• Informacje na temat:

    przepis na ciasto przekladaniec

Przepisy na temat: przepis na ciasto przekladaniec
  • Przekładaniec z owocami

    Ciasto ptysiowe można przygotować z dodatkiem ulubionych owoców...

  • Przepyszne ciasto, latwo sie robi, nie jest drogie. Daje sie pieknie kroic, z powodzeniem moze byc podawane jako tort. Mozliwosci "wariacji" na jego temat jest wiele :) Ja pieklam je w kwadratowej blaszce (bok o dl. 26 cm), w oryginalnym przepisie polecano blache prostokatna 25x30 cm. Przepis pochodzi ze strony coolinarika.com.

  • Przepis nadesłała Ola.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na śmietanowy przekładaniec"

  • Pyszne przepisy na śniadania

    Kilka minut – tyle wystarczy, żeby przygotować pyszne śniadanie, które eksperci zgodnie uważają za najważniejszy posiłek dnia. Nie ma co szukać wymówek! Lepiej skorzystać z prostych i pożywnych przepisów.

  • Smaczne ciasto z karpatkowym kremem i nie tylko.

  • Delikatne kremówki

    .... Białka ubij, dosypując cukier i połącz z żółtkami. Wsyp obie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wymieszaj łyżką. Rozsmaruj je na blasze (32 x 39 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz 35 min w 190 °C. Wystudź, rozetnij na 3 blaty. Każdy posmaruj cienko dżemem.  2. Żelatynę namocz wg przepisu i rozpuść. Połącz ją z twarogiem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubij, dodaj do sera. Blaty przełóż kremem...

  • Pyszne ciasto o wielu smakach - ilovebake.pl

  • Ucierane kremówki z musem owocowym

    .... Wiśnie osącz, 2/3 owoców wciśnij w ciasto. Piecz ok. 35 min w 180 st.  3. Pozostałe wiśnie zmiksuj z 2-3 łyżkami zalewy. Mus przetrzyj przez sitko. Żelatynę namocz według przepisu i rozpuść(...) wsyp obie mąki i proszek. Domieszaj jogurt. Formę (śr. 26 cm) wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 25 min w 180 st.  3. Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj i zmiksuj. W gorącym musie rozpuść galaretki. Mus...

  • Wypróbowany przepis na "Przekładaniec"

Artykuły na temat: przepis na ciasto przekladaniec
  • Kolorowe przekładańce

    ...tłuszczem, wylej najpierw jasne ciasto, a następnie ciemne. Piecz 45 min w temp. 180° C. 2. Budyń przygotuj wg przepisu, wystudź go. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem, dodawaj porcjami budyń(...)Siódme niebo Składniki na 12 porcji: Na ciasto: 5 jajek, 25 dag margaryny, szklanka cukru, 2 szklanki mąki, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, 4-5 jabłek, tłuszcz do formy, 10

  • Ciasto marchewkowe to hit ostatnich lat. Jest smaczne i wyjątkowo proste do zrobienia. Jeśli do tej pory go nie próbowałeś, szybko nadrób zaległości. Fot. 123RF/Picsel Niepozorna marchewka kryje w sobie prawdziwy koktajl witamin i składników odżywczych. Poza białkiem, zdrowymi cukrami, pektynami i beta-karotenem, znajdziemy w niej również witaminę B1, B2, B6, C, E i K oraz pierwiastki takie jak wapń, żelazo, miedź i fosfor. Jest to wyjątkowo bogata lista, jednak co oznacza ona w praktyce? W...

  • Druga część bestsellerowego  "Doradcy smaku"

    Już 22 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powróci z kontynuacją swojego kulinarnego bestsellera. "Doradca smaku 2" to zestaw zupełnie nowych 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie.

  • W Waszych odpowiedziach najczęściej pojawiały się ciasta, które przygotowuje się szybko i bez pieczenia. Nagrodziliśmy 4 przepisy, których autorzy otrzymają od nas książki Siostry Salomei. Bardzo dziękujemy za to, że podzieliliście się z nami swoimi pomysłami na letnie ciasta. Wszystkich biorących udział w konkursie gorąco zachęcamy do dołączenia do społeczności Smakera i dzielenia się swoimi przepisami. Osoby, do których powędrują książki to: Pani Mirosława "Letnie ciasto powinno być...

  • Puste miejsce przy stole

    ...sam materiał dotknie jego skóry. Prawie tak, jakbym ja głaskała Michała. Brak mi jego ciała. Piekę piernik według staropolskiego przepisu: wytrzyma podróż, będzie go cieszył jeszcze długo - miód, mąka i bakalie, nie zepsuje się. Teściowa podaje przepis na śledzie po warszawsku. Obtaczam w mące. Potem kładę na wrzący olej. Odsączam. Zalewam octem. Martwię się, że źle wyszły. Tak chciałam, żeby...

  • Podziel się z nami swoim najlepszym przepisem na letnie ciasto i wygraj książkę Siostry Salomei "Ciasta i desery". Jeśli jesteś łasuchem, przepadasz za kruchymi ciasteczkami, sernikami lub czekoladowymi ciastami, w Twojej biblioteczce powinna znaleźć się książka Siostry Salomei „Ciasta i Desery". W publikacji znajdziesz przepisy na tradycyjne polskie...

  • Grzybowe smakołyki

    ...grzybowa Przygotowanie 120 minut. Porcja 380 kcal. Koszt porcji (bez grzybów) ok. 4,50 zł. Przepis dla 4 osób. Składniki na ciasto: •30 dag mąki •15 dag zimnego masła •4 łyżki zimnej wody(...)Leśny pasztet w cieście Przygotowanie: 70 minut. Porcja: 400 kcal. Koszt porcji (bez grzybów): ok. 3 zł. Przepis dla 8 osób. Składniki: • kilogram grzybów • paczka mrożonego ciasta francuskiego...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania wiele rzeczy może pójść nie po naszej myśli. Fot. 123RF/Picsel Przyjmuje się, że do Polski pierogi trafiły w XIII w. za sprawą Jacka Odrowąża - zakonnika i przeora klasztoru w Kijowie, który miał przywieźć przepis na tę potrawę z Rusi.Jednak co ciekawe, samo słowo „pierogi" na dobre pojawiło się w polszczyźnie dopiero w XVII wieku. Jest to pozostałość z...

  • Jeśli chcesz przygotować proste i smaczne ciasto, którym będzie zajadać się cała rodzina, sięgnij po rabarbar. Dzięki niemu przygotujesz wyjątkowe wypieki, mogące konkurować nawet z tymi babcinymi. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu, aby jego uprawa stała się...