• Informacje na temat:

    przepis na rosol z krolika

Przepisy na temat: przepis na rosol z krolika
  • Pasztet z królika - Robert Sowa

    ......z orzeszkami pistacjowymi - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Klasyczna zupa na niedziele, bardzo smaczna i pozywna.

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na królika"

  • Aromatyczny, ziołowy wywar ugotowany na mięsie z królika. Prosta, smaczna zupa. Na bulion wykorzystałem resztki z tuszki królika z Ischii. Podany z makaronem ryżowym.

  • Dla wszystkich zagrypionych i przeziebionych.

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na rosół - krok po kroku"

  • Królik, de facto, pochodził z Hiszpanii, ale przepis jest z Ischii, niewielkiej wyspy na morzu Tyrreńskim, mniej więcej na wysokości Neapolu. Również Neapolem smakuje. Aromat ziół i smak sosu jest żywcem wyjęty z południowych, włoskich klimatów. Podany z pieczoną na grillu polentą i białym winem - poezja!

  • Proponuję dziś przepis na moją wersję rosołu na golonce indyczej z mocą warzyw, pyszny, aromatyczny - król polskich zup. Serdecznie polecam :-)

  • Prosty przepis na kruszonkę do ciasta czy drożdżówek

  • Rosół, to takie danie, które zawsze będzie mi się kojarzyć z rodzinnym domem, to smak jak u mamy. Bardzo często wykorzystywane przeze mnie na niedzielny czy uroczysty obiad, ponieważ jest uniwersalny, na można go podać na różne sposoby. Najlepszy oczywiście gorący, a w dodatku bardzo przydatny w okresach gdy dopadnie przeziębienie. Przez lata uczyłam się, jego struktury, żeby był klarowny, próbowałam wielu sposobów. Wykorzystywałam różne mięsiwo do tego, bo smak rosołu zależy od jakości i...

Artykuły na temat: przepis na rosol z krolika
  • Pasztet z królika

    ......z orzeszkami pistacjowymi - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Swiateczny i nie tylko pasztet mojej Babci.

    ...  Ania. Prosisz i masz.     Watrobka cieleca w tym pasztecie jest bo pasztet bez watrobki to nie pasztet.     Moja babcia robila z zajaca. Ale ja robilam z krolika i tez doskonaly.     Bierzesz krolika bez combra czyli dupki )  , watrobke cieleca ( okolo 0,25 kg ) na krolika, kawalek chudego swiezego boczku ,     wloszczyzna jak do rosolu i duza cebula  , lisc laurowy, angielskie...