• Informacje na temat:

    przepis na pesto z bazylia i slonecznikiem

Przepisy na temat: przepis na pesto z bazylia i slonecznikiem
  • Makaron z pesto groszkowym

    Sposób przygotowania 1. Makaron wsyp na posolony wrzątek. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki. Groszek (bez rozmrażania) gotuj 10 minut(...). Przypraw go do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedź, osącz. Wymieszaj z groszkowym pesto. 

  • Cudowny smak i aromat , a do tego właściwości zdrowotne. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/bazylia.html

  • Mięsne klopsiki smakowicie nadziane

    Masz ochotę posmakować czegoś nowego? Śmiało zmieniaj klasyczny przepis na kotlety z mielonego mięsa. Wciśnij do ich środka warzywa albo zioła, a wyjdą wyborne.

  • Przepis na klasyczne, zielone pesto z bazylią i orzeszkami piniowymi

  • 4 domowe pizze

    ...2-3 łyżeczki suszonego tymianku mąka do oprószenia stolnicy Przygotowanie: 1.Przygotuj ciasto oraz sos pomidorowy według przepisu podstawowego. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na(...) oprószenia stolnicy Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto i sos pomidorowy według przepisu podstawowego. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Podziel na 4 porcje. Każdą rozwałkuj na owalny placek...

  • Kwintesencja bazyliowego smaku

  • Wypróbowany przepis na "Przepis na karkówkę z pesto"

  • Śniadania nie zawsze musza być nudne.Proponowany przeze mnie tost jest szybki latwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.Prawie jak zdrowa pizza na sniadanie ;) Mam nadzieje,ze będzie Wam smakowal tak jak mi.

  • Prosta, szybka i zielona surówka. Por nadaje bardzo wyrazisty i ostry smak. Łączę ją z jabłkiem o słodkim smaku. Zaciągam majonezem. Dodaję zielone pesto i aromatyczne liście bazylii.

  • Wypróbowany przepis na "Pesto z bazylii"

Artykuły na temat: przepis na pesto z bazylia i slonecznikiem
  • Zabawa w gotowanie

    ..., którzy lubią się ścigać. Sama zajęłam się tworzeniem potraw z produktów, które mi służą. Myślę, że to dobry kierunek. Bez przepisu Nie lubię kopiowania cudzych pomysłów, nie mam książki z przepisami. Zaczęłam intuicyjnie łączyć produkty, smakować, testować i spodobało mi się. Dziś coraz śmielej częstuję bliskich swoimi potrawami, choć nie będę kryć, że początkowo podchodzili do nich bardzo...

  • Klasyczne pesto przygotowuje się z aromatycznych listków bazylii. Czy wiedzieliście jednak, że nie jest to jedyna wersja tego smakowitego sosu? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z całego świata. Do kanonu włoskiej kuchni zalicza się również prosta pasta pesto, której korzenie sięgają Ligurii. To właśnie z Genui, stolicy tego regionu,...

  • Grajmy latem w zielone

    ..., że można zrobić świetne pesto z pietruszki. Marta Dymek, autorka "Jadłonomii" poleca swój przepis.  Do przygotowania pesto potrzebujemy: 2 pęczki pietruszki, 1 szklanki migdałów, 1 łyżeczkę skórki(...) oliwę i jeszcze chwile blendujemy. Pesto pietruszkowe można podawać z makaronem, na grzankach lub jako dodatek do sałatek. (PAP Life) autorka: Dorota Kieras edytor: Zbigniew Krzyżanowski...

  • Ta cudownie zielona pasta przywędrowała do nas wprost ze słonecznej Italii i jest jednym z symboli tamtejszej kuchni. Pełno w niej aromatów i witamin, które usprawniają pracę naszego organizmu. Klasyczna wersja składa się głównie z bazylii, ale pesto niejedno ma imię. Czy znacie inne oblicza tej pasty? Fot. 123RF/Picsel Kuchnia Półwyspu Apenińskiego słynie z prostoty i wyrazistych smaków. Lasagne, spaghetti carbonara lub pizza to klasyczne potrawy, po które bardzo chętnie sięgają smakosze z...

  • Otwórz puszkę tuńczyka

    ..., delikatnie obracając (chodzi o to, żeby się zagrzał, a nie rozpadł). Bazylię posiekać, dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Posypać(...) nagrzanego do 250°C na ok. 10 min, aż boki i spody się zrumienią. Domowe zacierki z pesto Składniki na 4 porcje: 30 dag mąki, 2 jajka, 1 puszka tuńczyka, 1 pęczek bazylii, 2 ząbki czosnku...

  • Wspaniałe danie, które śmiało można podać jako przystawkę bądź danie główne. Sprawdź przepis, który zapewni Ci sukces kulinarny! Składniki: 130 g śledzia norweskiego 1 patat ok.120 g Łyżeczka świeżego estragonu Łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 2 łyżki orzeszków ziemnych 1 łyżka cukru 1 łyżka octu ryżowego 3 łyżki brązowego cukru Oliwa z oliwek 1 bułka ciabatta Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego namoczyć. Ocet ryżowy połączyć z brązowym cukrem. W tak przygotowanej...

  • Gotowe w pół godziny

    Spaghetti z zielonym pesto Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, 1 pęczek bazylii, 1/2 opakowania rukoli, 20 dag świeżego szpinaku, 5 dag orzeszków pinii, 2-4 średnie ząbki czosnku, 10 dag parmezanu lub innego twardego sera, 100 ml oliwy, sól, pieprz. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Oderwać listki bazylii, opłukać. Rukolę i szpinak również opłukać i osączyć...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Zjadając pestki słonecznika, skupiamy się na tym, że jest smaczny i nadaje przygotowywanym przez nas potrawom przyjemną chrupkość. Rzadko myślimy o tym, w jaki sposób wpływa na nasze zdrowie. Warto jednak wiedzieć coś na ten temat. Fot. 123RF/Picsel Chociaż to dosyć nieoczekiwane, włączenie pestek słonecznika do diety może przynieść nam właściwie same korzyści. Okazuje się bowiem, że w tych niepozornych ziarenkach kryje się mnóstwo składników odżywczych, dzięki którym czujemy się i wyglądamy...

  • Matias to młode ryby,których połów przypada na okres przed tarłem, dzieki wczesnemu odławianiu ich mięso jest bardzo delikatne w smaku. Składniki: 4 filety ze śledzia norweskiego matiasy, 70-80g każdy 2 różowe grejpfruty 1 duże kłącze rabarbaru buraczki ćwikłowe w zalewie 7-8 liści tajskiej bazylii 50 g kiełków słonecznika ziarno sezamowe Marynata: 120 ml wody 60 g cukru Sok z 2 limonek cynamon, goździki, anyż, ziarna kolendry, trawa cytrynowa 60 ml wina ryżowego słodkiego - mirinu...