• Informacje na temat:

    przepis na szpinak z ryba

Przepisy na temat: przepis na szpinak z ryba
  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    ...z puszki i np. szpinak, tarty parmezan, masło. Dopraw. Nadzienie do warzyw Z tuńczyka (zarówno w oleju jak i w sosie własnym), możesz przyrządzić farsz do wydrążonych warzyw – np. pomidorów...

  • Bardzo smaczne.Według przepisu koleżanki Anki.

  • Ryż ze szpinakiem

    Doskonale sprawdzi się jako dodatek do ryb lub mięs. Przepis polecamy tym, którzy dbają o linię.

  • ryba na poduszce z ciasta francuskiego ze szpinakiem i sosem krewetkowym

  • Makaron ze szpinakiem i łososiem

    Składniki: ●200 g makaronu ●pęczek świeżego szpinaku ●czerwona cebula ●ząbek czosnku ●filet z łososia ●1/2 cytryny ●olej ●sól, pieprz Przygotowanie: 1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. 2. Dodaj posiekany szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Duś do wyparowania wody, po czym połącz...

  • Ryba i szpinak to połączenie idealne. Jeśli jeszcze do tego dodać pyszny sos to już w ogóle jesteśmy w kulinarnym niebie.

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Wystarczy dobrze przygotować rybę, a piekarnik zrobi resztę!

  • 101 pomysłów na naleśniki

    ..., najskuteczniej przez przykład własny i zaangażowanie w przygotowania. Śmiało zróbmy z tego ciekawą przygodę kulinarną. Poza wyobraźnią nic nas nie ogranicza. Nie szukajmy sztywnych przepisów. Pozwólmy dziecku(...) drobno pokrojonego bakłażana lub szpinak. Ostateczną kompozycję każdy z uczestników uczty niech przygotuje własnoręcznie na swoim talerzu i nabiera odwagi w nowych połączeniach i smakowaniu świata...

  • Szybka, prosta w przygotowaniu i przepyszna sałatka! Przepis pochodzi z bloga http://patesucree.wordpress.com/

Artykuły na temat: przepis na szpinak z ryba
  • Kochasz makarony i włoską kuchnię? Ten przepis na lasagne musisz wypróbować!

    ...zarówno tradycyjne receptury, jak i nowoczesne przepisy uwzględniające często zaskakujące składniki. Lasagne po bolońsku i neapolitańsku zdążyliśmy już poznać. Istnieje wiele innych patentów na(...). Ze szpinakiem prezentuje się tak samo apetycznie. W nadzieniu mogą znaleźć się także tofu, fasola, soczewica, cukinia, bakłażan, dynia, pieczarki i leśne grzyby, np. podgrzybki i borowiki. Kolejne...

  • Od dzieciństwa słyszymy, że znienawidzona wątróbka i szpinak są zdrowe i trzeba je jeść. Okazuje się, że, i owszem, są one korzystne dla zdrowia, ale z innych powodów, dla których były zalecane od lat. Czy szpinak i wątróbka są lekiem na raka? / fot. 123RF.COM Szpinak, zjadany ze smakiem przez znanego z kreskówek Popeye'a, okazuje się nie tylko źródłem żelaza, ale też bronią w walce z rakiem płuc. Również wątróbka jest dla nas cenna nie tylko ze względu na zawarte w niej żelazo. Potwierdzają...

  • Łosoś w cieście francuskim

    Wystarczą odpowiednie dodatki i przyprawy, by z zielonych liści szpinaku wyczarować smakołyk, który dodaje siły. Polecamy przepis na łososia ze szpinakiem w cieście francuskim.

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...

  • Król polskich rzek

    Dobra ryba to świeża ryba i od tego zależy jakość naszego dania. Wybierając świeżego pstrąga sprawdź czy na skórze nie ma dużo śluzu, czy skrzela są czerwone. Nieświeżego pstrąga zdradzi też intensywny rybi zapach, bo akurat ta ryba praktycznie nie pachnie. Pstrąga możemy piec, smażyć, grillować, podawać z sałatką czy różnymi warzywami. W każdej tej wersji wygląda imponująco, apetycznie...

  • Jak jeść zdrowo, jak ciekawie przyrządzić rybę, jakie są nowe techniki gotowania - o tym wszystkim mówi znany kucharz, Robert Sowa. Od 22 lutego do 18 marca realizowany był projekt "Zdrowa szkoła", czyli cykl szkoleń adresowanych do uczniów szkół gastronomicznych. W ramch projketu "Zdorwa szkoła",jeden z najbardziej znanych mistrzów kuchni Robert Sowa wraz z Grzegorzem Łapanowskim przekonywali młodych adeptów sztuki kulinarnej do zdrowego odżywiania się.

  • Sola na szpinaku pod beszamelem

    Składniki: 600 g filetów z soli (4 filety po 150 g) 250 g szpinaku (świeżego lub mrożonego) ząbek czosnku gałka muszkatołowa oliwa do formy sól, pieprz Sos beszamelowy: 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 250 ml mleka Świeży szpinak umyj i wrzuć na minutę do wrzątku, a następnie odcedź. Mrożony szpinak rozmroź i osącz na sitku. Szpinak przypraw szczyptą gałki muszkatołowej, solą, pieprzem i czosnkiem...

  • Boże Narodzenie to czas, kiedy zjadamy zdecydowanie najwięcej ryb. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Ta wiedza z pewnością przyda wam się nie tylko w święta. Mogłoby się wydawać, że ryby to jeden z najzdrowszych posiłków, jaki można zaserwować naszym bliskim. W końcu znajdziemy w nich bogactwo substancji odżywczych oraz mikroelementów, które doskonale wpływają na kondycję naszego organizmu. Co...

  • Sposoby na świąteczne przejedzenie

    ...stara się zawsze zaskoczyć biesiadników nowym przepisem na kutię, karpia czy wigilijną kapustę. Gdy jednak do stołu siadają osoby starsze, cierpiące na cukrzycę, nadciśnienie, miażdżycę, wrzody(...) ani soków, lecz kompot z suszu lub z samych jabłek. Serwuj małe porcje, nie namawiaj do dokładek. O tym pamiętaj przed przyjęciem Karp to chuda ryba, ale gdy oprószysz go mąką i usmażysz na...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Joanna. Ciasto drożdżowe 500 g mąki pszennej (typ 500) 150-200 ml wody 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 50 ml oleju roślinnego lub oliwy z oliwek Farsz 200 g sera feta 200 g mozzarelli 1 łyżka mąki pszennej 50 ml mleka 1 garść świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku Złożenie 5 jajek 40 g masła Ciasto drożdżowe Do miski wsypać mąkę. Wodę podgrzać do temperatury około 40°C...