• Informacje na temat:

    przepis na ogorki konserwowe w occie

Przepisy na temat: przepis na ogorki konserwowe w occie
  • Przepis na domowy salceson

    Na paprykowej konfiturze.

  • Mam swój ogród i mogę nazwać go ekologicznym. Nie używam polepszaczy aby rośliny wydały plon. Te ogórki robię bez kupnych mieszanek a tylko z dodatkami zebranymi na ogrodzie.

  • Zainspiruj się kulinarnie i przygotuj menu na Wielkanoc

    Przepisy kulinarne laureatów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego "Doceń polskie" Żurek z twarogiem Sposób przygotowania Boczek oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, a kiełbasę w półksiężyce. Na(...) warstwowa Sposób przygotowania Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić curry i przyprawą do kurczaka, usmażyć i wystudzić. Ogórek...

  • Szybki przepis na ogórki konserwowe, ponieważ nie musisz przygotowywać wcześniej zalewy, gdyż wszystkie przyprawy wsypujesz bezpośrednio do słoika.

  • Rzodkiewka w roli głównej

    ..., - pęczek rzodkiewek, - puszka kukurydzy konserwowej, - pęczek szczypiorku, - pieprz, - sól do smaku, - 4 łyżki majonezu Przygotowanie: Rzodkiewki umyć, pokroić w kostkę. Dodać osączoną kukurydzę(...) rzodkiewek, - szklanka śmietany, - 3-4 łyżki zmielonej papryki konserwowej, - 8 dag cienkiej kiełbasy, - 8 dag ogórków konserwowych, - szczypiorek, - sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie...

  • Kolejny przepis z serii "domowe, zimowe przetwory". Tym razem będą to ogórki konserwowe w delikatnej octowej zalewie.

  • Z przepisu babci

  • Gdy zaczyna się sezon ogórkowy, warto przygotować kilka słoików ogórków na zimę. Możemy je potem użyć do sałatek lub do drugiego dania, albo tak po prostu je sobie pochrupać, sprawdzą się też na kanapki. A z tego przepisu wychodzą niezwykle chrupiące. Ja robię w takich średnich słoiczkach. Z tej marynaty korzystam od lat i nigdy się nie zawiodłam. Zachęcam do robienia własnych przetworów :)

  • Nie lubię kupować przetworów, dlatego robię je sama. W zimie, kiedy nie ma soczystych i zdrowych warzyw, korzystam z moich domowych przetworów. Ogórki z tego przepisu wychodzą bardzo chrupiące i jędrne – ważne by pilnować podanego czasu pasteryzowania :)

  • Czas na pyszne ogóreczki :)

Artykuły na temat: przepis na ogorki konserwowe w occie
  • Sałatki z wędlinami. Zdziwisz się, co przygotujesz z ich użyciem. Pycha!

    Tradycyjna sałatka wielkanocna z wędliną i jarzynami wielu z nas zdążyła się już opatrzyć, a nawet sprzykrzyć. Nie oznacza to jednak, że nie da się jej odczarować. Przeciwnie! Wystarczy tylko, że zaserwujemy ją w odświeżonym i nieco atrakcyjniejszym wydaniu. Nasze szybkie, proste i smaczne przepisy są najlepszym przykładem, że sałatka z wędliną nie musi być nudna!

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    ...-15 minut, aż odparuje większość bulionu i sos stanie się gęsty. Do miseczek nalać po porcji sosu, włożyć podgrzane ponownie kiełbaski i podawać z chlebem. Zobacz więcej przepisów z kiełbasą w roli...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Zasady diety wiosenno-letniej

    ...apetytu, utrzymaj jednak częstotliwość posiłków. Mogą być mniejsze, ale jedz nie rzadziej niż cztery razy dziennie. Przygotowuj posiłki według podanych przepisów. Nie będzie trzeba ich wtedy dosalać(...), tylko że od dziś zmieniamy swoje nawyki, jemy lepiej, smaczniej! Mamy nowe przepisy i z nich od teraz korzystamy! Potrawy będą szybkie do przygotowania, smaczne i zdrowe, ale na pewno nie nudne. Lato to...

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...

  • Lekkie sałatki

    ...i zazwyczaj najbardziej ulubionych należy sałatka owocowa. Podawać na nią przepisu nie ma sensu, bo każda z nas w inny sposób zadowala swoje kubki smakowe. Dobór owoców jest więc dowolny, a do nich(...). Pierś z kurczaka i ryż gotujemy, a potem studzimy. Mięso dzielimy na małe fragmenty, mieszamy z ryżem dodając np. gotowaną marchewkę, ogórki konserwowe, kukurydzę, groszek i pomidory. Może być też np...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...