• Informacje na temat:

    przepis na cukinie w sloikach

Przepisy na temat: przepis na cukinie w sloikach
  • Grillowane bakłażany z cukinią

    Sposób przygotowania Pokrojone w grube plastry bakłażany i cukinie oprósz solą i odstaw na kilkanaście minut. Bakłażany lekko odciśnij, następnie warzywa lekko skrop olejem i octem winnym, a następnie wymieszaj. Bakłażany i cukinie smaż na mocno rozgrzanej patelni ryflowanej po 1 minucie na każdej ze stron. Po zdjęciu z patelni oprósz je pieprzem, tymiankiem i oregano. Układaj w wyparzonych...

  • Warzywny gulasz na dziewięć sposobów

    Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu (ok. 20 min). Warzywa umyj. Cebule obierz, pokrój w półplasterki. Papryki oczyść, potnij w paseczki. Cukinie pokrój w grubszą kostkę...

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowane cukinie"

  • Bigos wegetariański

    Najważniejszym i najzdrowszym zarazem składnikiem bigosu jest kiszona kapusta. Wypróbuj nasz przepis w wersji bezmięsnej. Smakuje równie dobrze, jak tradycyjny, a jest bardziej lekkostrawny.

  • Cukinie faszerowane ciemnym ryżem, suszonymi pomidorami i oliwkami

  • Delikatne leczo dla każdego (po 12. miesiącu)

    Dzisiaj podaję wam przepis na delikatne leczo dla maluchów. Jako dodatek możesz ugotować ziemniaki, kiełbasę, ryż lub podać je z pieczywem. Jest smaczne i pożywne.

  • Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska.Dania na każdą okazję".Mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak jak mojej rodzinie.

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ..."Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!

  • Sprawdzony przepis na "Cukinie z kurczakiem"

Artykuły na temat: przepis na cukinie w sloikach
  • Kiszona cukinia

    Teraz jest najlepszy czas na kiszenie! Polecamy przepis na kiszoną cukinię, która idealnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek i kanapek.

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Smaczek na lato - brandade z cukini

    To przepis jednego znajbardziej znanych francuskich kucharzy, Eric Frechon, odznaczony 3 gwiazdkami Michelin, szef kuchni w paryskim hotelu Bristol. Jego...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Pyszności z drobiu

    ...sitko. Odmierzyć około 3/4 litra bulionu. Ryż (biały albo brązowy) ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Potem odcedzić, trzymać w cieple. Mięso kurczaka oddzielić od skóry i kości, pokroić...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Rozgryźć EKO

    ...z powodu nieprzestrzegania przepisów o rolnictwie ekologicznym. Kiedy ekożywność trafi do sklepu, czeka ją kolejna kontrola przeprowadzana przez Inspekcję Handlową. Podczas ostatniej z nich inspektorzy(...) naturalnie uprawiane ogórki, zdążą one dojrzeć dopiero pod koniec maja. Cukinie pojawią się w czerwcu, pomidory w lipcu, a papryka i kukurydza w sierpniu. Jajka nie muszą być podstemplowane, jeśli...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Smaczne przetwory domowe

    ...jabłek. Warto też nie zapomnieć o owocach dzikiej róży posiadających duże zapasy witaminy C. Jeśli chodzi o warzywa, to mamy do dyspozycji dojrzałe brokuły, kalafiory, bakłażany, cukinie. Z ogórków(...), zależnie od konkretnego przepisu - słoje wyjmujemy z kotła, dokręcamy nakrętki twist, sprawdzając szczelność poprzez odwrócenie słoików do góry dnem, a w przypadku słoików wek przed sprawdzeniem...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...