• Informacje na temat:

    przepis na rybe w porach

Przepisy na temat: przepis na rybe w porach
Artykuły na temat: przepis na rybe w porach
  • Pora na pora

    .... Podawaj z grzankami. Smakuje wybornie! Więcej: Zobacz 15 przepisów na dania z pora...

  • Nie wyobrażamy sobie dnia bez porannej kawy. Czy jednak nie pijemy jej nieco bezmyślnie, bez wiedzy o jej działaniu ? Kiedy kawa naprawdę pomoże nam się obudzić, a kiedy jej działanie nie ma wpływu na nasz organizm, a wręcz jest szkodliwe ? Fot. 123RF/Picsel Według badań, pierwszą kawę najlepiej jest pić między 9.30 a 11.30. Najbardziej optymalną porą jest 10.30. Wybranie właśnie tych godzin jest związane z dobową dawką kortyzolu, czyli hormonu stresu. Jego poziom jest najwyższy właśnie po...

  • Kochasz makarony i włoską kuchnię? Ten przepis na lasagne musisz wypróbować!

    ...zarówno tradycyjne receptury, jak i nowoczesne przepisy uwzględniające często zaskakujące składniki. Lasagne po bolońsku i neapolitańsku zdążyliśmy już poznać. Istnieje wiele innych patentów na(...) smaczne wersje uwzględniają w przepisach wykorzystanie owoców morza i ryb. Prym wiodą tuńczyk, dorsz, łosoś, mintaj, krewetki królewskie, przegrzebki, kalmary oraz małże. Jeśli przy stole zasiadają...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Dorsz w sosie "kurkumowym", ryż i duszone pory oraz 8-my dzień diety.

    ...  Za chwilę czeka mnie konsultacja w sprawie diety. Zobaczymy jak będzie ona wyglądała w kolejnych dniach. Danie, które dzisiaj prezentuję i polecam gościło wczoraj na naszym obiadowym stole. Przepis pochodzi o wielkiego francuskiego kucharza Joël Robuchon, który wraz z lekarzem dietetykiem Patrick-Pierre Sabatier opublikował książkę “Le meilleur et le plus simple pour maigrir” czyli “To co...

  • 11 listopada to nie tylko Narodowe Święto Niepodległości. W Wielkopolsce w tym samym dniu obchodzi się także Świętego Marcina. Tradycyjnie piecze się tam pyszne rogale z ciasta półfrancuskiego, nadziewane białym (!) makiem. Są prawdziwą bombą kaloryczną, ale ten dzień nie może się bez nich obejść! 11 listopada to Dzień Świętego Marcina / fot. p.Wiśniewska Jak wygląda Dzień Świętego Marcina w Poznaniu? Ten dzień wygląda podobnie jak Tłusty Czwartek. W gazetach pojawiają się rankingi...

  • Przepis na piękną sylwetkę

    Szczupła, wymodelowana sylwetka, której nie powstydzisz się na plaży czy w dopasowanej sukience? Oto przepis, który pozwoli Ci osiągnąć efekty w krótkim czasie.

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...

  • Kulinarne zalety pstrąga

    ...przykład z musem z mango lub puree z batatów. Przepis na pstrąga łososiowego w galarecie Pstrąg w galarecie to danie zdrowe i wykwintne, a przy tym niedrogie, idealnie więc sprawdzi się na kolację...

  • Czy wiedzieliście, że niecała puszka sardynek ma więcej wapnia niż szklanka mleka? Czego jeszcze o nich nie wiemy? Wydawałoby się, że już wszystko o rybach wiemy. Mają one jednak swoje sekrety. / 123rf.com 1. Najlepiej rozmrażać ryby w mleku Dzięki rozmrażaniu ryb w mleku zamiast w wodzie, pozbędziemy się nieprzyjemnego „smaku mrożonki". Ten trik sprawi, że ryba będzie smakować jak świeża! 2. Ryby można marynować tylko w lodówce Ryby pozostawiane w marynacie na dłużej źle znoszą temperaturę...