• Informacje na temat:

    przepis na mięsny farsz do pierogów

Przepisy na temat: przepis na mięsny farsz do pierogów
  • Lubisz pierogi? Tak się robi idealne ciasto!

    Polska kuchnia słynie z najlepszych pierogów na świecie. Nie ma chyba nikogo, kto nie lubiłby tego tradycyjnego polskiego dania. Pierogi ruskie smażone lub z wody, z farszem mięsnym lub wegetariańskim, na słono i na słodko - opcji jest tyle, ile fanów pierogów. W programie Beata Śniechowska proponuje kilka nowych przepisów. Doradza także, jak przygotować idealne ciasto. Myślisz, że to trudne...

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ..."W pierogach ważne jest ciasto, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony" - przekonuje Katarzyna Bosacka. Samozwańcza mistrzyni lepienia pierogów proponuje piegowate pierogi z kapustą i grzybami albo żółte ze śliwką i grzybami.

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ...przekąską podaną samodzielnie lub jako dodatek np. do pieczonego mięsa. Farsz do naleśników Duszone jabłka mogą być wspaniałe jako nadzienie do naleśników na słodko. Tak przygotowane danie można podawać(...)! Jabłka możesz przygotować zarówno z nadzieniem pikantnym - np. mięsnym, z kaszy, ryżu lub słodkim - z innymi owocami, bakaliami itp. Bardzo smaczne są także same jabłka wydrążone i zapieczone z odrobiną...

  • Przysmaki zza wschodniej granicy

    ...z "ruskim" farszem Dobrze znany farsz nie trafia tym razem do pierogów, a do wnętrza naleśników. Nawiasem mówiąc, charakterystyczne pierogi pochodzą z kuchni ukraińskiej, skąd po pewnym czasie trafiły(...) przepisu (uwzględniającego oliwki i cienkie kabanosy) - w wersji nieco unowocześnionej. 1. Kiełbasę kroimy w plasterki, boczek w kostkę, a kabanoski w cienkie paseczki. Podsmażamy krótko na suchej...

  • Pierożki można także przygotowywać z innym farszem - np. jajecznym, serowym, kapuścianym czy mięsnym. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz...

Artykuły na temat: przepis na mięsny farsz do pierogów
  • Pieczony pieróg kornwalijski

    Jest to, powiedzmy po polsku, pieczony pieróg z ciasta z nadzieniem warzywno-mięsnym. Można go też spotkać pod nazwą calzone, którą dobrze znacie. Tak czy siak, z Cornish pasty można naprawdę eksperymentować z różnymi farszami. Niektórzy lubią nadziewanego serem i cebulą lub samymi warzywami, lub tylko mięsem. Na ciepło i na zimno. W każdej wersji będzie równie smaczny i sycący. Cornish pasties...

  • Jakie wino do świątecznych potraw?

    Chcesz zaskoczyć bliskich? Oprócz kompotu z suszonych owoców podaj dobre wino! Podpowiadamy, która etykieta będzie pasowała do świątecznych pierogów, jak podkreślić smak ryby, a także zdradzamy przepis na najlepszy "grzaniec"

  • Smaki zza miedzy

    ...aż trzy przepisy na pierogowe ciasto i wiele wariantów słonego i słodkiego farszu! Wisienką na torcie są słodkości - wypieki i desery - oraz tradycyjne nalewki. Przepisy z kuchni ukraińskiej można(...) około 50 przepisów tradycyjnej kuchni ukraińskiej w aranżacji Anieli Redelbach. Zamieszczono tam propozycje przystawek do dania głównego, przekąsek na każdą porę dnia, a nawet zakąsek, które będą świetnym...

  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    ...szukasz nowych pomysłów i przepisów? Przygotowaliśmy dla Ciebie garść wskazówek i podpowiedzi na ten temat!

  • Z czym podawać pasztet?

    ...dodatek do sałatek, a także jako smaczny farsz do wigilijnych uszek i kołdunów. Resztę tego przysmaku możemy wykorzystać także do pierogów z mięsem, wytrawnych pasztecików czy staropolskich kulebiaków(...), podstawą dawnych przepisów były m.in. dziczyzna, mięso kuropatw czy przepiórek, zioła, aromatyczne przyprawy oraz mocne, esencjonalne alkohole, takie jak koniak, armaniak, brandy czy wino...

  • Księga smaków: Mięta

    ...świeżej mięty. Przypraw i wymieszaj. Przygotuj ciasto na pierogi według swojego przepisu. Nakładaj farsz do wyciętych krążków i sklejaj pierogi jak zawsze. Ugotowane podawaj polane śmietaną, posypane(...), dodaje się ją do sosów, dipów, zup i sałatek, świetnie komponuje się z rybami, drobiem, jagnięciną i baraniną. W krajach arabskich mięta jest wręcz obowiązkowym składnikiem mięsnych potraw, a w daniach...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ...mięsne resztki, dokładnie je mielimy i mieszamy ze sobą. Dodajemy do tego rozdrobnione pieczarki i warzywa i mamy gotowy farsz, który możemy wykorzystać przy lepieniu pierogów, tworzeniu krokietów(...) świątecznych resztek stworzyć całkiem nowe danie? Dzięki temu przepisowi pozbędziemy się wszystkich pozostałości po wielkanocnym śniadaniu. Do przyrządzenia ciasta chlebowego będziemy potrzebować 400ml...

  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • Makaron makaronowi nierówny

    ...- pierożki To kawałek ciasta makaronowego, wypełnionego farszem (serowym, mięsnym bądź szpinakowym) złożony na pół, z zagniecionymi brzegami, zwykle trójkątny lub półokrągły. Bardzo przypomina(...) kucharz w 1487 roku. Zainspirowały go blond włosy pewnej damy... Złocisty kolor tagliatelle jest wynikiem zastosowania w przepisie jaj. Tradycyjne ciasto na pastę to mieszanka wody i mąki. Tagliatelle - jak...