• Informacje na temat:

    przepis na gulasz z mięsa od szynki

Przepisy na temat: przepis na gulasz z mięsa od szynki
  • Gulasz wieprzowy na winie

    Gulasz to doskonałe danie na chłodne dni.

  • Gulasz z grzybami

    Składniki na 4 porcje: 25 dag makaronu wstążki 1/2 kg mrożonych grzybów 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 kg surowej szynki wieprzowej 2 marchewki kawałek selera 2 listki(...) przepisu na opakowaniu. Rozmrożone i oczyszczone grzyby pokroić na duże kawałki. Szynkę pokroić w kostkę, cebulę i czosnek posiekać. Marchewkę i seler po oczyszczeniu i umyciu pokroić w małą kostkę. 2. Na...

  • Gulasz wieprzowy

    ...czasie dodać przesmażoną paprykę i selera, gotować jeszcze 10 minut i podawać. Gulasz powinien się samoistnie zagęścić. Najlepiej smakuje z makaronem. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.(...)Składniki: - 60 dag szynki wieprzowej, - 1 żółta papryka, - 3 łodygi selera naciowego, - 1 cebula, - 1 łyżeczka suszonego tymianku, - sól, pieprz, - olej, - 1/2 kieliszka białego wytrawnego...

  • Gulasz hajducki

    Przepis: - 30 - 40 dag wieprzowiny od szynki albo łopatki, - duża cebula - 2 łyżki tłuszczu - pół główki kapusty (niedużej) - 3 łyżki śmietany - łyżka mąki - łyżka koncentratu pomidorowego - pół szklanki bulionu z kostki - pół łyżeczki mielonego kminku - szczypta ostrej papryki w proszku - sól do smaku i odrobina wody. Pokrojone w kostkę mięso wrzucić na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    ...sięgnąć po parówki bez osłonek, zawierające 100 proc. mięsa z szynki - w tej roli bardzo dobrze sprawdzą się parówki Stówki z Sokołowa, niezawierające konserwantów, fosforanów i wzmacniaczy smaku. Dzięki(...) mięs, po jakie możemy sięgnąć w swojej kuchni. Syci, świetnie smakuje i do tego bardzo dobrze pachnie. W naszym przepisie polecamy wykorzystać sezonowaną, mieloną wołowinę w formie burgerów Prima od...

  • Szybki i tani obiad

    ...minut Jedna porcja zawiera: 2140 kJ/511 kcal Ryż z mięsem mielonym Składniki na 4 porcje: - 150 g ryżu, - sól, - 250 g pieczarek, - 2 pory, - 2 łyżki oleju, - 500 g mieszanego mięsa mielonego, - 100 g śmietany, - łyżeczka bulionu instant, - 1-2 łyżeczki soku z cytryny, - pieprz, - ew. plasterki cytryny i pietruszka do dekoracji Przygotowanie: Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu...

Artykuły na temat: przepis na gulasz z mięsa od szynki
  • Nie nasze gulasze

    Gulaszy jest tyle, ilu kucharzy. Każdy możne dodać inne składniki i dowolnie zmieniać przepis. My prezentujemy kilka podstawowych gulaszy z różnych stron Europy.

  • Jak przygotować aromatyczny i sycący gulasz, który swym smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy? Oto kilka wyjątkowych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Podstawą większości gulaszy jest mięso. Ponieważ potrawa ta gotuje się bardzo długo, a mięso ma czas zmięknąć, nie musimy kupować perfekcyjnych kawałków - mogą być one np. poprzerastane tłuszczem. Jednak nie oznacza to, iż kupowane przez nas mięso może być byle jakie. W końcu to właśnie ono przesądza o...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ...i wykorzystując wszystko co mamy w lodówce stworzyć pyszny obiad. W ten sposób z resztek kiełbasy, wędlin, pieczonego mięsa i warzyw możemy stworzyć przepyszne leczo, strogonow, gulasz lub bigos. Jeśli(...) świątecznych resztek stworzyć całkiem nowe danie? Dzięki temu przepisowi pozbędziemy się wszystkich pozostałości po wielkanocnym śniadaniu. Do przyrządzenia ciasta chlebowego będziemy potrzebować 400ml...

  • Trudno wyobrazić sobie lepszą potrawę na chłodny, jesienny wieczór niż sycący i rozgrzewający gulasz. Warto poświęcić trochę czasu na jego przygotowanie, gdyż efekt finalny za każdym razem jest zniewalający. Oto kilka naszych propozycji na gulasze z różnych stron świata. Gdy temperatury zaczynają spadać i niebezpiecznie zbliżać się do zera, na naszych stołach zaczynają gościć treściwe potrawy, które szybko rozgrzewają i dają nam sporo energii. Spośród wszystkich jesienno-zimowych propozycji...

  • Grzybobranie

    ...warzywami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 260 kilokalorii Gulasz grzybowy Składniki na 4 porcje: 70 dag szynki lub łopatki wieprzowej, po jednym strąku zielonej i żółtej papryki(...), szklanka śmietany, 2 łyżki oleju Przygotowanie: 1. Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Jeśli używasz bulionu z kostki, przygotuj go zgodnie z przepisem na opakowaniu. Papryki przekrój na pół, usuń...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Zgodnie z tradycją, wigilijną wieczerzę spożywamy postną, jednak już drugiego dnia świąt na naszych stołach zaczynają królować różnego rodzaju szynki i pieczenie. Jeśli macie tylko chwilkę czasu, warto przygotować je samodzielnie. Nasi użytkownicy jak zwykle służą przepisami. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość... Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie, za trudne? Nic bardziej...

  • Warzywa w doskonały sposób urozmaicają smak posiłków i wzbogacają je apetycznymi kolorami. Coraz więcej osób zastanawia się, jak uczynić te wartościowe składniki elementami diety, lecz mimo to spożycie warzyw w ostatnich latach nie rośnie - wręcz przeciwnie. Fot. 123RF/Picsel Powodem może być brak pomysłów na włączenie warzyw do jadłospisu i inspiracji na dania z ich dodatkiem. Marka Knorr postanowiła wyjść naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli jedzenia. Dzięki temu powstały nowe Fixy Sposób na...

  • Kiedy przygotowania do świątecznego obiadu trwają w najlepsze, każda chwila jest na wagę złota. Niestety, przy małej ilości czasu, możemy łatwo zaliczyć kulinarną wtopę. Jak zachwycić gości, nie marnując przy tym całego dnia w kuchni? Fot. 123RF/PicselPo wigilijnej kolacji, mało która z nas ma ochotę na kilkugodzinne gotowanie. Na głowie mamy mnóstwo innych spraw, jednak zależy nam na tym, by pokazać się rodzinie z jak najlepszej strony. Rozwiązaniem może być zaserwowanie gościom gotowej do...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...