• Informacje na temat:

    przepisy na pasty do pieczywa

Przepisy na temat: przepisy na pasty do pieczywa
  • Pyszne i szybkie pasty kanapkowe

    Pasty do pieczywa to zdrowe, proste w przygotowaniu i smaczne przekąski. To idealna alternatywa dla tradycyjnych kanapek z wędliną i serem, która urozmaici codzienne śniadania i kolacje. Pasty idealnie sprawdzą się również podczas domowych przyjęć, podawane w formie przystawek.

  • Zdrowa, smaczna pasta do pieczywa i wędliny. Składnikami są ziarenka, pietruszka, olej i przyprawy w ilościach wg uznania.

  • Pasty do kanapek - przepisy

    Pasty do pieczywa to świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Są zdrowe, pyszne i lekkie i co najważniejsze, możesz przygotować je w kilka minut.

  • Pasta z cieciorki

    Cieciorka to jedno z najpopularniejszych warzyw w krajach arabskich. Jej ogromną zaletą jest duża zawartość białka, które przypomina to pochodzenia zwierzęcego. Przepisy z cieciorką są zdrowe, łatwe w przygotowaniu i przede wszystkim pyszne. Z jej pomocą przyrządzimy zarówno śniadanie, obiad, jak i kolację.

  • Bardzo aromatyczna i smaczna pasta. Danie kuchni wegańskiej.

  • Orientalne przekąski z tahiną idealne na karnawał

    ...oraz bakłażana - oto trzy przepisy, które z pewnością zasmakują Waszym gościom.

  • Niezwykle prosta w przygotowaniu pasta rybna, która doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Pasta jest lekka, smaczna i otulona delikatną nutką słodkości miodu :)

  • Gryczane paluszki à la podpłomyki

    Oto wspaniała alternatywa dla wszystkich smakoszy pieczywa, którzy na kilka dni diety oczyszczającej będą musieli się z nim rozstać.

  • Piorunujący przepis n a smaczną przekąskę.

Artykuły na temat: przepisy na pasty do pieczywa
  • Pozytywnie na wiosnę, czyli przepisy na wiosenne przesilenie

    „W marcu jak w garncu” oraz „Kwiecień plecień bo przeplata” - te powiedzenia trafnie opisują pogodę pierwszych wiosennych dni. Zmiana pory roku to zawsze wyzwanie dla naszego organizmu. Jak sobie poradzić z przesileniem? Co jeść, aby cieszyć się wiosną i razem z przyrodą z nową siłą obudzić się do życia?

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Anna Guzik: Po programie sprawdzam przepisy we własnej kuchni

    ..., ale także wzbogacić swoją wiedzę na temat zdrowego odżywiania czy racjonalnego robienia zakupów. Szkolę się też kulinarnie. Zazwyczaj po nakręceniu odcinka sprawdzam przepisy we własnej kuchni. Mam już swoją listę przebojów, jeśli chodzi o przepisy z programu. Z każdym programem się wydłuża! (śmiech). Do moich ulubionych dań należy zupa brokułowa z serem pleśniowym, prawdziwy domowy budyń...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść słonecznik

    ...obok lub ciepłą wodą. Odstaw na całą noc, zmiel i obłóż skórę zmienioną chorobowo (wypryskami lub siniakami). Potrzymaj przez około 15 minut, zmyj chłodną wodą. Przepisy pełne witamin Murzynek(...) smarowania pieczywa. Kolorowa sałatka Kapustę poszatkuj, skrop cytryną i oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 min. Dodaj startą marchewkę i jabłko, różyczki brokuła i odcedzoną cieciorkę. Wymieszaj...

  • Przygotowanie bezglutenowego pieczywa nie należy do najłatwiejszych zadań, jednak nie jest niewykonalne. Doskonale wiedzą o tym nasi użytkownicy, którzy podzielili się z nami wieloma, bardzo ciekawymi przepisami. Fot. 123RF/Picsel Celiakia (choroba trzewna) to immunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu ( białka zapasowego zawartego w zbożach). Działający toksycznie gluten prowadzi do zaniku kosmków jelita cienkiego, które są odpowiedzialne za...

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...... Proponujemy ci, opracowaną z dietetyczką Anną Galczak-Kondraciuk dietę, która będzie zarówno zdrowa, jak i smaczna. Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na wszystkie pory dnia, ale również propozycje(...) zmiękną i zbrązowieją. Dopraw solą i pieprzem. Następnie dodaj wszystkie składniki i zmiksuj na gładką masę. Włóż do słoiczka i trzymaj w lodówce przez 3 dni. Ta ilość pasty wystarczy ci na 5-6 kanapek...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Sześć powodów, dla których warto jeść mniszek

    ...zielony kolor) i np. miksuj na pastę. Przepisy pełne witamin Zielony makaron Liście umyj, wrzuć do wrzątku, zamieszaj i natychmiast odcedź. Przełóż do wysokiego pojemnika, dodaj pestki, orzechy, czosnek, sól i pieprz oraz ser. Miksuj 1 min. Wlewaj porcjami olej, miksując na wysokich obrotach do konsystencji pasty. Ugotuj makaron. Podawaj na talerzach, każdą porcję wymieszaj z 1-2 łyżkami pasty...

  • Nie od dziś wiadomo, że ciemne pieczywo należy do najzdrowszych i najbardziej wartościowych. Jak je zrobić w zaciszu własnej kuchni? Fot. 123RF/Picsel Jak wskazują statystyki, spora część Polaków najczęściej sięga po jasny chleb pszenny. Posiada on niewiele błonnika, przez co, jedzony w nadmiarze, może tuczyć. Właśnie z tego względu coraz więcej osób decyduje się na zastąpienie go znacznie zdrowszym pieczywem razowym. Zdecydowanie najzdrowsze jest pieczywo żytnie razowe, powstające z pełnego...

Wideo na temat: przepisy na pasty do pieczywa
  • Z łososiem, jajeczne i pate. Przepisy na pyszne pasty kanapkowe

    Czym można zastąpić wędlinę na kanapce? Blogerka kulinarna Samar Khanafer zdradziła przepisy na pasty do pieczywa. Przygotowała pastę jajeczną z awokado, pastę rybną, pastę z ciecierzycy i wędzonego na zimno łososia, pate z kurzej wątróbki oraz kokosowy krem z białej czekolady. Źródło: Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news