• Informacje na temat:

    przepis na fasola w kuchni tureckiej

Przepisy na temat: przepis na fasola w kuchni tureckiej
  • Kuchnia miętą pachnąca

    Kuchnia libańska pieści zmysły zapachem cynamonu i kardamonu, głaszcze podniebienie smakiem świeżej mięty i kolendry.

  • Nie wszyscy wiedzą o tym, że natkę marchewki można jeść. Dotyczy to nie tylko marchwi, ale także rzodkiewek, buraków lub kalarepy. Ich zielone liście zawierają o wiele więcej witamin niż owoc. Na przykład liście buraka zawieraja nawet 200 razy więcej witaminy A niż sama bulwa. Smak liści jest zwykle bardzo podobny do bulwy. Zieleń marchwi smakuje słodkawo, liście buraków mają smak ziemisty, rzodkiewek - ostry i lekko korzenny, a liście kalarepy mają smak kapusty.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    Trudno wyobrazić sobie kuchnię grecką bez oliwy z oliwek, całego bogactwa warzyw i aromatycznych przypraw, jagnięciny, owoców morza oraz sera feta.

  • Prosty przepis na smaczne placuszki.

  • Radosna wege twórczość - przyprawa robi różnicę

    Kuchnia wegańska wcale nie musi być nudna. Choć - jak zauważa Katarzyna Gubała - zazwyczaj bazuje na jednym, podstawowym składniku, wystarczy dodać kilka przypraw albo nadać inną formę czy konsystencję daniu, aby zmieniło ono charakter...

  • Ależ trafiliśmy na fajny przepis, na biały barszcz. Nie dość, że prosto, to jeszcze mega szybko...a co najważniejsze, bardzo pysznie. Uwielbiamy Polską kuchnię

  • Przepis mojej Babci Stefci z Bieszczad.

  • Jest to przepis wzorowany na kuchni Ameryki Łacińskiej, w której króluje fasola. Latynosi jak wiemy, w kuchni używają mnóstwo fasoli. I dobrze, bo jest bardzo zdrowa. Jest sycąca, może zastąpić mięsny posiłek (wysoka ilość białka), jest odżywcza (witaminy z grupy B). Przepis, który tutaj zamieszczam jest jarski, ale oczywiście można go zmodyfikować na własne potrzeby. Szczególnie polecane jest tutaj jajko sadzone na fasoli, starty ser żółty lub polędwiczki wieprzowe.

  • Przepis popularny, zna go większość z nas. Przedstawiam mój sposób na fasolkę, a właściwie mojej mamy. Ona zawsze tak ją gotuje, a że smaków domu rodzinnego się nie zapomina, to i ja tak gotuję.

  • Nie wszyscy wiedzą, że natkę marchewki można jeść. Dotyczy to nie tylko marchwi, ale także rzodkiewek, buraków lub kalarepy. Ich zielone liście zawieraąj o wiele więcej witamin niż owoc. Na przykład liście buraka zawieraja nawet 200 razy więcej witaminy A niż sama bulwa. Natke można jeść surową lub ją gotować czy przyrządzać z niej koktajle. Liście kalarepy można na przykład przyrządzić jak szpinak. Wszystkie cztery rodzaje liści nadają się świetnie do przetwarzania na pastę do chleba. I to...