• Informacje na temat:

    przepis na zieloną fasolkę szparagową

Przepisy na temat: przepis na zieloną fasolkę szparagową
  • Fasolka szparagowa w szynce

    Składniki: - 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej, - 20 dag plastrów szynki wędzonej, - 1 pęczek szczypiorku, - 1/2 kostki masła, - sól, pieprz Przygotowanie: Fasolkę oczyścić, umyć(...) szynki, związać sparzonym szczypiorkiem i smażyć na połowie masła, doprawić solą i pieprzem. Podawać z pieczywem i pozostałym masłem. Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby. Jeżeli znasz...

  • Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

  • Kurczak wędzony z fasolką szparagową

    Przygotowanie: Fasolkę oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki. Ugotować w osolonym wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciła koloru. Kurczaka pokroić w plasterki, ser zetrzeć, pomidory pokroić w cząstki. Fasolkę wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem, polać olejem, wymieszać. Wszystkie składniki sałatki wyłożyć dekoracyjnie na talerz, podawać. Czas przygotowania 30 min. Przepis...

  • Pyszne,dietetyczne roladki.Serdecznie polecam:)

  • Młode ziemniaczki z fasolką szparagową i sosem holenderskim

    ...przygotować wg przepisu, który znajduje się tutaj , - 4 plasterki szynki parmeńskiej Przygotowanie: Ziemniaki dokładnie umyć, wrzucić do osolonego wrzątku i gotować ok. 20 minut. Fasolkę umyć(...) trzymać na małym ogniu powoli dodając masło ciągle mieszając. Ziemniaki odcedzić, ostudzić, obrać, posypać pietruszką. Fasolkę odcedzić i nakładać na talerze wraz z ziemniakami i szynką. Polewać sosem...

  • Smaczny pomysł na "Przepis na fasolkę z ogórkami"

  • Ryba w warzywach

    Przepis na pełnowartościowy obiad.

  • Smaczny pomysł na "Przepis na fasolkę z marchewką"

  • Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

    ..., a przede wszystkim pyszne dania. Koniecznie spróbujcie naszych wiosennych przepisów! Tosty z grillowaną szynką i gruszką Sposób przygotowania Grubsze plasterki szynki grillujemy, aż się zarumienią(...) tosty grillujemy po obu stronach, aż chleb się zarumieni. Fasolka szparagowa z boczkiem i cukinią Sposób przygotowania Fasolkę myjemy i obcinamy twarde końcówki. Wrzucamy do osolonej wody...

  • Sprawdzony przepis na "Stek wołowy z zieloną fasolką"

Artykuły na temat: przepis na zieloną fasolkę szparagową
  • Dania z patelni

    ...natki pietruszki. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, opłukać, ewentualnie przekroić, gotować 15 minut w posolonej wodzie. Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Pomidorki umyć, pociąć na połówki(...) i pomidory przez 3 minuty. Fasolkę odcedzić, od-sączyć, dodać do warzyw na patelni. Ser żółty zetrzeć na tarce. Warzywa podlać bulionem, doprowadzić całość do wrzenia. Na patelnię ponownie włożyć kotlety...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Korzystaj z lata i chudnij: 7 zielonych warzyw, które ci w tym pomogą

    .... Jest lekko pikantny, nadaje potrawom wyrazisty smak (można wtedy nawet mniej solić!). Pasuje do sałatek, twarożku, surówek i owocowo-warzywnych koktajli (najprostszy przepis: miksujemy łodygę selera(...), można po zagotowaniu odlać wodę, zalać nową i gotować fasolkę do miękkości. Ruch wzmocni działanie diety Spędzasz przynajmniej osiem godzin dziennie za biurkiem? Przekroczyłaś trzydziestkę? To...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Co zamiast mięsa?

    ...będzie mąka gryczana, sojowa, z ciecierzycy, komosy ryżowej, amarantusa. Możemy mieszać zwykłą mąkę pszenną z innym rodzajem, najlepiej w proporcjach 3 do 1, np. gdy w przepisie mamy 300 g mąki, weźmy 225 g mąki pszennej i uzupełnijmy ją 75 g mąki gryczanej czy z amarantusa. Wtedy mamy gwarancję, że nie zepsujemy przepisu, a będziemy jeść zdrowo.

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Sekrety najlepszej Paelli

    ...tego przepisu będzie  pyszna nawet w Polsce.  Paella tradycyjnie gotowana jest przez mężczyzn na niedzielny obiad. Nigdy na kolację, bo ryż pęcznieje w żołądku. Gotuje się ją na prawdziwym ogniu...

  • Ileż to razy czytając przepisy napotkaliśmy w składnikach świeżą bazylię czy kolendrę? W takich sytuacjach często sięgamy po torebkę z suszonymi ziołami. Błąd! Smaku i aromatu świeżych ziół nic nie zastąpi! Dodatkowo są bardzo zdrowe oraz wyjątkowo proste w uprawie, także w warunkach domowych. Fot. 123RF/Picsel Smak i aromat zioła zawdzięczają olejkom eterycznym, które podczas suszenia w sporej mierze ulatniają się. Dlatego producenci ziół suszonych wzmacniają ich smak i zapach różnymi...

  • Co zamiast mięsa?

    ...będzie mąka gryczana, sojowa, z ciecierzycy, komosy ryżowej, amarantusa. Możemy mieszać zwykłą mąkę pszenną z innym rodzajem, najlepiej w proporcjach 3 do 1, np. gdy w przepisie mamy 300 g mąki, weźmy 225 g mąki pszennej i uzupełnijmy ją 75 g mąki gryczanej czy z amarantusa. Wtedy mamy gwarancję, że nie zepsujemy przepisu, a będziemy jeść zdrowo.

  • Witaminowe oczyszczenie w sam raz na lato. Dziesięciodniowy program detoksu zielonymi koktajlami odejmie kilogramów, doda energii, poprawi sprawność intelektualną i stan zdrowia. Przyrządzane z bogatych w składniki odżywcze zielonych warzyw liściastych i owoców koktajle są zdrowe i sycące, niskokaloryczne i pyszne. Po zakończeniu tego programu będziecie zaskoczeni, jak bardzo poprawiło się wasze zdrowie i samopoczucie. W tej książce znajdziecie listy produktów, przepisy i szczegółowe...