• Informacje na temat:

    przepis na spod z ciastek

Przepisy na temat: przepis na spod z ciastek
  • ​Ciastka z maszynki

    Nie raz mnie korciło, by ten przepis umieścić na blogu. Jednak się oparłem. W zamyśle miał się pojawić w książce. Te ciastka to wspomnienie każdych wakacji u rodziny w Kłoczewie. Piekły się na wielkich blachach, które później wędrowały do piekarni. Liczba ciastek szła w setki. Były pyszne, kruche i maślane - pisze Weganon, czyli Paweł Ochman, autor książki "Pyszności z roślin. Proste wypieki...

  • Trufle-ciastka z płatków owsianych i rodzynek

    ...składników. Dodaj mleko migdałowe. Spodem łyżki ugniataj ciasto, aż odklei się od boków miski i utworzy dużą bryłę. Wysyp na talerz grubą warstwę wiórków kokosowych. Odrywaj kawałki ciasta truflowego i formuj kuleczki o średnicy 2,5 cm. Obtaczaj w wiórkach, aż cała powierzchnia trufli będzie nimi pokryta. Schładzaj 10-15 minut przed podaniem. Przepis pochodzi z książki Jolene Hart "Eat Pretty...

  • Straciatella z markizami

    Miłośnicy ciasteczek typu oreo pokochali ten przepis. Delikatna i puszysta serowa masa z chrupiącymi kawałkami ciastek to uczta dla podniebienia każdego łasucha. To idealny deser na lato - przygotujesz go bez pieczenia.

  • Prosty przepis na wyśmienity sernik Toblerone

    Od dziś powodów do radości będzie jeszcze więcej - a to za sprawą wyjątkowego przepisu na niezwykły w smaku i zachwycający wyglądem Sernik Toblerone! Składniki na spód: 160 g ciastek typu digestive, 50 g roztopionego masła Składniki na masę serową: 250 g sera kremowego (np. philadelphia) lub twarożku śmietankowego do serników, 300 ml śmietany kremówki 36%, 100 g batonika...

  • Piegowaty chałwowiec

    Sernik z dodatkiem chałwy to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Kremowa masa z kawałkami chałwy wręcz rozpływa się w ustach. Kto raz wypróbuje ten przepis, często do niego wraca.

  • Oryginalne karpatki

    Przygotowane według naszych przepisów nie tylko będą lekkie, puszyste i ciekawe w smaku, ale też zrobisz je bez trudu, nawet jeśli nie masz wprawy w pieczeniu.

  • Krówkowy serniczek

    Smakowita propozycja dla miłośników ciast bez pieczenia. Sernik z masą korówkową i czekoladą zasmakuje każdemu. Wypróbuj nasz przepis i zaskocz domowników!

  • Lekki sernik brzoskwiniowy

    Nie masz pomysłu na deser? Wykorzystaj nasz przepis i zrób pyszny sernik brzoskwiniowy. Nie musisz go piec.

  • Serniczek "Zebra"

    Sernik króluje wśród deserów - ten smakuje i wygląda wyjątkowo. Wypróbuj koniecznie nasz przepis.

  • Ulubione dania papieża Benedykta XVI

    Kiedy papież Jan Paweł II wspomniał o kremówkach, ludzie oszaleli na punkcie ciastek, które od tamtej pory najczęściej są sprzedawane jako "wadowickie". A jakie są preferencje kulinarne Benedykta XVI?

Artykuły na temat: przepis na spod z ciastek
  • Przepis na święta

    Pastele okrzyknięto przebojem wiosny. Ale Marta i Darek już wiele lat temu uwierzyli w dobrą moc delikatnych kolorów. Dlatego ich podwarszawski dom jest pełen rozbielonych fioletów, zieleni i różów. Do wielkanocnego śniadania gospodarze z trójką dzieci zasiądą w liliowym salonie. Biały obrus i zastawa to nawiązanie do tradycji. A różowe zające? Cóż, te umykają świątecznym regułom. Podobnie jak...

  • Babka orzechowo-migdałowa, babka kawowa oraz faszerowane jajka z pistacjami - takie przepisy na Święta proponuje Lidl. Święta już tuż tuż.... Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, jakie wielkanocne baby przygotują lub nie mają pomysłu na nietypowe podanie świątecznych jaj, mamy garść pomysłów od Lidla w wersji Deluxe! Być może, któryś z przepisów przypadnie Wam do gustu.   Faszerowane jajka z pistacjami Co kupić?• 8 jajek• 4 łyżki śmietany 30%• 3 łyżki szczypiorku• 3 łyżki oleju...

  • Tarta czekoladowa z malinami

    Pyszny podwieczorek bez włączania piekarnika? Ten przepis warto mieć pod ręką, gdy nadejdą upalne dni.

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Tarta bananowa z karmelem

    Przepis na niezwykle efektowny deser, który zachwyci wszystkich.

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Puszysty serniczek z borówkową pierzyną

    Ciasta z galaretką - uwielbiają je dzieci, ale i dorośli nie odmówią skosztowania tak delikatnego w smaku deseru. Polecamy przepis na sernik z galaretkowym musem borówkowym.

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Fot. 123RF/Picsel Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody...

  • Cynamonowe zawijasy

    Domowa słodkość do popołudniowej kawy? Nie ma nic lepszego! Wypróbuj przepis na cynamonową przekąskę z ciasta francuskiego z rodzynkami.

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...