• Informacje na temat:

    przepisy na kiszone ogorki

Przepisy na temat: przepisy na kiszone ogorki
  • Przepisy na weekendową biesiadę

    Sałatka ze śledziem podana w ziemniaczku Sposób przygotowania 1. Filety śledziowe umyj i mocz kilka godzin w wodzie lub mleku. Odcedź, pokrój. Jabłka, ogórki kiszone, por i szczypior drobno posiekaj, dodaj do śledzia. Delikatnie wymieszaj.  2. Kilka ziemniaków ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wymieszaj majonez, śmietanę, sól, pieprz i mielone ziele...

  • Bardzo dobre i zdrowe. Swiata nie odkrylam, ale podaje moj niezawodny przepis.

  • Pasty do kanapek - przepisy

    Pasty do pieczywa to świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Są zdrowe, pyszne i lekkie i co najważniejsze, możesz przygotować je w kilka minut.

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Soczyste kotleciki

    W chrupiącej panierce czy ze złocistą przypieczką? A może delikatny duszony? Tradycyjny mięsny czy z... bakłażana? Wybieraj śmiało, bo nasze przepisy są proste, a w chłodny dzień – nie ma jak kotlet!

  • Ogórki kiszone, to jedna z najpopularniejszych form przechowywania ogórków podczas zimy. Ogórki zaprawione wg tego przepisu, dzięki dodatkowi cukru nie ukiszą się zbyt mocno, pozostaną dość twarde i dłużej będzie można je przechowywać.

  • Zdrowe i pyszne jedzenie dla dziecka

    Zdrowe jedzenie może być pyszne, przekonuje Grzegorz Łapanowski. I proponuje przepisy na potrawy, które zachwycą każdego małego niedowiarka.

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

Artykuły na temat: przepisy na kiszone ogorki
  • Kiszone rzodkiewki

    ...odsłoną kiszonych jabłek. Przepis pochodzi z książki Mai Sobczak "Przepisy na szczęście" . Zobacz także:

  • Ogórek polski, wileński, niemiecki…

    .... Nie potrafię tego zrozumieć nawet biorąc poprawkę na sentyment do smaków dzieciństwa. Magda Gessler Więcej w serwisie: Sprawdzone przepisy na przetwory z ogórków...

  • Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa

    ...się w sałatkach, kanapkach, mizerii, można je marynować, konserwować i kisić. Trzeba jednak pamiętać, że świeże warzywo - w przeciwieństwie do kiszonego i małosolnego - może być ciężkostrawne dla osób(...) niskokaloryczne, poleca się je więc osobom na diecie odchudzającej. 10. Kiszone warzywa, w tym ogórki, są wartościowym źródłem kwasu mlekowego, który jest naturalnym probiotykiem. Powstająca w czasie...

  • Przetwory z ogórków

    Sprawdzone przepisy na przetwory z ogórków.

  • Anna Starmach: Byłam dość specyficznym dzieckiem

    Anna Starmach przyznaje, że była specyficznym dzieckiem. "Już jako dwulatka lubiłam ogórki kiszone. Nie lubiłam za to chipsów" - mówi jurorka "Masterchefa". Starmach długo nie mogła przekonać się do barszczu czerwonego. "Od kilku lat go lubię" - dodaje.

  • Lato w... zamrażarce czy w słoiku?

    ...- Początek jesieni to okres, kiedy możemy jeszcze cieszyć się pysznymi pomidorami, papryką i aromatyczną świeżą zieleniną. Z czasem na ryneczkach zaczynają królować warzywa korzeniowe, pojawiają się pierwsze polskie śliwki, winogrona i dynie - zauważa Malwina Bareła, autorka bloga "Filozofia smaku" oraz książki "Lunchbox na każdy dzień. Przepisy inspirowane japońskim bento". Wspomnianej dyni...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    Przygotowując się do świąt spędzamy zwykle w kuchni długie godziny, a efekt i tak nie zawsze bywa dla nas satysfakcjonujący. Tak jednak nie zawsze musi być! Aby się o tym przekonać, sięgnijcie po nasze przepisy – pozwolą wam one zaoszczędzić sporo sił, czasu i nerwów.

  • Pomysły na przekąski w diecie oczyszczającej owocowo-warzywnej

    Czasem mamy nieodpartą ochotę na przekąskę. Jeśli jednak jesteśmy na oczyszczającej diecie owocowo-warzywnej, nie możemy sobie pozwolić na chipsy, frytki z ziemniaków czy solone orzeszki. Nie oznacza to, że musimy zrezygnować z przyjemności. Przedstawiamy przepisy na pyszne i zdrowe przekąski z warzyw i owoców.

  • Hamburger i cielęcina według Magdy Gessler

    Przestawiamy dwa przepisy Magdy Gessler.

  • Sałatki z wędlinami. Zdziwisz się, co przygotujesz z ich użyciem. Pycha!

    Tradycyjna sałatka wielkanocna z wędliną i jarzynami wielu z nas zdążyła się już opatrzyć, a nawet sprzykrzyć. Nie oznacza to jednak, że nie da się jej odczarować. Przeciwnie! Wystarczy tylko, że zaserwujemy ją w odświeżonym i nieco atrakcyjniejszym wydaniu. Nasze szybkie, proste i smaczne przepisy są najlepszym przykładem, że sałatka z wędliną nie musi być nudna!

Wideo na temat: przepisy na kiszone ogorki
  • Kwaśnica i kapusta kiszona, czyli Andrzej Polan i jego przepisy na kiszonki

    Zimą, zwłaszcza w czasie mrozów, powinniśmy szczególnie zadbać o naszą odporność. Nasz organizm wzmocnią między innymi kiszonki, które mają mnóstwo witamin i błonnika pokarmowego. Andrzej Polan w kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotował swoje ulubione dania z kiszonkami w roli głównej. Na stole pojawiły się takie pyszności, jak: kwaśnica z pieczenią rzymską, kapusta kiszona z jabłkami, morwą i kminkiem oraz skrei w sosie śmietanowym z ogórkiem kiszonym.

  • Groszek z kozim serkiem, miętą i gryką ekspandowaną

    Marcin Piotrowski w programie "Pytanie na śniadanie" zaprezentował 3 oryginalne przepisy bazujące na lokalnych produktach. Dla spragnionych odważnej kuchni świetnie sprawdzi się przepis na jajo w orkiszowej tempurze z sosem z kiszonych ogórków lub groszek z kozim serkiem, miętą i gryką ekspandowaną. Z okazji zbliżających się świąt kucharz przygotował również paschę z bakaliami i żelem malinowym

  • Wielkanocna pascha z bakaliami i żelem malinowym

    Marcin Piotrowski w programie "Pytanie na śniadanie" zaprezentował 3 oryginalne przepisy bazujące na lokalnych produktach. Dla spragnionych odważnej kuchni świetnie sprawdzi się przepis na jajo w orkiszowej tempurze z sosem z kiszonych ogórków lub groszek z kozim serkiem, miętą i gryką ekspandowaną. Z okazji zbliżających się świąt kucharz przygotował również paschę z bakaliami i żelem malinowym