• Informacje na temat:

    przepis na placki ala pizza

Przepisy na temat: przepis na placki ala pizza
  • Dominika Wójciak poleca pizzę na spodzie z... kalafiora

    Jeśli "boisz" się ciasta drożdżowego i wolisz dietetyczną wersję pizzy, ten przepis jest właśnie dla ciebie - kalafiorowa pizza z sosem z pieczonych pomidorów oraz ricottą. "Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie" - zachęca PAP Life Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • Trzy przekąski dla miłośników pizzy

    Jak pokazują badania, pizza to jedno z najpopularniejszych i najczęściej spożywanych dań typu fast food. Jeśli jednak szukamy alternatywy dla tego posiłku, a jednocześnie nie chcemy rezygnować z uwielbianego smaku, to warto sięgnąć po kilka przepisów na dania i przekąski, które z pewnością przypadną do gustu każdemu „pizzożercy”.

  • CHACZAPURI ADŻARSKIE Z PIECZONĄ KUKURYDZĄ

    Masz ochotę na oryginalne danie? Wypróbuj tego przepisu!

Artykuły na temat: przepis na placki ala pizza
  • Pizza nowojorska – najlepsza pizza na świecie?

    Pizza to prawdopodobnie najpopularniejsza potrawa świata. Swój sukces zawdzięcza nie tylko swojemu wspaniałemu smakowi, ale przede wszystkim elastyczności i różnorodności.

  • Pizza jest jednym z ulubionych dań Polaków. Zajadamy się nią na obiad, kolację i podczas spotkań ze znajomymi. Wcale nie trzeba jej zamawiać z pizzerii, ponieważ swoją wersję pizzy można przyrządzić samodzielnie. Jak? Podpowiadamy.

  • Pizza po polsku

    Wędliny, pieczarki, pomidory, trochę sera… Niewiele trzeba, by powstała pyszna pizza.

  • Wiwat pizza!

    .... Placki ułożyć na przykrytej pergaminem blasze. Posmarować sosem pomidorowym. Na nim rozłożyć odsączonego z zalewy tuńczyka i pokruszony kozi ser. Piec 15-20 minut w 200°C. Udekorować gałązkami majeranku(...), lekko podsypując mąką, na placki o śr. 25 cm. Ułożyć na blachach przykrytych pergaminem, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Chilli...

  • Idealne ciasto na pizzę

    Ilu kucharzy, tyle przepisów na pizzę. Nie warto jednak toczyć o nią bojów. Wystarczy trzymać się kilku reguł, reszta, to już pełna dowolność.

  • Chaczapuri

    Przepis na ten niezwykły gruziński placek dostałem od mojego kolegi Gruzina.

  • Małgorzata Socha: Wspomnienia mają smak i zapach

    ..., drożdżowym cieście, nie miała nic wspólnego z prawdziwym, włoskim plackiem, cienkim i kruchym. W czasach PRL-u ta pizza była dla mnie synonimem luksusu, powiewem wielkiego świata. Gdy ostatnio mama przed(...). Wtedy zakochałam się na nowo w rosole i robię go często - moja starsza córka Zosia uwielbia to danie. Nie brałam przepisu od mamy, sama opracowałam recepturę. Gotowanie rosołu jest proste, każdy...

  • Wszystkie smaki pomidorów

    Pizza z pomidorami, sosem pomidorowym i ziołami Smak domowej pizzy nie ma sobie równych. Tę idealną zrobimy, używając szamotowego kamienia do wypieku. Wystarczy umieścić go w piekarniku, nagrzać do(...): pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki, ulubione zioła, ser mozzarella, sos pomidorowy (z przepisu na gnocchi) 1. Z podanych składników, najlepiej za pomocą miksera, zrobić ciasto, dodając...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    Światowej sławy dziennikarka i komentatorka polityczna, laureatka Pulitzera. Prywatnie żona marszałka sejmu Radosława Sikorskiego, pani na dworku w Chobielinie. Gotuje, uprawia ogród i popularyzuje naszą kuchnię wśród swoich rodaków w książce "Przepisy z mojego ogrodu". Łukaszowi Modelskiemu opowiada, jakie smaki odkryła w Polsce.

  • Boskie piekło

    ...z Neapolu pochodzi prawdziwa broń, którą Włosi podbili świat: pizza? Królewska prostota O tym kulinarnym symbolu Italii żaden neapolitańczyk nie powie, że jest włoskim daniem. Pizza to danie neapolitańskie! Rzeczywiście, wszystko wskazuje na to, że cienki placek z paroma dodatkami wywodzi się właśnie stąd. Prawdziwa pizza powinna mieć trzy cechy: idealnie okrągły spód, świeże składniki i... pochodzić...