• Informacje na temat:

    przepis na placki z cukinii z śmietaną

Przepisy na temat: przepis na placki z cukinii z śmietaną
  • Przepis na idealne placki ziemniaczane

    Idealne placuszki ziemniaczane są złociste, chrupiące zewnątrz, delikatne w środku, nienasiąknięte tłuszczem. W zależności od regionu i upodobań podaje się je np. z cukrem, kwaśną śmietaną, gulaszem lub sosem grzybowym.

  • Placki z cukinii to moja kolejna propozycja jeśli chodzi o racuszki. Są pyszne, chrupiące i zdrowe. Można je jeść zarówno na słono jak i na słodko. Wystarczy do ciasta odpowiednio dodać trochę cebuli, przypraw czy ziół lub cukru. Mi osobiście cukinia bardziej smakuje na słodko. Takie placuszki lubię jeść na przykład z białym serem, twarożkiem czy dżemem i do tego posypane cukrem pudrem.

  • Domowa pizza z cukinią i ziołami

    Składniki: 40 dag żółtej papryki, 30 dag cukinii, 2 dymki, sól, pieprz, 1 pęczek bazylii, 1 gałązka szałwii, 3 gałązki natki, pół pęczka tymianku, 1 opakowanie ciasta na pizzę w proszku, 150 dag gęstej kwaśnej śmietany, 4 łyżki startego parmezanu, 10 dag mortadeli.

  • Nie dolewać oleju w trakcie smażenia ponieważ placki będą się rozpadać.

  • Placuszki z kabaczka i marchwi

    Znudziły ci się placki ziemniaczane i racuchy? Koniecznie wypróbuj nasz przepis. Kabaczek połączony z marchewką tworzy jedyny, niepowtarzalny smak.

  • Placki te można zrobić z dyni, cukinii lub kabaczka. Trze się je łatwiej niż ziemniaki, a same placki są bardzo delikatne w smaku :)

  • Sekrety babci: sposoby na udane racuchy

    .... Uwielbiamy je wszyscy. Na puszystego placuszka skuszą się zarówno ci mali i ci troszkę więksi. Klasyczne z jabłkiem czy egzotyczne z dodatkiem bananów? Do wyboru, do koloru, bowiem  przepisów na(...)? Spokojnie, wybawimy Cię z opresji! Teraz do przyrządzenia pysznych racuszków wystarczy najzwyklejszy kefir. Gwarantujemy, że będą równie smaczne, jak te z babcinego przepisu. Do zrobienia placuszków...

  • Na placki z cukinii jest cała masa przepisów. Tym razem polecam przepis z dodatkiem sera feta. Są po prostu pyszne. Polecam.

  • Sprawdzony przepis na "Placki z cukinii"

  • Prosty przepis na tort z bitą śmietaną i mascarpone

Artykuły na temat: przepis na placki z cukinii z śmietaną
  • Przepis na życie

    ...rakowymi, risotto z kwiatami cukinii. Jak powstają pani autorskie przepisy? - Eksperymentuję z rodzinnymi przepisami, a czasem z klasycznymi recepturami. Lubię robić w nich rewolucje. Bywa też, że po prostu mam swoją wizję zupełnie nowego dania, kupuję składniki i gotuję coś, czego sama nigdy nie próbowałam. Jeśli jestem zadowolona z rezultatu, włączam przepis do moich stałych sprawdzonych zbiorów...

  • Z cukinii najczęściej robimy placki lub zjadamy ją w całości, wypełnioną aromatycznym farszem. Warto jedna pamiętać, że możemy również przygotować z niej wyjątkowo smaczne przetwory na zimę. Fot. 123RF/Picsel Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni...

  • Dzień dziecka w kuchni

    ...z cukinii Placuszki podawaj z keczupem, sosem tysiąca wysp albo śmietaną. Są też tacy, którzy uwielbiają je z musem jabłkowym. Składniki na 4-6 porcji: 1. Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkiem(...) pudrem, wymieszać z białkami. Z ciasta smażyć złociste naleśniki na rozgrzanym oleju. 3. Gotowe placki układać jeden na drugim, przekładając je przygotowanym wcześniej dżemem jagodowym. Dzieci lubią...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...rozgrzanym do 180°C przez około 50 minut i gotowe! Jeżeli masz taką fantazję – przepis na warzywa z farszem możesz urozmaicić też własnymi składnikami. Smacznego! Na pyszne obiadowe, nie tylko niedzielne(...) piekarnika nagrzanego do 200°C na około 50 minut. Kurczaka możemy podać z ziemniakami i sałatą ze śmietaną lub konserwowym ogórkiem. Takie danie z pewnością posmakuje naszym najbliższym! Kasza...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • ...w kuchni od rana i trę. I smażę: placki z cukinii, z cukinii z ziemniakami, z ziemniaków z mąką białą i oddzielnie z żytnią + szałwia, z ziemniakami + marchewka i cytryna (+ łosoś), placki tzw. „lateks (w których można zakochać się od pierwszego wejrzenia) ze śmietaną i musem jabłkowym (które lubię posypać dodatkowo szczypiorkiem) oraz placki z marchwi + grillowany ser.     Uff. Usiąść musiałam, bo...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...