• Informacje na temat:

    przepis na ogorki w miodzie

Przepisy na temat: przepis na ogorki w miodzie
  • Smaki Litwy

    ...takimi jak pokrojony surowy ogórek, koperek, kefir i jajo na twardo. Litwini czasem dodają do chłodnika kartofle. W każdym domu istnieje własny przepis na pyszny chłodnik. Do typowo litewskich potraw(...) podobnie jak nalewki na miodzie lub owocach robione w wielu miejscach na Litwie. Najbardziej znany litewski miód pitny wziął nazwę od ludowego tańca litewskiego. Miód ten, uważany za tradycyjny...

  • Kulinarna przygoda zza Wielkiego Muru

    ...się z kuchnia kantońską. Są to najpopularniejsze przepisy, znane w Europie. Specjałem tego regionu jest wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym, żeberka w miodzie, czy pierożki. Przysmakiem są także(...) zdrowa. Kilka słów o etykiecie Kuchnia chińska ma wyjątkowo długą historię. Obecnie istnieje wiele stylów gotowania i wręcz tysiące przepisów. Jest to jedna z najstarszych kuchni świata, dlatego...

Artykuły na temat: przepis na ogorki w miodzie
  • Ziołowe odchudzanie

    ...- mięta zneutralizuje cukry w miodzie); ✔mięta+ogórek (taki duet pomoże pozbyć się nadmiaru wody). Siemię lniane: Zahamuje apetyt Miniziarenka siemienia zawierają dużo błonnika rozpuszczalnego. Ma(...) - np. na kanapce (w żółtku jest cholina, substancja wspomagająca rozkład tłuszczów); ✔siemię mielone+woda - to znany przepis na napój łagodzący zgagę i niestrawność. Bazylia: Pobudzi soki żołądkowe...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Kosmetyki od kuchni

    ...przez blogerki przepisy zainspirowane składem najpopularniejszych kosmetyków. Dlaczego? Bo szanse na to, że ogórek podrażni skórę, są niewielkie. Trudno jednak przewidzieć, jak zadziałają na nią(...) i puszące się włosy. Przepis na maskę znalazłam w internecie. Miąższ owocu wymieszałam z kilkoma kroplami cytryny. Najpierw nałożyłam maskę na włosy. Przeczytałam, że aby zadziałała, trzeba odczekać...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Matjasy – śledziowe rarytasy

    ...przygotować z owocami egzotycznymi, np. z mango i pomarańczami, lub na słodko - w miodzie z żurawiną. Sama forma śledzia - jako fileta pokrojonego na kawałeczki - także przestała być dla kucharzy(...) przyrządzania śledzi w domu? Większość przepisów zaleca moczenie matjasów w wodzie, maślance, mleku lub nawet piwie od 2 do nawet 24 godzin, aby pozbyć się z nich nadmiaru soli. W kwestii namaczania...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Fot. 123RF/Picsel Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody...