• Informacje na temat:

    przepis na krem do dekoracji tortu

Przepisy na temat: przepis na krem do dekoracji tortu
  • Tort na osłodę jesieni

    Jesienią często mamy gorsze samopoczucie. Jak można poprawić sobie nastrój? Dla tych, którzy lubią łakocie, podajemy przepis na tort bezowy. I choć torty najczęściej serwuje się w urodziny, tak samo dobrze mogą smakować w każdy inny dzień.

  • Beza szwajcarska jest świetna do dekoracji. Ma sztywną konsystencję, nie spływa, do tego bardzo łatwo na niej pracować. Przy odrobinie wprawy można wyczarować na torcie prawdziwe cuda - do tego nie jest wcale trudna w przygotowaniu. Na pewnym etapie przygotowania potrafi naprawdę podnieść nam ciśnienie poza skalę - ale jest to normalny etap jej produkcji :)) Proporcje podane w przepisie wystarczyły mi na swobodne udekorowanie tortu z 4 blatów o średnicy 18 cm.

  • Prosty tort owocowy

    Składniki: biszkopt, przekrojony na 3 blaty (patrz przepis po lewej) 1/2 szklanki gorącej wody 1 czubata łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny Krem: 500 g kremowego sera (np. mascarpone lub philadelphia) 500 ml zimnej śmietany kremówki 1/2 szklanki cukru pudru 400 g truskawek do dekoracji (na rynku są jeszcze świeże spod folii lub z importu) Sposób przygotowania...

  • Zapraszam na filmik.Bardzo prosto do zrobienia i pieknie wyglada!

  • Tort czekoladowo-wiśniowy

    Przepis z instrukcją robienia dekoracyjnych wiórków czekoladowych.

  • Sposób na przybranie ciast, babeczek i deserów.

  • Litewski tort orzechowy

    .... Pod koniec ucierania dodać cukier waniliowy. Kuleczki z dżemem ułożyć w tortownicy wyłożonej pergaminem. Na kulkach ułożyć grubą warstwą kremu. Wierzch tortu udekorować warstwą posiekanych orzechów(...) dag masła, - 4 żółtka, - szklanka cukru, - torebka cukru waniliowego, - łyżka margaryny do posmarowania formy, pergamin, - listki mięty do dekoracji Przyrządzanie: Herbatniki pokruszyć. Odsypać...

  • Szybki i latwy krem kokosowy .Do tortu,ciast.Polecam!

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    Wiśnie, jagody, porzeczki w wyjątkowych przepisach.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

Artykuły na temat: przepis na krem do dekoracji tortu
  • Tort jogurtowy

    ...bioaktywnych substancji, powstaje chrupiący spód do tortu o wyjątkowych korzyściach zdrowotnych. Przepis pochodzi z książki "Moja zielona dieta" Zobacz także:(...) za pomocą łyżki i odstawiamy do stężenia. Owoce jagodowe przebieramy, myjemy i osuszamy. 200 g odkładamy na bok do dekoracji. Brzoskwinie zalewamy wrzącą wodą i obieramy ze skórki. Miąższ miksujemy...

  • Torty pojawiają się na naszych stołach w przełomowych momentach życia. Obecnie trudno, bez nich wyobrazić sobie celebrowania takich uroczystości, jak urodziny, wesela czy też chrzciny. Ciasta, ciasteczka i muffinki są urocze, jednak żaden deser nie wygląda równie imponująco, co tort! Co zrobić, aby wyszedł idealny? Zapoznajcie się z poradami Dariusza Barańskiego, szefa kuchni restauracji Concept13. Fot. 123RF/Picsel Sztuka cukiernicza nie należy do najprostszych. Aby stworzyć znakomite...

  • Tort ormiański

    ..., pozostałe posiekaj, 50 g posiekanych odłóż do dekoracji. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze 100 g cukru pudru i cukrem waniliowym. Zmielone orzechy wymieszaj z posiekanymi i 150(...) boki i wierzch tortu. Posyp go orzechami. Wstaw na noc do lodówki. Czas przygotowania: godzina 20 minut + 12 godzin chłodzenia  Przepis pochodzi z książki "Ciasta i torty"               

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym

    Maria Banach w swojej książce "Strączki" przedstawia przepis na tort z ciasta waniliowo-groszkowego przekładany cytrynowym kremem maślanym.

  • Chcielibyście odtworzyć w zaciszu własnej kuchni spektakularny tort Tomasza, który zagwarantował mu zwycięstwo w trzeciej edycji "Bake Off - Ale Ciacho!"? Pierwsza, najwyższa warstwa - ptasie gniazdo z kukułczym jajem   Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 80 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 100 g mąki pszennej Krem: 300 g masła w temperaturze pokojowej 60 ml zimnej śmietany 36% 2 jajka 2 żółtka 140 g cukru 70 ml wody 20 g kawy rozpuszczalnej Poncz: ½ szklanki wody sok z...

  • Kolorowe torty

    ...z cukrem pudrem, trochę śmietanki odłożyć do dekoracji. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć ze śmietaną. Śmietanę podzielić na pół, jedną część wymieszać z połową zmiksowanych malin(...), 2 szklanki mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 4-5 jabłek, tłuszcz do formy, 10 dag czekolady i listki czekoladowe do dekoracji, sok z cytryny  Na krem: budyń...

  • Ola Baran przygotowała tort na bazie brownie i dwóch biszkoptów (ciemnego oraz jasnego). Blaty ciasta przełożyła kremem z białej czekolady, z czekolady ciemniej i jeżynami oraz kremem z malin. Brownie90 g mąki 180 g cukru pudru 45 g kakaopłaska łyżeczka sody płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli1 łyżeczka ekstraktu waniliowego100 ml jogurtu naturalnego 25 ml oleju rzepakowego 100 ml zimnego espresso 1 jajo Biszkopt (jasny i ciemny)6 jaj270 g cukru 100 g mąki pszennej100 g mąki...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Małgosia zwyciężyła drugą edycję "Bake Off - Ale Ciacho". Jej imponujący wypiek zachwycił jurorów oraz naszą redakcję. Myślicie, że poradzilibyście sobie z wykonaniem tego przepisu? Biszkopty: 16 jaj 450 g maki 450 400 g cukru 110 g masła jagody liofilizowane 100 g ( dodatek do biszkoptów) Miary na poszczególne piętra trotu: Pierwszy blat -  wysoka forma16 cm mąka 76 g jajka 3 szt. cukier 70 g maslo 18 g Drugi blat - forma 22 cm mąka 143 g jajka 5 szt. cukier...