• Informacje na temat:

    przepis na cukinie marynowaną

Przepisy na temat: przepis na cukinie marynowaną
  • Carpaccio z cukinii i świeżej bazylii

    Składniki dla 4 osób: 2 cukinie Oliwa z oliwek Sok z cytryny, świeżo wyciśnięty i przecedzony 1 pęczek świeżej bazylii 150 g parmezanu pokrojonego w wiórki 50 g prażonych orzeszków piniowych Sól Czarny pieprz Sposób przygotowania: Cukinie umyć i pokroić na bardzo cienkie plasterki - najlepiej posłużyć się szatkownicą. Ułożyć plasterki na głębokim talerzu i polać je obficie...

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowane cukinie"

  • Marynowane steki z karkówki

    ...przygotowania 30 minut Jedna porcja zawiera 2310 kJ/552 kcal Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Prosty i sprawdzony przepis. Tą zalewę używam też do ogórków.

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na marynowane rzodkiewki"

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ..."Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!

  • Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska.Dania na każdą okazję".Mam nadzieję, że zasmakuje Wam tak jak mojej rodzinie.

  • Sos salmoriglio - tak smakuje włoskie lato

    ...sekretem jest odpowiednia kombinacja składników: czosnku, soku z cytryny, oliwy z oliwek, oregano. - Istnieje wiele przepisów na sos, choć w zasadzie żaden przepis nie jest potrzebny, jednak znajomość...

  • Sprawdzony przepis na "Cukinie z kurczakiem"

Artykuły na temat: przepis na cukinie marynowaną
  • Roladki z kurczaka z cukinią

    Myślisz, że drobiowe roladki są nudne? Przygotuj je według naszego przepisu, a zobaczysz jak szybko znikną z talerzy!

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Krewetki zapiekane w kwiatach cukinii

    Przepis Anny Jurksztowicz.

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Zapiekanka z cukinii i kurczaka z fetą

    ...szczypiorkiem. Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Dieta uzdrawiająca organizm" Zobacz także:

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • Ciasto na oliwie z cukinią i bryndzą

    ...do lodówki na 1 godzinę, by odpoczęło. Cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól i odstaw na sicie, by puściły sok. Na 2 łyżkach oliwy zeszklij posiekaną drobno dymkę. Czosnek posiekaj lub zetrzyj i rozgnieć trzonkiem noża na pastę z odrobiną soli. Dodaj do cebuli i smaż przez około 2 minuty, aż czosnek zacznie pachnieć.  Jajka rozbełtaj i wymieszaj z bryndzą. Cukinie odciśnij...

  • Z cukinii najczęściej robimy placki lub zjadamy ją w całości, wypełnioną aromatycznym farszem. Warto jedna pamiętać, że możemy również przygotować z niej wyjątkowo smaczne przetwory na zimę. Fot. 123RF/Picsel Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    ...rzepakowego sól świeżo mielony czarny pieprz Faszerowane cukinie: 2 cukinie 2/3 szklanki kuskusu 1 dymka sok i skórka z ½ cytryny 1 łyżka oliwy do smażenia lub oleju rzepakowego 1 łyżka(...) 5 minut, aż sos nieco zgęstnieje. Do sosu wrzuć pulpeciki wielkości orzecha włoskiego uformowane z przyprawionego mięsa. Gotuj je w sosie przez 20-25 minut. Przygotuj cukinie. Cukinie umyj i przekrój...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....