• Informacje na temat:

    przepisy na cielęcinę

Przepisy na temat: przepisy na cielęcinę
  • Cztery pomysły na cielęcinę

    To delikatne mięso doskonale nadaje się do przygotowywania wykwintnych dań. Przygotowaliśmy dla Ciebie cztery sprawdzone przepisy na potrawy z cielęciny.

  • Klasyczny zestaw francuski

    ...gałki muszkatołowej  Przygotowanie: 1. Cielęcinę kroimy w kostkę o boku 4 cm, marchew, pora i seler naciowy w grube plastry. W dużym garnku zalewamy cielęcinę białym winem, dodajemy tyle wody(...) z żółtkami, ciągle mieszając. Najlepiej robić to trzepaczką, uważając, żeby żółtka się nie zwarzyły. Do sosu dodajemy cielęcinę. Podgrzewamy tuż przed podaniem, bardzo ostrożnie, nie zagotowując wywaru...

  • Rosół – czego o nim nie wiedziałaś?

    ...esencjonalnego, aromatycznego rosołu o głębokim smaku to nie taka prosta sztuka. Jak zrobić ten idealny? Czas wypróbować  przepisy na znakomity rosół ! Tak więc garnki w dłoń - zapraszamy do gotowania...

  • Przygotowanie Umytą i osuszoną cielęcinę należy posolić, popieprzyć i natrzeć czosnkiem. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć cielęcinę i przysmażyć. Dodać, cebulę, pieczarki, papryczkę chilli, zalać(...)!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • ...majerankiem zmieszanym z solą, odstawiamy w chłodne miejsce. Nadzienie Tartą bułkę zalewamy letnim mlekiem. Cielęcinę, słoninę i wątróbkę przepuszczamy dwa razy (ważne) przez maszynkę, dodajemy namoczoną(...)!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Jaką zupę pani lubi?

    ...• surowe białko • po 2-3 ziarna pieprzu, ziela angielskiego i jałowca • liść laurowy • sól Przyrządzanie: Mięso wołowe i kurę umyć, cielęcinę sparzyć, aby rosół nie bielał, wątróbkę zrumienić na maśle. Wołowinę, ogon wołowy, drób, cielęcinę i wątróbkę włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, dodać umytą i obraną włoszczyznę, cebulę, pieczarki i przyprawy...

  • ...podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuły na temat: przepisy na cielęcinę
  • Hamburger i cielęcina według Magdy Gessler

    Przestawiamy dwa przepisy Magdy Gessler.

  • Wielkanoc w niemal każdym domu obchodzona jest pod kulinarnym szyldem jajek i żurku. W zależności od regionu, tradycji rodzinnej czy zwyczajów, ta wyjątkowa zupa jest podawana jednak o różnych porach dnia. Fot. 123RF/PicselNiektórzy jedzą ją już na śniadanie, dla innych jest jednym z dań obiadowych, a zdarza się także, że bywa kolacją na ciepło. U większości ta potrawa pojawia się na stole w Niedzielę Wielkiej Nocy. A przecież świętujemy przez dwa dni i w Lany Poniedziałek szukamy...

  • Cielęcina w marchewkach i w suszonych śliwkach// Veau aux carottes et aux pruneaux.

    ...  Dzisiaj dwa przepisy bo pogotowałam sobie trochę w sobotni poranek i muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych zajęć w sobotnie poranki....

  • Przygotowania do świąt potrafią postawić na nogi wszystkich domowników. Choć tych kilka dni powinno być sposobnością do zwolnienia tempa i odpoczynku w gronie najbliższych, często sama organizacja potrafi dać się we znaki i solidnie zmęczyć. Fot. materiały prasowe Długie godziny spędzane w kuchni przy rozgrzanym piekarniku i patelniach nie brzmią jak kusząca perspektywa? Wbrew pozorom tak wcale nie musi być! Przedstawiamy porady szefa kuchni Knorr, które znacznie ułatwią sprawę i pozwolą...

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji...

  • Jego lecznicze właściwości docenili już starożytni, a smakiem zachwycili się współcześni. Nic dziwnego - majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Majeranek znany jest na całym świecie. Należy do tej samej rodziny co oregano, z którym bywa często mylony. Jego ojczyzna to rejony Morza Śródziemnego. Mimo, że jest używany jako przyprawa w wielu częściach świata, to jednak dziko rośnie jedynie w Turcji i na Cyprze....

  • Świąteczne przysmaki z Wielkopolski

    Najlepsze przepisy z regionu.

  • Polacy uwielbiają zupy - to fakt, z którym raczej nikt nie będzie dyskutować. Statystyczny mieszkaniec naszego kraju zjada ich rocznie aż 100 litrów. A jakie zupy warto zaserwować bliskim jesienią? Oto propozycje naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak i propozycji...

  • Toskania: Kuchnia, kobiety, chianti i śmiech

    W samym sercu Toskanii, 10 kilometrów od Pistoi, leży mała miejscowość Montale. Dachy zabudowań pokryte są tu tradycyjną czerwoną dachówką z terakoty, a na okolicznych wzgórzach rosną winnice i gaje oliwne. W takich pięknych okolicznościach natury, podczas warsztatów kulinarnych, poznałam nie tylko toskańską historię i przepisy. Wiem już, jak nie marnować niczego w kuchni, jak rozpoznawać rodzaje...

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. Fot. 123RF/Picsel Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Ponoć najlepiej zasiąść do niego między godziną 7:00 a 9:00. Dzięki...