• Informacje na temat:

    przepis na wilgotne ciasto drozdzowe

Przepisy na temat: przepis na wilgotne ciasto drozdzowe
  • "Boskie" drożdżówki Portugalczyków

    ...wyglądało, oczywiście, inaczej, bo dodatek wilgotnej kruszonki kokosowej to już pokłosie wielkich odkryć geograficznych - zauważa Bartek Kieżun w książce "Portugalia do zjedzenia", która jest połączeniem książki kulinarnej i przewodnika. Niezmienne w pao de Deus jest drożdżowe ciasto. Przygotowanie portugalskich drożdżówek jest dosyć proste. Kieżun podaje przepis na ich wykonanie. Składniki na 12-15

  • Ciasto drożdżowe na dużą blachę. Słodkie, lekko wilgotne i puszyste.

  • Ciasto idealnie wilgotne, puszyste, miękkie o lekkim cytrynowym smaku. Nie za słodkie z dodatkiem cukinii, która jest nie wyczuwalna w smaku, a powoduje że ciasto nie jest suche. Szybko się je robi i jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam wszystkim łasuchom.

  • przepyszne, poszczegolne warstwy ciasta daja sie oddzielac, przepis nietypowy, ale warto sprobowac :)

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto drożdżowe"

  • Ciasteczka są słodkie pomimo braku cukru i super wilgotne w środku. Idealne dla łańcuchów, bo są zdrowe.

  • Bardzo lubię kokos i w ciągu trzech dni dwa razy piekłam ciasteczka z dodatkiem tego pysznego orzecha. Ten przepis na kokosanki jest bardzo łatwy i bardzo szybki w wykonaniu. Kokosanki pieczemy tylko 15 minut. Polecam te ciasteczka szczególnie wielbicielom kokosu.

  • Fantastyczny sposób na wykorzystanie przejrzewających bananów... Ciasto robimy bez miksera.

  • Sezon na truskawki w pełni, więc trzeba korzystać i smakować w pysznym cieście

Artykuły na temat: przepis na wilgotne ciasto drozdzowe
  • Idealny makowiec

    ..., kandyzowana skórka pomarańczowa oraz rodzynki wymoczone w rumie. Można też dodać migdały czy figi. Zobacz przepisy: Przepis Ani Starmach Z kremem Ciasta z bakaliami Zobacz także:

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • ... swiateczny przysmak wloski czyli PANETTONE DI NATALE

    ...... bedzie bez zoltego garnka - chociaz w tekscie jest przepis ... ale ja sama nigdy nie pieklam PANETTONE DI NATALE ... wiec nie bede sie podszywac pod...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Tarta i quiche

    ...wybrzuszać.  Przed nałożeniem wilgotnych składników upieczone ciasto powinno wystygnąć. Quiche ziemniaczana z pomidorkami i papryką Składniki: ciasto kruche (przepis, jak wyżej), cztery ziemniaki(...): ciasto kruche (przepis, jak wyżej), 30 dag filetu z łososia ze skórą, opakowanie mrożonego szpinaku, 2 łyżki sera pleśniowego (np. gorgonzoli), 1-2 ząbki czosnku, koperek, sól, pieprz, sok z cytryny...

  • Kto powiedział, że przygotowanie efektownego deseru dla całej rodziny musi wiązać się z dużymi kosztami? Nasi użytkownicy znają sporo przepisów na znakomite i tanie ciasta, które z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Oto ich propozycje. Fot. 123RF/Picsel 1. Maślankowe ciasto z rabarbarem i białą czekoladą Fot. Pobitegarybarbary na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Dodatek maślanki sprawia, że to ciasto jest wyjątkowo delikatne i wilgotne....

  • Nasze czytelniczki przetestowały Multicookery

    ...wprowadziłam innowację do przepisu. Ciasto zniknęło w 10 minut. Pierwszy raz w życiu zrobiłam też własne powidła. Jedyne, co musiałam zrobić to wyjąć pestki ze śliwek a potem dodać cukier i czekoladę(...) prosta, podobna do obsługi automatów wypiekających chleb. Mam taki, więc szybko złapałam o co chodzi. Świetna instrukcja, nie ma mowy o błądzeniu. Książka z przepisami zawiera szarooki zakres potraw...

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...

  • Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania wiele rzeczy może pójść nie po naszej myśli. Fot. 123RF/Picsel Przyjmuje się, że do Polski pierogi trafiły w XIII w. za sprawą Jacka Odrowąża - zakonnika i przeora klasztoru w Kijowie, który miał przywieźć przepis na tę potrawę z Rusi.Jednak co ciekawe, samo słowo „pierogi" na dobre pojawiło się w polszczyźnie dopiero w XVII wieku. Jest to pozostałość z...

  • Jeśli chcesz przygotować proste i smaczne ciasto, którym będzie zajadać się cała rodzina, sięgnij po rabarbar. Dzięki niemu przygotujesz wyjątkowe wypieki, mogące konkurować nawet z tymi babcinymi. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu, aby jego uprawa stała się...

Wideo na temat: przepis na wilgotne ciasto drozdzowe
  • Szybki i tani placek drożdżowy ze śliwkami

    Placek drożdżowy ze śliwkami to bardzo prosty przepis na domowe ciasto, które jest klasyką w polskich domach! Przygotowanie takiego wypieku jest szalenie proste, poradzi z nim sobie każdy! Wyborne, soczyste, lekko wilgotne ciasto, które nie jest zbyt słodkie - sprawdzi się na każdą okazję. Zobaczcie nasz przepis na szybki i tani placek drożdżowy ze śliwkami!