• Informacje na temat:

    przepis na placek drożdżowy z owocem

Przepisy na temat: przepis na placek drożdżowy z owocem
  • Ciasta drożdżowe z dżemem i kruszonką

    ...swoją objętość, ponownie je zagnieć. Piecz z niego np. placki i kołacze. Placek agrestowy Sposób przygotowania: 1. Spód: z podanych składników zagnieć ciasto drożdżowe (przepis podstawowym(...) nadzienie wymieszaj z dżemem agrestowym (może być także z dżem z mirabelek, pigwy, jabłek). 4. Drożdżowy placek posmaruj przygotowaną masą owocową. Wierzch równomiernie posyp kruszonką. Wstaw do...

  • Prosty niezawodny przepis na ciasto drożdżowe.....

  • Domowe drożdżowe

    To ciasto drożdżowe smakuje idealnie. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.

  • Przepis wart wypróbowania: "Placek drożdżowy"

  • Lekkie drożdżowe z dżemem i kruszonką

    Placek wiśniowo-migdałowy Sposób przygotowania 1. Spód: z podanych składników zagnieć ciasto drożdżowe, tak jak w przepisie podstawowym. Zamiast skórki z cytryny dodaj likier. Odstaw je(...) pergaminem.  3. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość ponownie je zagnieć. Wylep nim spód blachy. Posmaruj masą wiśniową. Posyp kruszonką. Placek piecz 35-40 minut w temp. 175 st. Kołacz porzeczkowy...

  • Sprawdzony przepis na "Drożdżowy placek gajowego"

  • Świąteczne słodkości regionalne i klasztorne

    W skarbcu staropolskich receptur nie brakuje przepisów na wyborne ciasta wielkanocne. Dawniej nawet mniszki, które zwykle jadały znacznie skromniej, nie żałowały do nich jajek, bakalii i drogich przypraw.

  • Wypróbowany przepis na "Placek drożdżowy na maślance"

  • Puszyste rogaliki z dżemem lub czekoladą

    ...cienko rozwałkuj na placek i pokrój radełkiem na 8 równych części. Rozłóż na nich po łyżce dżemu. 3. Zroluj trójkąty, zaczynając od ich podstawy. Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując lekkie odstępy (jeszcze urosną). Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz w 180°C, aż się zrumienią. Przygotowanie: 60 min Porcja: 240 kcal Koszt porcji: ok. 1,50 zł Przepis na 16 sztuk...

  • W mojej rodzinnej kuchni wielkopolskiej placki „na młodziach” (w gwarze poznańskiej młodzie to są drożdże) są bardzo popularne. Obok tych placków również popularne są szneki (czyli drożdżówki). U mnie w kuchni powstają trzy wersje: czysta z kruszonką, z rabarbarem i ze śliwkami. Od teściowej mam przepis na placek warstwowy – bez wcześniejszego przygotowania zaczynu.

Artykuły na temat: przepis na placek drożdżowy z owocem
  • Ciasta drożdżowe

    Wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Tadeusz Barowicz, Ciasta drożdżowe

    Wyśmienite przepisy na ciasta drożdżowe! Ciasta słodkie oraz wytrawne.

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • Antosiek... i drozdzowy placek specjalnie na jego imieniny!

    ...i dobrze sie sklada. Upieklam dziecku placek drozdzowy z rabarbarem, truskawkami i malinami, wedlug przemisu M. prosto ze slaskiej kuchni... cudny! Zajadamy wiec. A za chwile Antosiek ma imieninowe wyjscie do muzeum sztuki wspolczesnej bo chcial nauczyc sie rzezbic... tak wiec zyczenie zacznie sie spelniac! A przepis na placek, przeze mnie nieco zmodyfikowany... na duza blache... Ciasto: 400

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasto czy obraz? Kulinarne dzieła sztuki podbijają internet

    Koniec z nudą na talerzu. Przepis na chleb to już za mało. Teraz kulinarni blogerzy prześcigają się w dekoracjach zbożowych bochenków. Na prowadzenie wysuwa się włoski specjał. Serwowany jako przystawka, urósł do rangi dzieła sztuki. "Focaccia Art" to zjawisko, które z każdym dniem przybiera na sile. Oto łąka na talerzu...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Babka na medal

    ...... Według dawnych przepisów, tajemnicą wyrośniętej i pulchnej baby było długie ucieranie. Do baby dodawano cukier kryształ zamiast cukru pudru, bo kryształ znacznie dłużej należało ucierać. Między dodaniem(...). Ciasto po wyjęciu z lodówki rozwałkuj na niezbyt cienki placek, wykrawaj z niego koła, którymi wylepisz foremki na babeczki. Piecz je 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C. 3. Gdy babeczki będą się...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...