• Informacje na temat:

    przepis na krem czekoladowy do tortów

Przepisy na temat: przepis na krem czekoladowy do tortów
  • Czekoladowo-orzechowy tort bezowy z pomarańczami

    Doskonały torcik bezowo-czekoladowy z orzechami laskowymi i pomarańczami. Mocno chrupiący, wciągający od pierwszego kęsa, dostojny i pięknie prezentujący się na paterze – idealny na wszelkie uroczystości oraz... w okresie świątecznym. Dla fanów bezy.

  • Błyskawiczny tort czekoladowy

    Składniki: 1 szkl. herbaty 50 ml rumu 1 cytryna 1 op. ciemnych blatów biszkoptowych 2 op. kremu kawowego 2 tabliczki ciemnej gorzkiej czekolady 30 dag drobnych owoców sezonowych(...). Każdy skrop herbacianym ponczem. Pamiętaj przy tym, że najwilgotniejsze powinny być brzegi ciasta. Same środki zaś mogą pozostać niemal suche. 3. Krem kawowy (lub inny ulubiony) przygotuj zgodnie...

  • Tort fasolowy

    Zaskakujący przepis!

  • Tort migdałowy z czekoladą

    Oto przepis na doskonały tort migdałowy z czekoladą. Smakuje naprawdę wyjątkowo.

  • Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi

    ...przekładamy kremem i musem śliwkowym, dekorujemy czekoladowymi drażami, pralinkami i kwiatami. Czas przygotowania: 60 minut + 60 pieczenie Przepis autorki Candy Company - kulinarnego Bloga(...) 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej szczypta soli Masa kawowa: 500g mascarpone 200g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Mus śliwkowy: 70g...

  • Tort czekoladowo-wiśniowy

    Przepis z instrukcją robienia dekoracyjnych wiórków czekoladowych.

  • Tort czekoladowo-miętowy

    Składniki na 14 porcji: - 15 dag masła, - 17 dag mąki krupczatki, - 15 dag cukru pudru, - 4 jajka, 2 łyżki kakao, - 1 łyżeczka proszku, - do pieczenia, - 750 ml śmietanki kremówki, - 5 łyżeczek żelatyny 3 torebki cukru waniliowego, kilka kropli miętowych, - garść listków, - świeżej mięty Przygotowanie: 1. Masło utrzyj z cukrem pudrem. Ucierając kolejno dawaj po jednym żółtku oraz...

  • Tort bananowy z polewą czekoladową

    ..., wymieszać. Przełożyć do tortownicy, piec 50 minut w temperaturze 175 C. Wyjąć z pieca, wystudzić. Ubić na sztywno 50 dag śmietany. Porcjami wsypywać sos waniliowy. Krem rozsmarować na cieście. Banany pokroić w plasterki, ułożyć na kremie. Tort wstawić na 30 minut do lodówki. Czekoladę połamać, przełożyć do rondelka. Dodać 10 dag śmietany i masło, stopić, przestudzić. Polewę rozprowadzić na torcie...

  • Szampański tort sylwestrowy

    ..., - 10 łyżeczek żelatyny, - 35 dag jogurtu, - 300 ml wytrawnego szampana lub wina musującego, - 75 dag śmietanki kremówki, - 4 dag płatków migdałowych, - 5 dag gorzkiej polewy czekoladowej(...) rozpuść podgrzewając. Zmiksuj na piure 3 połówki brzoskwiń, wymieszaj z 2 łyżeczkami żelatyny. Jogurt wymieszaj z drugim cukrem waniliowym i 7 dag cukru. Ubijając łopatkami miksera powoli dolewaj szampana...

  • Tort cytrynowy

    Składniki na ok. 12 porcji: Kruche ciasto: - 200 g mąki, - 1 jajo, - 100 g masła, - 100 g cukru Krem: - 2 sparzone cytryny, - 7 płaskich łyżeczek żelatyny, - 3 żółtka, - 80 ml wytrawnego białego wina, - 40 ml cream sherry, - 80 g cukru, - 400 g śmietany kremówki Poza tym: - natłuszczona tortownica (26 cm), - pergamin, - suszony groch, - kandyzowane plastry cytryny, - wiórki czekoladowe...

Artykuły na temat: przepis na krem czekoladowy do tortów
  • Tort Opium

    ...kremu. Posypać okruszkami biszkoptów/czekoladowych ciastek/wiórkami czekolady. Schłodzić. Tort przechowywać w lodowce. Wyjąć z lodówki minimum 30 minut przed podaniem, by krem zmiękł i tort lepiej się(...)Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków - dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków...

  • Tort opium

    Świąteczny tort Opium. Warstwy czekoladowego biszkoptu, białej bezy i kremu kawowo-makowego, nasączone dużą ilością migdałowego ponczu i dla przełamania smaków – dobrą domową konfiturą. Wspaniały miks świątecznych smaków, tort wilgotny i sycący, dla osób, które lubią klasyczne połączenia.

  • Tort makowy z białą czekoladą

    ...schłodzony krem. Przykryć drugim biszkoptem, nasączyć ponczem, lekko docisnąć. 4. Tort wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę, potem polać polewą przygotowaną według przepisu na opakowaniu i znów wstawić do lodówki. 5. Ciasto najlepiej schładzać przez całą noc. Przed  podaniem ozdobić wiórkami czekoladowymi.

  • Tort ormiański

    ...i ubijaj na gęsty krem. Zdejmij z ognia i wystudź. Masło utrzyj z rumem i wymieszaj z kremem czekoladowym. Połowę kremu rozsmaruj na jednym blacie i przykryj drugim blatem. Pozostałym kremem posmaruj(...), pozostałe posiekaj, 50 g posiekanych odłóż do dekoracji. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze 100 g cukru pudru i cukrem waniliowym. Zmielone orzechy wymieszaj z posiekanymi i 150

  • Tort makowy z migdałową nutą

    Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać sparzony, odsączony i trzykrotnie zmielony mak. Ubić pianę z białek, delikatnie wymieszać z masą makową....

  • Kolorowe torty

    .... C. 2. Budyń przygotuj wg przepisu, wystudź go. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj porcjami budyń. 1/3 kremu odłóż, resztę wyłóż na ciasto. Na wierzchu ułóż upieczone i wystudzone plastry(...) z cukrem pudrem, trochę śmietanki odłożyć do dekoracji. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć ze śmietaną. Śmietanę podzielić na pół, jedną część wymieszać z połową zmiksowanych malin...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • ​Świąteczne rewolucje

    ...czekoladowy (zostaw porcję do ozdoby) i zwiń go w roladę. Wierzch posmaruj nierówno resztą kremu. Zanurz widelec w gorącej wodzie i wyrysuj nim na kremie wzór przypominający korę (bûche de Noël to po francusku "świąteczne polano"). Oprósz warstwą kakao, ozdób anyżem i laskami cynamonu. Tort czekoladowy Duet W zimnej wodzie namocz żelatynę. Żółtka ubij z cukrem na gładką masę i wlewaj ją stopniowo...

  • Torty marzeń

    ...przełóż do tortownicy i piecz w temp. 170°C przez około 20-25 minut. Ostudź. Krem: budynie ugotuj według przepisu. Masło utrzyj na puszystą masę i dodaj ostudzony budyń oraz miąższ z wanilii. Zmiksuj(...)Makowy z pomarańczą Białka ubij na sztywno z cukrem. Dodawaj po jednym żółtku i ubijaj, aż masa będzie sztywna. Mąkę i proszek do pieczenia połącz z suchym makiem. Wsyp porcjami do ubitej masy. Na...

  • Francuskie bezy

    ...królowa deserów, czyli Beza Pavlova, wypełniona puszystym kremem i sezonowymi owocami (choć najlepiej smakuje z truskawkami, jagodami i jeżynami) to gwarancja udanego przyjęcia. Bardzo dobrym pomysłem są również gniazdka, czyli małe miseczki zrobione z upieczonej bezy, które możemy wypełnić bitą śmietaną lub kremem i owocami, przez co powstaną nam miniaturowe Bezy Pavlovej na jeden raz. Nie można...

Wideo na temat: przepis na krem czekoladowy do tortów
  • Zmysłowe smaki: Mazurek "Snickers"

    batonik. Wypróbujcie nasz przepis! Mazurek „Snickers” – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub „Zmysłowe smaki” na Facebooku! Zobacz też inne przepisy na świąteczne ciasta: Jak zrobić puszysty sernik nowojorski? Dacquoise – wyjątkowy tort na specjalne okazje Tort z kremem rozmarynowym i malinami – dla smakoszy