• Informacje na temat:

    przepisy jajka faszerowane

Przepisy na temat: przepisy jajka faszerowane
  • Przepisy na Wielkanoc

    Jajka faszerowane na trzy sposoby Sposób przygotowania 1. Wszystkie jajka obierz, przekrój na pół. Wyjmij żółtka, rozdziel do trzech misek. Białka odłóż.  2. Na jajka z łososiowym farszem dodaj(...) jajka z ziołowym farszem zmiksuj z żółtkami w drugiej misce posiekane zioła i majonez. Dopraw solą i pieprzem. Napełnij farszem kolejne sześć białek.  4. Na jajka z pieczarkowym farszem podsmaż na oleju...

  • Mówiąc "nie" jajkom z samym majonezem prezentuję kolejną propozycję na farsz. Propozycja jest banalna, ale te najprostsze przepisy są zwykle najlepsze:) Jajka faszerowane szynką polecają się na przekąskę - wielkanocną i nie tylko!

  • 3 pomysły na jajka faszerowane

    Szukasz nowych pomysłów na dania wielkanocne? Chcesz odświeżyć swoje menu, aby nie podawać bliskim wciąż tego samego? Sprawdź nasze przepisy na jajka faszerowane.

  • Proponuję dwa rodzaje jajek faszerowanych. Super propozycja na świąteczny stół lub przyjęcie rodzinne. Oba przepisy na 4 jajka, czyli 8 połówek.

  • Jajko w roli głównej

    Przygotowanie wielkanocnych dań nie powinno zająć nam wiele czasu. W końcu święta powinniśmy spędzić z rodziną, a nie w kuchni. Poniższe przepisy pozwolą wam szybko przyrządzić pyszną przystawkę, danie główne oraz deser z jajkiem w roli głównej.

  • Pyszne jajeczka z różnymi nadzieniami. Idealna propozycja na Wielkanocne śniadanie lub inną okazję.

  • Jajka faszerowane, na gorąco

    Znana restauratorka i felietonistka kulinarna Agnieszka Kręglicka napisała specjalnie dla dzieci i nastolatków książkę o kuchni polskiej. A w niej łatwe, nowoczesne przepisy, wskazówki dla początkujących kucharzy i ciekawe informacje o naszej tradycji kulinarnej. Wszytko zilustrowane pięknymi zdjęciami nowojorskiego fotografa, Kevina Demarii.

  • W przedwojennych książkach kucharskich często można znaleźć przepisy na jaja faszerowane, np. rybą, mięsem, rakami z ryżem, sardelami i grzybami. Ten przepis jest najłatwiejszy i najmniej pracochłonny – jaja faszerowane jajami z dodatkiem bułki tartej smakują jak miękkie, smażone na maśle tosty francuskie.

  • Wielkanocne dania na stół! Sprawdzone przepisy dla wymagających

    Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami! Jakich potraw nie może zabraknąć na świątecznym stole? Oczywiście żurku, białej kiełbasy i jajek podawanych na różne sposoby. Czy istnieją przepisy, które z powodzeniem przygotuje każdy, niezależnie od umiejętności kulinarnych? Tak, mamy ich nawet kilka!

  • Jajka faszerowane w skorupkach wg metody tracyjnej i z użyciem waflowych jajek.

Artykuły na temat: przepisy jajka faszerowane
  • Marmurkowe jajka faszerowane na zielono

    Przepisy na potrawy kuchni staropolskiej w nowym, jeszcze smaczniejszym wydaniu.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford, zupa z zielonego groszku, ruloniki z soli, rostbef z sosem rémoulade i lody migdałowe na ciepłych śliwkach - to przepisy Basi Ritz, zwyciężczyni programu "MasterChef", którego finał obejrzeliśmy w niedzielny wieczór, 25 listopada, na antenie TVN. Dziś jej książka kucharska ukazała się w księgarniach. My już teraz prezentujemy jej fragmenty.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Ekspresowe dania na święta. Sprawdzone pomysły

    Przygotowując się do świąt spędzamy zwykle w kuchni długie godziny, a efekt i tak nie zawsze bywa dla nas satysfakcjonujący. Tak jednak nie zawsze musi być! Aby się o tym przekonać, sięgnijcie po nasze przepisy – pozwolą wam one zaoszczędzić sporo sił, czasu i nerwów.

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ..., dodajemy do zupy i doprawiamy ją solą i pieprzem. Na maśle smażymy jajka sadzone. Zupę rozlewamy do bulionówek, podajemy z jajkiem i gotowe. Bliscy z pewnością będą zachwyceni oryginalną odsłoną barszczu! Aby zaskoczyć bliskich zupełnie nową odsłoną tradycyjnych jajek możemy podać je na przykład faszerowane pieczarkami. Do przygotowania tej przystawki potrzebne nam będą: 2 łyżki Majonezu...

  • Faszerowane jaja do obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Jeśli chcesz wyjść poza utarte schematy i przygotować nieco mniej tradycyjną wersję tej przekąski, skorzystaj z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Już od najdawniejszych czasów czczono je wierząc, że posiada wiele właściwości dobroczynnych i życiodajnych. W starożytnym Egipcie było symbolem boga Ptaha - boskiego garncarza, toczącego na kole ogromne jajo, z...

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym. Czasem kilka drobnych eksperymentów kulinarnych może...

Wideo na temat: przepisy jajka faszerowane
  • Przepisy dla małych szefów kuchni

    Siostry Starmach Anna i Agata napisały książkę kucharską dla dzieci. Anna stworzyła przepisy, a Agata ilustracje. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotowały: jajka w pomidorach, jajka faszerowane, koktajl oraz tarty z kolorowymi cukierkami. Jak zrobić czekoladowe miseczki?