• Informacje na temat:

    przepis na duszona kapuste

Przepisy na temat: przepis na duszona kapuste
  • Młoda kapusta duszona

    Młoda kapusta uduszona ze świeżym koperkiem z dodatkiem odrobiny cebuli i pieprzu to niebo w gębie! Świetna jako dodatek do obiadu, a nawet jako samodzielne danie. Wypróbuj nasz przepis!

  • Smaczny pomysł na "Przepis na duszoną kapustę"

  • Gulasze z młodą kapustą

    .... Wersja light Jeśli chcesz zmniejszyć kaloryczność tego dania, zrezygnuj z podsmażenia warzyw na oleju. Po prostu wrzuć je do garnka i podlej bulionem. Potem duś do miękkości, tak jak podano to w przepisie...

  • pyszna kapustka z dodatkiem pomidorów. Nadaje się jako dodatek do ziemniaków lub jako osobne danie.

  • Duszone gołąbki

    Sposób przygotowania 1. Kapustę oczyść. Ostrożnie zdejmuj liście. Sparz je wrzątkiem. Zetnij zgrubiałe nerwy. Namocz w mleku kajzerkę. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Mięso wymieszaj z jedną posiekaną cebulą, odciśniętą bułką, ryżem i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem.  2. Porcje farszu nakładaj na liście, zwijaj gołąbki. Układaj ciasno w garnku, zalej wodą. Drugą cebulę posiekaj, przesmaż...

  • Kapusta duszona z przepisu mojej mamy. Pyszne i konkretne danie.

  • "Mielone" z surówką z kapusty kiszonej

    .... Pieczemy, aż będą przypieczone i chrupiące (około 20 minut). Podajemy z surówką i kaszą gryczaną. W międzyczasie przygotowujemy surówkę: wszystkie składniki mieszamy. Przepis pochodzi z książki "Zdrowe...

  • Szybka, smaczna i świetna jako dadatek do drugiego dania :)

  • Kulebiak, czyli danie z kapustą w roli głównej - na rozgrzewkę przed świętami

    Bogdan Gałązka, szef kuchni Gothic Cafe na Zamku w Malborku, który przygotowywał kolację na uroczystą galę Żółtego Przewodnika Gault&Millau, która odbyła się pod koniec listopada we Wrocławiu, zdradził PAP Life swój przepis na kulebiaka. To drożdżowy pieróg nadziewany farszem, choć wywodzący się z kuchni rosyjskiej, popularny jest zwłaszcza na Lubelszczyźnie. Do przygotowania ciasta potrzebne...

  • Wypróbowany przepis na "Duszona wołowina"

Artykuły na temat: przepis na duszona kapuste
  • Jesiotr duszony w maśle

    Przepis Karola Okrasy.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Do kapusty przylgnęła łatka warzywa ciężkostrawnego, które zupełnie nie nadaje się dla osób, chcących zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Skąd to przekonanie? Otóż w tradycyjnej, polskiej kuchni kapustę zwykle serwuje się z ciężkimi dodatkami - golonką, boczkiem lub kiełbasą. Jednak w wydaniu bożonarodzeniowym...

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    ...masła cebulą i posiekanymi drobno grzybami. Farsz wkładać między liście sparzonej kapusty i zapiec w piekarniku jak uprzednio. Przepis pochodzi z książki Moniki Śmigielskiej "Kuchenny kredens. Polska...

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Przepis Jana Kuronia: Gołąbki wegetariańskie

    Gołąbki z kaszy jaglanej, bez mięsa.

  • W pierogach, pasztecikach, krokietach lub solo - kapusty pod różnymi postaciami po prostu nie może braknąć na wigilijnym stole. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Powszechnie sądzi się, że polska tradycja wigilijna przewiduje obowiązkową obecność dwunastu potraw. Według jednych podań mają one symbolizować ilość miesięcy w roku, według innych - liczbę Apostołów. Tymczasem w tradycji staropolskiej wieczerza wigilijna składała się z dziewięciu dań na dworach...

  • Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą

    Wiem, nie brzmi to skromnie, ale w tym wypadku nie potrafię opisać innymi słowami, jak pyszne jest danie przygotowane według poniższego przepisu. Długo duszona kapusta nabiera słodkości, która(...) miseczek. Na wierzchu rozkrusz gorgonzolę i posyp pastę uprażonymi orzechami. Liczba porcji: 4 Czas przygotowania: 1 godzina Przepis pochodzi z książki "Kulinarne opowieści" Dominiki Wójciak...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...

  • Dorsz w sosie "kurkumowym", ryż i duszone pory oraz 8-my dzień diety.

    .... Przepis pochodzi o wielkiego francuskiego kucharza Joël Robuchon, który wraz z lekarzem dietetykiem Patrick-Pierre Sabatier opublikował książkę “Le meilleur et le plus simple pour maigrir” czyli “To co(...): banan i migdały   Kolacja: duszona kapusta z marchewką, mieszanka kasz, jogurt waniliowy. Zioła.

  • Z dodatkiem grzybów lub grochu. Solo, w pierogach, krokietach lub pasztecikach. Bez względu na formę podania, kapustę znajdziemy niemal na każdym wigilijnym stole. Fot. 123RF/Picsel Kapusta kiszona uważana jest za polskie superfood, gdyż cechuje się zawartością mnóstwa dobroczynnych bakterii kwasu mlekowego i bardzo niską kalorycznością (ok. 20 kcal w 100 gramach) dlatego polecana jest wszystkim osobom na diecie. Warto podkreślić, że podczas procesu kiszenia substancje odżywcze z warzyw...

Wideo na temat: przepis na duszona kapuste
  • Duszona kapusta - szybki przepis

    Jak przyrządzić szybką, wyborną duszoną kapustę? To znakomity sposób na przygotowywanie nie tylko znakomitego dodatku do głównych dań obiadowych, ale też na doskonałą potrawkę, która nie tylko aromatycznie pachnie, ale i wybornie smakuje. Młoda kapusta uduszona ze świeżym koperkiem z dodatkiem odrobiny cebuli i pieprzu - nasz przepis jest prostszy niż myślicie!

  • Jak zrobić bigos? Przepis krok po kroku

    Bigos - wyborne, tradycyjne danie kuchni litewskiej, polskiej i białoruskiej! Niezwykle aromatyczna potrawka z mięsa i dwóch rodzajów kapusty: kiszonej i białej, świeżej, z dodatkiem aromatycznych, suszonych grzybów, wędzonych śliwek, cebuli i mnóstwa przypraw - to znakomity pomysł na sycące, pyszne danie, które sprawdza się zawsze i na każdą okazję! Trudności może przysparzać czas przygotowania - to nie jest danie, które robi się w pięć minut, a sekretem idealnego bigosu jest właśnie długość...