• Informacje na temat:

    przepis na fasolkę szparagową na zimę

Przepisy na temat: przepis na fasolkę szparagową na zimę
  • Pyszne dania na wzmocnienie po zimie

    ..., a przede wszystkim pyszne dania. Koniecznie spróbujcie naszych wiosennych przepisów! Tosty z grillowaną szynką i gruszką Sposób przygotowania Grubsze plasterki szynki grillujemy, aż się zarumienią(...) tosty grillujemy po obu stronach, aż chleb się zarumieni. Fasolka szparagowa z boczkiem i cukinią Sposób przygotowania Fasolkę myjemy i obcinamy twarde końcówki. Wrzucamy do osolonej wody...

  • :) przepis na 10 słoików 1 L

  • Smaczny pomysł na "Przepis na fasolkę z ogórkami"

  • Smaczny pomysł na "Przepis na fasolkę z marchewką"

  • Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.

  • Podsmażana w zimie smakuje wybornie.

  • Pyszna chrupiąca fasolka zamknięta w słoiku, w zimie jak znalazł do sałatek, zup czy różnego rodzaju potraw.

  • Tegoroczny urodzaj warzyw zmusił mnie do poszukiwania nowych rozwiązań i tak w słojach znalazła się fasolka szparagowa na zimę. Nie kiszona, nie marynowana, bo bez octu, a nawet nie w sosie pomidorowym – choć kilkanaście słoików fasolki w pomidorach trafiło do spiżarni – podobnie jak każdego roku. Tak się bowiem złożyło, że owoców tego lata prawie nie ma w ogrodzie, za to pięknie obrodziły ogórki, cukinia i fasolka szparagowa.

  • Czas zapełnić naszą spiżarnię na zimę. Dzisiaj fasolka szparagowa.

  • Podstawowy dlatego, że można je po otwarciu doprawić tak jak lubisz - z cebulką, lub chrzanem lub odgrzać na masełku na słodko-kwaśno.

Artykuły na temat: przepis na fasolkę szparagową na zimę
  • Plan na wakacje:Siedem zdrowych przepisów na przekąski ze świeżych warzyw i owoców na każdy dzień ty

    Lato to idealny moment, by nieco urozmaicić dietę o cenne witaminy i minerały, pochodzące z owoców oraz warzyw. Wystarczy, że ze świeżo zebranych darów natury będziesz na bieżąco przygotowywała pyszne śniadania, podwieczorki czy przekąski. Takie lekkie dania dostarczą ci mnóstwa energii, a w upalne, wakacyjne dni przyniosą ulgę i orzeźwienie. Oto kilka prostych pomysłów na owocowo-warzywne smakołyki.

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Czemu warto ją podać i z jakich powodów to właśnie kobiety powinny zadbać o jej częstą obecność w menu? Fasolka szparagowa, jak każda fasola, to bogate źródło błonnika. W przeciwieństwie jednak do fasoli jaś, czy innych odmian jest względnie lekkostrawna. Błonnik zaś pęcznieje w organizmie i na dłużej zostawia uczucie sytości. Fasolka szparagowa może więc być doskonałym wsparciem dla diet odchudzających, zwłaszcza że w 100 gramach znajduje się jedynie 32...

  • Cytrynowy obiad – cielęcina panierowana w cytrynach i menu na Wielki Tydzień

    ...i piersi z kurczaka. Szkoda. Kiedyś cielęcina była obowiązkowym punktem Wielkanocnego obiadu w naszym kraju obok pieczonej szynki.   Cielęcina z dzisiejszego przepisu jest niezwykle prosta i szybka(...).   Przepis jak zwykle na blogu…   A w Wielkim Tygodniu na moim stole będzie niezwykle prosto! Każdy posiłek to warzywa: biała i modra kapusta, kalafior, kalarepki, młoda marchewka i brukiew...

  • Sezon na fasolkę szparagową w pełni! Dlaczego warto włączyć ją do jadłospisu oraz w jaki sposób to zrobić, aby nasze dania były nie tylko zdrowe, ale i smaczne? Fot. 123RF/Picsel Fasolka szparagowa, jak wszystkie rośliny strączkowe, to bogate źródło błonnika. To właśnie za sprawą tej substancji dłużej czujemy się syci i nie mamy ochoty podjadać między posiłkami. Warzywo to może więc być doskonałym wsparciem dla osób odchudzających się, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że w 100 gramach...

  • W poniedziałek Dzień Wegetarian

    Nawet mięsożercy powinni jeść warzywa. "Dieta wegetariańska jest pełna niespodzianek i pysznych smaków" - przekonuje dietetyk Magdalena Makarowska i podaje przepis na rozgrzewającą zupę z trawą cytrynową, tofu i kolendrą. Poniedziałek jest Dniem Wegetarian.

  • Fasolkę szparagową najczęściej serwujemy po prostu z dodatkiem bułki tartej i masła. Aby w pełni wykorzystać sezon na to warzywo, warto również zrobić z niej wyjątkowe przetwory. Fot. 123RF/Picsel Już 10 tysięcy lat temu uprawiano fasolę na terenach dzisiejszego Peru. To właśnie z Ameryki Południowej pochodzą smaczne strączki, które zawojowały cały świat. Dziś plantacje fasoli znajdują się w 150 krajach, a coroczne zbiory sięgają 19 mln ton. Współcześnie znamy ponad 400 odmian tej rośliny,...

  • Na przedwiośnie lecznicza dieta św. Hildegardy

    ...kupimy w sklepach ze zdrową żywnością (różnych firm). Przygotowujemy je zgodnie z przepisem na opakowaniu. Św. Hildegarda zalecała również zioła: galgant oraz bertram, a także koper włoski. Spożywa się(...) w wodzie (według przepisu na opakowaniu, ale zwykle na 1 szklankę orkiszu potrzebujemy 2-3 szklanki wody). Dodajemy łyżeczkę miodu, jedno pokrojone jabłko, orzechy, migdały według uznania, pół łyżeczki...

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Fot. 123RF/Picsel Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna...

  • 3 kilogramy mniej w tydzień!

    ...przepisów! Było łatwiej, niż myślałam, bo trzy godziny przerwy między posiłkami to niewiele. Nie zdążyłam nawet zgłodnieć. Dieta jest urozmaicona i dzięki niej poznałam wiele nowych zestawień, które...

  • Wiosna za oknem, w sercu i na talerzu! Tak, zdecydowanie cieszymy się z nadejścia upragnionych, cieplejszych dni. Fot. materiały prasoweW tym czasie jednak wielu osobom może doskwierać tzw. „przesilenie wiosenne", któremu towarzyszy senność, problemy z koncentracją i ogólne osłabienie. Nie pomaga również fakt, że po zimie może brakować nam wielu cennych witamin. W jaki sposób wzmocnić organizm i z uśmiechem na twarzy przywitać wiosnę? Na talerzu musi być zielono i pysznie!Fasolka szparagowa,...