• Informacje na temat:

    przepisy na pieczonego pstrąga

Przepisy na temat: przepisy na pieczonego pstrąga
  • Walentynkowe menu

    Nie masz pomysłu na wyjątkową walentynkową kolację? Wybierz spośród dań z naszego menu. Znajdziesz tu przepisy na dania główne, przystawki i słodkie jak miłość desery - idealne na Dzień Zakochanych.

  • Przygotowując rybę warto czasem zrobić jej więcej, by potem wykorzystać ją np. do pasty, która będzie ciekawą odmianą dla sera i wędliny.

  • Pstrąg lub szczupak - Maciej Kuroń

    ...15 minut. Szczupaka pieczemy około 5 minut dłużej niż pstrąga. Przepis pochodzi z książki Macieja Kuronia pt. "Grill. Potrawy z rusztu i ogniska" Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • O :) Zainspirowany przepisem postanowiłem zrobić swoją wersję

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pstrąga"

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Pstrąg idealnie nadaje się na delikatny rosół

Artykuły na temat: przepisy na pieczonego pstrąga
  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji...

  • W kuchniach wszystkich narodów jest niezliczona ilość dań z mięsa. I nic dziwnego, bo mięso to niezwykle wdzięczny surowiec - zmienia smak nie tylko w zależności od sposobu przyrządzania (gotowanie, smażenie, duszenie, pieczenie), ale także od użytych do jego przyrządzenia przypraw oraz od dodatków, z którymi się je podaje. Również w polskim klimacie dania z różnych mięs stanowiły i nadal stanowią bardzo ważny element codziennego i świątecznego menu. Lubimy jadać mięsa, uważamy je bowiem za...

  • Nowoczesna kuchnia rybna według Ewy Wachowicz

    ...- Nieraz już w moim programie robiłam wędzone ryby czy mięso. Lubię od czasu zabawić się w wędzenie - te słowa Ewy Wachowicz oznaczają, że tym razem poznamy przepisy z wykorzystaniem ryby wędzonej(...). Na danie główne upiecze pstrąga potokowego z Ojcowa, przy czym ryba będzie bez ości - za to z ziemniaczanymi łódeczkami oraz surówką z kiszonej kapusty. Na deser ciasto cytrynowe z cukinią, udekorowane...

  • Jeśli przygotowanie sernika kojarzy ci się z długimi godzinami spędzonymi przy rozgrzanym piekarniku, przedstawiamy garść przepisów, które skutecznie rozprawią się z tym mitem. Fot. 123RF/Pcisel Najprawdopodobniej obecność serników na polskich stołach zawdzięczamy królowi Janowi III Sobieskiemu, który sprowadził go wracając z odsieczy wiedeńskiej. Tak oto zawitał do kraju nad Wisłą, gdzie ochrzczono go mianem „sernika wiedeńskiego". Rozsmakowali się w nim krakowiacy i przystroili...

  • .... Mają w czym wybierać. Oprócz kanonu - zup, pierogów, gołąbków czy mielonych - i domorośli kucharze, i szefowie kuchni coraz częściej sięgają po potrawy regionalne, dawne przepisy oraz lokalne smaki(...)! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami! Kasia Bosacka KATARZYNA BOSACKA , dziennikarka telewizyjna...

  • Przepisy na cztery pory roku to autorska książka Zosi Cudny, założycielki jednego z najbardziej popularnych blogów kulinarnych w Polsce ‒ Makecookingeasier.pl. Stronę codziennie odwiedzają tysiące czytelników w poszukiwaniu prostych, ale pysznych i opartych na naturalnych składnikach przepisów kulinarnych. Książka Wydawnictwa Rebis jest połączeniem doskonałej kuchni i fantastycznych zdjęć, które wyostrzają zmysły i pobudzają smaki. Została pomyślana tak, aby ilustrować poszczególne etapy...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    ...zrobić rosół, mielone, pierogi. Ale potem zorientowałam się, że nawet najprostsze przepisy mogą sprawiać wielu ludziom problemy. Choć niemal każdy miał okazję spróbować gołąbków, zrazów czy klopsów(...) je zgromadzone w jednym miejscu. Te tradycyjne przepisy są przeplatane treściami bardziej nowoczesnymi. Znajdziemy tu przepis na zupę dyniową, sałatkę z burakami, faszerowaną cukinię. To są propozycje...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Ratunek na talerzu

    .... Marchewka ugotowana w całości będzie zawierała aż o 25 proc. więcej falkarinolu niż pokrojona przed gotowaniem. Zdrowie na talerzu Są to przepisy dla całej rodziny. Dla bliskich chorego to znakomita(...) możesz wyjąć, obrać z mięsa, pokroić je i wrzucić do zupy. Dorsza lub pstrąga nasmaruj mieszanką soku z cytryny, 1/2 szklanki posiekanej bazylii, oliwy, soli oraz pieprzu. Ułóż w naczyniu żaroodpornym...

  • W ostatnim czasie tarty zawładnęły sercami Polaków. Przygotowuje się je niezwykle prosto, a ich smak zależy jedynie od naszej wyobraźni. Co ważne możemy zaserwować je zarówno w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Dziś skupiamy się na tych drugich, prezentując wam najciekawsze pomysły naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas byłby w stanie odmówić sobie smakowicie wyglądającego kawałka tarty, która dopiero co opuściła piekarnik? Taka potrawa jest doskonałym rozwiązaniem, zwłaszcza gdy...