• Informacje na temat:

    przepis na placki ziemniaczane z mięsem mielonym

Przepisy na temat: przepis na placki ziemniaczane z mięsem mielonym
  • Czas na knedle!

    Wybierz ulubiony przepis.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

  • Bliny litewskie

    Tradycyjny przepis.

  • ..., usmażyć mięso krótko,wyjąć łyżką cedzakową włożyć warzywa,przesmażyć. Mięso i warzywa nie mogą być miękkie. Do warzyw dodać mięso oraz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1/4 szklanki wody. Połączyć(...) były dobrze rozdrobnione.Smacznego! Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ..., - 4 żółtka, - gałka muszkatołowa, - 1 kg brukselki, - 50 g wędzonego boczku, - 400 ml bulionu drobiowego, - łyżka mąki ziemniaczanej, - 3 łyżki octu balsamicznego, - pietruszka do dekoracji(...) tłuszcz. Blachę przelać bulionem i wlać do sosu. Sos przecedzić i zagotować. Pozostałe gruszki obrać, pokroić w drobną kostkę. Sos zagęścić łyżką mąki ziemniaczanej rozrobioną w zimnej wodzie. Dodać...

Artykuły na temat: przepis na placki ziemniaczane z mięsem mielonym
  • Gorąca zupa to jest to!

    Idealnie doprawione, na ostro lub łagodnie, po jarsku, z mięsem i grzybami!

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Ach, te ziemniaki!

    Książka kucharska zatytułowana "1000 przepisów na dania z ziemniaków" nie wyczerpuje tematu.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Czym zastąpić jajka w diecie alergika?

    ...mąki 1:3 i z odpowiednią ilością płynów według przepisu), a także mączka kukurydziana, która może zostać wykorzystana do przygotowania słodyczy lub nadzienia. Z kolei mąka ziemniaczana, mączka sojowa(...) 1 łyżkę agar-agar z łyżką wody). Ponadto wartościowy jest niesłodzony mus jabłkowy (1/4 szklanki jabłkowego) oraz masło orzechowe (3 łyżki stołowe). Przepis na śniadanie:  Placuszki z ricotty...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...... Proponujemy ci, opracowaną z dietetyczką Anną Galczak-Kondraciuk dietę, która będzie zarówno zdrowa, jak i smaczna. Znajdziesz w niej nie tylko przepisy na wszystkie pory dnia, ale również propozycje(...). Zblenduj na gładką masę (przepis pochodzi z blogu qchenne-inspiracje.pl). Pasta twarogowa na ostro ● mały kubek jogurtu greckiego ● 100 g twarogu półtłustego ● 2 łyżki przecieru pom. ● sól ● ostra...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    Jacku Kuroniu oraz lubianym kucharzu - Macieju Kuroniu. Rodzinne anegdotki przeplotłeś starym zdjęciami i waszymi ulubionymi przepisami. Jakub Kuroń: Od dawna nosiłem się z zamiarem napisania(...) Jugosławii i stamtąd przywiała przepis na to danie. W jego skład wchodzą m.in. pomidory. Dziadek w ogóle był miłośnikiem pomidorów, one zawsze musiały być w lodówce i razem z kawałkami papryki, cebuli...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....