• Informacje na temat:

    przepis na leczo z ogórkiem

Przepisy na temat: przepis na leczo z ogórkiem
  • Leczo wegetariańskie

    .... Dodać też przyprawę uniwersalną, paprykę, odrobinę cukru i posiekane 3 ząbki czosnku. Chwilę jeszcze dusić. Leczo powinno być ostre i dość gęste. Czas przygotowania 45 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Przepis wart wypróbowania: "Leczo"

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    ...wykorzystywać do tego tylko kawałki chleba na zakwasie. Na tak sporządzonym zaczynie można ugotować najznakomitszą zupę.  Przepisów na żurek  jest bez liku, a każdy smakować może równie wyśmienicie(...) sobie bowiem przepisy na najlepsze i wyjątkowe świąteczne zupy, które kultywujemy po dziś dzień. Smacznego!

  • Wypróbowany przepis na "Leczo"

  • Kuchnia bułgarska

    ...na serwetce i ułamują po kawałku. W restauracji kelnerzy zwykle pytają, ile kromek chleba sobie życzmy (albo bułek) do obiadu. Oto kilka przepisów: • Szopska sałata ( dla 5 - 6 osób ) - 40 dag(...) również przekładać surową dynią, utartą na tarce, posypaną cukrem pudrem i cynamonem. • Grzana rakija ( przepis na 3-4 szklanki ) - 1,5 szklanki rakii ( śliwowicy ), najlepiej z okolic Trojaknu lub...

  • Pyszne i proste w wykonaniu leczo:) Dokładny przepis KROK PO KROKU!

  • Te wspaniałe rzodkiewki...

    ...świeżym ogórkiem i szczypiorkiem. Liście mają te same wartości odżywcze i smakowe, co korzenie. Możemy przetworzyć je również na oryginalną marynatę, którą można będzie zimą zaserwować gościom. Przepis...

  • Danie na bazie warzyw z przydomowego ogrodu ;-)

  • Najbardziej znana w Polsce węgierska potrwa.

  • W sam raz na zimowe obiady - otworzy się słoik, doda wędlinę, koncentrat, przyprawi do smaku i można jeść. (przepis z dodatku do Poradnika Domowego)

Artykuły na temat: przepis na leczo z ogórkiem
  • Leczo wegetariańskie z ogórkami małosolnymi i pestkami dyni

    W garnku podgrzej oliwę. Wrzuć czosnek, cebulę, przyprawy i podsmaż chwilę. Dodaj cukinię, paprykę, wywar z jarzyn i pomidory. Duś przez ok. 15 minut. Dołóż ogórki pokrojone w cienkie plastry, przecier pomidorowy i kapary. Trzymaj na ogniu jeszcze przez kilka minut. Dopraw świeżym tymiankiem i posyp pestkami dyni. Przepis pochodzi z książki Darii Ładochy "Nowoczesna kuchnia polska" 

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    ...podawanie dokładnej temperatury w przepisach na potrawy z użyciem masła nie jest przypadkowe. Masło o temperaturze pokojowej jest bardziej plastyczne, co spowoduje, że ciasto szybciej napełni się...

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    ...winegret, posypana orzechami włoskimi. Podwieczorek: Koktajl z malin i jabłka, z dodatkiem świeżej mięty, na bazie wody mineralnej. Kolacja: Pieczony filet z łososia, z duszonym szpinakiem (przepis(...) szparagowej, burger z kaszy jaglanej i buraka (przepis poniżej). Podwieczorek: Sałatka ze świeżych sezonowych owoców z posiekanymi migdałami i miętą. Kolacja: Pieczona papryka faszerowana brązowym...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Pyszne przepisy dla warzywnych niejadków

    ...spożywanie niektórych roślin może osłabiać lub wzmacniać działanie przyjmowanych przez nas leków. Doradza, jak przekonać dzieci do "zieleniny". Paula Kraśniewska w blisko 90 przepisach pokazuje...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Kwiaty: Więcej niż ozdoba talerza

    ...moczopędnie. Moc niwelowania stresu ma zaś ekstrakt z róży. Głównie dzięki witaminom z grupy B, które osłabiają działanie hormonu stresu. Przepis jest prosty: zalej 150 g płatków dzikiej róży 150 ml...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...