• Informacje na temat:

    przepis na placek z kabaczka

Przepisy na temat: przepis na placek z kabaczka
  • Placuszki z kabaczka i marchwi

    Znudziły ci się placki ziemniaczane i racuchy? Koniecznie wypróbuj nasz przepis. Kabaczek połączony z marchewką tworzy jedyny, niepowtarzalny smak.

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    ...sprawimy, że mięso zachowa odpowiednią strukturę i wszystkie soki, czego użycie tłuczka nie gwarantuje). Polecamy wzbogacić ten prosty przepis o marynatę, np. z czosnku, oliwy, sosu sojowego i imbiru...

Artykuły na temat: przepis na placek z kabaczka
  • Placki z cukinii i ziemniaków

    Cukinie, patisony, kabaczki, dynia… Sycące i rozgrzewające dania na chłodniejsze dni. Przedstawiamy przepis na lekkie, pożywne placuszki z cukinii i ziemniaków.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...miseczek i wkładamy na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Cały czas pilnujemy, aby ser się zrumienił, ale nie przypalił. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Przydać się może także przepis(...) całość powinna być gładka, bez grudek. Doprawiony solą i pieprzem sos łączymy z koperkiem. Duże kawałki kabaczka obgotowujemy w osolonej wodzie przez 3-4 minuty i odsączamy. Teraz potrzebne jest...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    ...sprawimy, że mięso zachowa odpowiednią strukturę i wszystkie soki, czego użycie tłuczka nie gwarantuje). Polecamy wzbogacić ten prosty przepis o marynatę, np. z czosnku, oliwy, sosu sojowego i imbiru...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    ...stosuje wegetariański model żywienia lub po prostu ma ochotę na danie jarskie, w tym przepisie świetnie sprawdzi się również kabaczek lub cukinia. W przypadku kabaczka należy jednak pamiętać, aby przed(...) nie gwarantuje). Polecamy wzbogacić ten prosty przepis o marynatę, np. z czosnku, oliwy, sosu sojowego i imbiru. Mięso powinno odstać swoje w lodówce - co najmniej 30 minut. Następnie standardowo już...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....

  • W siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś poprosił uczestników o przygotowanie mistrzowskiego chaczapuri z kaczką i jabłkami. Mamy dla was przepis, z którym musieli zmierzyć się zawodnicy. Ciasto: 150-200 g kefiru (w zależności od chłonności mąki) 7,5 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej typ 500 4 g soli Do smarowania: 2 łyżki masła roztarte z 2 ząbkami czosnku   Wykonanie : Rozgrzać piekarnik do...