• Informacje na temat:

    przepis na ryż z przyprawami

Przepisy na temat: przepis na ryż z przyprawami
  • Ryż ze szpinakiem

    Doskonale sprawdzi się jako dodatek do ryb lub mięs. Przepis polecamy tym, którzy dbają o linię.

  • Sprawdzony przepis na "Kokosowy ryż"

  • Ryż z czterech stron świata

    ...na różyczki. Marchewki obierz, opłucz, grubo zetrzyj. Soczewicę opłucz na sitku i osącz. 2. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cebulę obierz, posiekaj. Brokuły gotuj 3 minuty w posolonym(...) szczypiorku) oraz ryż i mrożony groszek. Oprósz kurkumą. Krótko zasmaż. Podlej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem ok. 12 minut. 3Pod koniec przypraw solą...

  • Azjatycki przepis na szczupłą sylwetkę

    ...za mięso gorszego sortu, z dużą ilością niepotrzebnych antybiotyków.  Ryż - nie tylko lekkostrawny, ale też zdrowy Ryż dostarcza dużej ilości węglowodanów złożonych, które powinny być podstawowym źródłem energii. Stanowi cenne źródło potasu, przez co spożywanie go pomaga regulować ciśnienie krwi, a dzięki zawartemu w nim magnezowi ukoi nerwy i poprawi koncentrację. Dodatkowo ryż zawiera...

  • Wypróbowany przepis na "Naleśniki z przyprawami, po niemiecku"

  • Kaszoryż dla zabieganych

    Czasami mówimy, że w domu nie ma nic do jedzenia, ale to zazwyczaj nieprawda. Pewnie w każdej spiżarni znajdzie się i ryż, i kasza. Jaki smak miałaby potrawa łącząca oba te składniki? Z takim pomysłem wyszli autorzy przepisów wegetariańskich Jola Słoma i Mirek Trymbulak .

  • Wypróbowany przepis na "Żurawinowy ciepły kompocik z przyprawami"

  • Gołąbki nie do poznania

    Przygotowywałaś je już nie raz, ale... Dzięki naszym całkiem nowym przepisom to tradycyjne danie zyska zupełnie inny smak!

  • Przepis wart wypróbowania: "Żeberka z azjatyckimi przyprawami"

Artykuły na temat: przepis na ryż z przyprawami
  • Ryż ze szpinakiem i sumakiem

    ...i smaż 10 minut, aż zmięknie, a płyn odparuje.  2. Wsyp ryż i wlej gorącą wodę. Doprowadź do wrzenia. Dopraw sumakiem, solą i pieprzem.  3. Przykryj i gotuj na małym ogniu 18-20 minut, aż ryż zmięknie, lecz pozostanie jędrny. Zdejmij garnek z ognia i odstaw na 5 minut. Posyp z wierzchu dodatkowym sumakiem i podawaj na gorąco. Ten przepis pochodzi z książki: Hazana. Kuchnia wegetariańska...

  • Wracasz do domu i po raz kolejny zamierzasz ugotować ten sam, nudny ryż? Brakuje ci już pomysłów? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników, a z pewnością twój obiad będzie dziś wyjątkowo udany. Fot. 123RF/Picsel Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Istotny składnik diety Ryż jest świetnym składnikiem diety, także dla...

  • Kleisty ryż owinięty w liście lotosu

    Przepis: Ching-He Huang...

  • Dania kuchni włoskiej to nie tylko bogactwo makaronów i nieskończenie wiele rodzajów pizzy, ale również potrawy przygotowywane na bazie ryżu. Istotne jest jednak wykorzystanie odpowiedniego rodzaj tego dodatku – i nie chodzi tu wyłącznie o wybór pomiędzy ryżem białym a brązowym, kwestia ta jest o wiele bardziej złożona. Fot. 123RF Kuchnia spod znaku ryżu Szerokie zastosowanie w kuchni włoskiej ma specjalny gatunek ryżu arborio, dostępny w ofercie firmy Podravka. Swoją nazwę zawdzięcza on...

  • Paprykarz najprostszy z ryżem

    Przepis pochodzi z książki Olgi Smile i Weroniki Smile "Roślinna kuchnia rodzinna".

  • Kardamon to jedna z najdroższych przypraw świata, cenowo wyprzedza ją tylko szafran. Roślina, z której jest pozyskiwany kardamon, rośnie w Indiach, Pakistanie, Birmie i na Sri Lance. Ma niemal cudowne właściwości zdrowotne i - nie bez naukowych podstaw - jest uznawana za silny afrodyzjak. Jakie właściwości ma kardamon?      fot. 123RF.COM   Kardamon jest od wieków zarówno przyprawą, dodatkiem do perfum, afrodyzjakiem, jak i lekiem, między innymi w medycynie ajurwedyjskiej. Najnowsze badania...

  • Pierś kaczki z soczewicą

    Soczewica bardzo pomaga w odchudzaniu dzięki dużej zawartości substancji balastowych, białka i żelaza. poza tym nie trzeba jej namaczać i szybko się gotuje. A ponieważ jest tak kremowa i aksamitna, zastępuje makaron, ryż albo ziemniaki prawie idealnie. Chili, przyprawa 5 smaków i curry sprawią, że będzie ją łatwiej strawić.

  • To przyprawa nad przyprawami, wszystkim doskonale znana, z nią wszystko od razu smakuje lepiej! Kucharze w Restauracji Hawełka dodają jej do każdej potrawy. Jaka to przyprawa? To gotowanie z sercem i myślą o osobie, dla której przygotowujemy danie... Zdjęcia dzięki uprzejmości restauracji Hawełka Tradycyjna liczba potraw przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia przyprawia o zawrót głowy nawet biegłych w sztuce kulinarnej. Dwanaście dań w wigilię, obfity obiad świąteczny, a do tego góra...

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera "Qmam kasze" - Maia Sobczak powraca z nową książką - "Przepisy na szczęście". Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Premiera już 15 lutego.

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Fot. 123RF/Picsel Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody...