utęsknieniem wyczekujemy momentu, kiedy ten przysmak ponownie zagości w naszych sklepach. Po porzeczki warto sięgać nie tylko ze względu na smak, ale i właściwości odżywcze. Co zyskujemy jedząc porzeczki? Badania wskazują, iż...