• Informacje na temat:

    przepisy na pasty jajeczne

Przepisy na temat: przepisy na pasty jajeczne
  • Proste przepisy na smakowite potrawy

    ...jajecznej, dopraw do smaku solą i pieprzem. Smaż, aż jajka się całkowicie zetną. W ten sposób przygotuj też drugi omlet. Udekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżymi warzywami. Brokułowa...

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Pasty do kanapek - przepisy

    Pasty do pieczywa to świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Są zdrowe, pyszne i lekkie i co najważniejsze, możesz przygotować je w kilka minut.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Kurczak i makaron: trzy pomysły na szybki i pyszny obiad

    Delikatne mięso, sycące dodatki i nasze przepisy. Tyle wystarczy, by na twoim stole każdego dnia gościły smakowite potrawy. I to bez spędzania w kuchni wielu godzin.

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Czosnek – naturalny antybiotyk w przepysznej odsłonie

    O jego leczniczych właściwościach pisał Konfucjusz, a malowidła przedstawiające tę roślinę znajdują się na ścianach piramidy Cheopsa. Niedźwiedzi, skalny, zwyczajny – czosnek nie tylko dodaje potrawom wyrazistego, intensywnego smaku, ale ma również niezwykle pozytywny wpływ na odporność organizmu. Z okazji Dnia Czosnku przygotowaliśmy dla was kilka ciekawostek i smakowite przepisy z tą wyrazistą...

  • Super lekkie śniadanko o wielu smakach.

  • Dzieci lubią zdrowo jeść

    Zdrowe jedzenie może być pyszne - przekonuje znany kucharz Grzegorz Łapanowski. I proponuje przepisy na potrawy, które zachwycą każdego małego niedowiarka.

  • Smaczna pasta na kanapki, łatwa w przygotowaniu.

Artykuły na temat: przepisy na pasty jajeczne
  • Pozytywnie na wiosnę, czyli przepisy na wiosenne przesilenie

    „W marcu jak w garncu” oraz „Kwiecień plecień bo przeplata” - te powiedzenia trafnie opisują pogodę pierwszych wiosennych dni. Zmiana pory roku to zawsze wyzwanie dla naszego organizmu. Jak sobie poradzić z przesileniem? Co jeść, aby cieszyć się wiosną i razem z przyrodą z nową siłą obudzić się do życia?

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    Przygotowując się do świąt spędzamy zwykle w kuchni długie godziny, a efekt i tak nie zawsze bywa dla nas satysfakcjonujący. Tak jednak nie zawsze musi być! Aby się o tym przekonać, sięgnijcie po nasze przepisy – pozwolą wam one zaoszczędzić sporo sił, czasu i nerwów.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Wielkanoc według Roberta Skubisza

    Szef kuchni restauracji Amber Room – Robert Skubisz - zdradza swoje autorskie przepisy na wielkanocne potrawy.

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • 10 maseczek dla każdej kobiety

    Aby poprawić kondycję skóry, kosmetyk wystarczy nakładać raz w tygodniu. Wypróbuj sprawdzone przepisy na domowe maseczki.

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. Fot. 123RF/Picsel Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Ponoć najlepiej zasiąść do niego między godziną 7:00 a 9:00. Dzięki...

  • Skończył ci się kosmetyk? Możesz zrobić go sama

    Poznaj łatwe przepisy na olejek, szampon czy tonik. Tanie i bez konserwantów.

  • Kuchnia indyjska czaruje nas bogactwem smaków i aromatów. Nic więc dziwnego, że wielu z nas próbuje odtwarzać je w zaciszu własnej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Mieszankę przypraw o nazwie "curry" znajdziemy niemal w każdym sklepie spożywczym. Jednak nie ma ona nic wspólnego z azjatyckiem daniem o tej samej nazwie. Potrawa curry jest zwykle gęstym sosem, przygotowanym na bazie mleczka kokosowego oraz aromatycznej pasty. W wielu zakątkach świata danie to od setek lat stanowi podstawę codziennego...

Wideo na temat: przepisy na pasty jajeczne
  • Z łososiem, jajeczne i pate. Przepisy na pyszne pasty kanapkowe

    Czym można zastąpić wędlinę na kanapce? Blogerka kulinarna Samar Khanafer zdradziła przepisy na pasty do pieczywa. Przygotowała pastę jajeczną z awokado, pastę rybną, pastę z ciecierzycy i wędzonego na zimno łososia, pate z kurzej wątróbki oraz kokosowy krem z białej czekolady. Źródło: Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Chruściki, falafel i brownie w wykonaniu Beaty Kartowicz

    Restauratorka Beata Kartowicz zdradziła w kuchni "Dzień Dobry TVN" przepisy na dania, które można zabrać w podróż. Na stole pojawiły się: chruściki z piersi z kurczaka, ciabatta z pastą jajeczną, kanapka Klubowa, hummus z suszonymi pomidorami i chrupiące warzywa, falafel w picie, spring rolls, sałatka owocowa, a na deser ciastka brownie.