• Informacje na temat:

    przepis na marynowana fasolke

Przepisy na temat: przepis na marynowana fasolke
  • Pieczeń wołowa w musztardzie

    ..., a sos zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła. Pieczeń podawać z ziemniakami i fasolką szparagową. Czas przygotowania 1 h 30 min. plus czas marynowania. Przepis na 5 osób. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Ryż z jarzynami w czterech kolorach

    Dania z ryżu mają trzy największe zalety: są zdrowe, szybko się je robi i smakują wyśmienicie. Tym razem prezentujemy przepis na ryż w czterech kolorach.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...i pieprzem. Kluski ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sos z blachy zlać do naczynia, na blachę wylać bulion i zlać do naczynia. Z sosu zebrać tłuszcz. Sos zagotować, zagęścić bazą do sosów(...) i 300 ml wody. Dodać 4 łyżki octu, listek laurowy i goździki. Doprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem 50-60 minut. Pyzy ugotować wg przepisu na opakowaniu. 15 minut przed końcem pieczenia gęś...

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ...przysmaż. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i zioła do smaku. Zalej bulionem. Przykryj i duś około 10 minut. W tym czasie ugotuj makaron według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy...

Artykuły na temat: przepis na marynowana fasolke
  • Kurczak BBQ z żółtą fasolą

    Przepis: Ching-He Huang...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • Sałatka z kurczakiem i warzywami zawijanymi w bekonie

    Przepis proponuje Siba Mtongana w programie „Szybkie uczty Siby”, emitowanym od kwietnia na antenie Polsat Food Network.

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    ...fotografia może odstraszyć od najlepszego przepisu. Podobnie brak jakichkolwiek zdjęć. Warto też przekazać czytelnikowi coś więcej, o sobie i od siebie, nie tylko suchy przepis. Przecież lubimy czytać(...) w ostatnich latach powstała swoista społeczność gotujących kobiet (i nie tylko!), które blogują, udzielają się na internetowych forach, bardzo konsekwentnie wysyłają przepisy do popularnych czasopism - w ten...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Jedzenie dobre na upał

    W gorące dni zwykle nie mamy ochoty na tradycyjne dania. Wypróbuj nasze przepisy na potrawy lekkie i apetycznie pachnące ziołami.

  • Polski stół może wyglądać naprawdę światowo – na przyjęciach bryluje ryba po grecku, wraz z fasolką po bretońsku i plackami po węgiersku. A to tylko początek tego kosmopolitycznego korowodu. Tylko czy naprawdę jest to takie międzynarodowe towarzystwo? Jeżeli lubicie wyzwania, spróbujcie podczas podróży po Japonii zjeść dobrze znanego wszystkim Polakom śledzia po japońsku. Równie karkołomnym zadaniem może okazać się zamówienie w greckiej tawernie słynnej ryby po grecku. Mimo, iż nazwy tych...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...tylko 5 kcal. Przepisy: Odtruwający koktajl Zielony ogórek, 1/4 obranego korzenia imbiru, cztery gałązki selera naciowego, 100 g kiełków lucerny, 3 gałązki natki pietruszki, wrzuć do sokowirówki(...) : Źródło witaminy A, z grupy B, C i K oraz magnezu, potasu, żelaza. Bogata w białko roślinne Przepisy: Surówka na piękną skórę Niewielką dynię obierz ze skórki i pokrój na kilka mniejszych części...

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...