• Informacje na temat:

    przepis na boczniaki z patelni

Przepisy na temat: przepis na boczniaki z patelni
  • Sałatka z boczniakami, serem halloumi i jajkiem

    ...rozgrzanej patelni ryflowanej i układamy na talerzu z konfiturą figową, boczniakami, sałatką i jajkiem w koszulce. Przepis pochodzi z książki "Uczta. Z restauracji wprost na twój stół", Robert Sowa(...)Sposób przygotowania: Osuszone boczniaki smażymy na oleju z suszonych pomidorów z czosnkiem. Jajko wybijamy do zakwaszonej wody i gotujemy. Sos sałatkowy grecki przygotowujemy zgodnie...

  • Curry na świeżo z boczniakami, cukinią i kalarepą

    .... Kalarepy obieram i kroję w grubsze słupki, umyte boczniaki na mniejsze części. Owoc granatu wyłuskuję do miseczki.   Na dużej patelni rozgrzewam olej kokosowy, na dość wysokim ogniu podsmażam plastry marchewki, pietruszki i kalarepy. Generalnie chodzi mi dokładnie o złociste podsmażenie, złamanie warzyw, tak żeby nadal pozostały przyjemnie chrupiące. Gotowe wykładam na talerz i na tej samej patelni...

  • Grzybowy warstwowiec z polędwiczką

    Aromatyczne grzyby w połączeniu z soczystą polędwiczką to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Sprawdź nasz prosty i zarazem zaskakujący przepis na grzybowy warstwowiec z polędwiczką.

  • ...4 plastry polędwicy wołowej; 4 duże boczniaki; 2 pomidory; 1 ząbek czosnku; 2 jajka; 1 łyżka posiekanego szczypiorku; 2-3 łyżki oleju; sól, pieprz.

Artykuły na temat: przepis na boczniaki z patelni
  • Gulasz? Ten przepis warto znać

    Boczniaki krótko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę, podobnie jak boczek. Umyty brokuł dzielimy na różyczki. Opłukaną i osuszoną natkę siekamy. Bulion przelewamy do garnka, gotujemy. Dodajemy pokrojone ziemniaki i znów gotujemy około 15 minut.  Pięć minut przed końcem gotowania dodajemy różyczki brokuła. Na patelni...

  • Maia Sobczak: „Przepisy na szczęście”

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera "Qmam kasze" - Maia Sobczak powraca z nową książką - "Przepisy na szczęście". Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Premiera już 15 lutego.

  • Chcesz być szczęśliwy? Jedz (dobrze)

    Nie można jeść źle i czuć się dobrze. Szczęście zaczyna się na talerzu. Autorka bestsellera „Qmam kasze” – Maia Sobczak powraca z nową książką – „Przepisy na szczęście”. Podstawą dań są tym razem ryż, komosa ryżowa i kiszonki. Już w księgarniach.

  • Faszerowane warzywa

    ...minut, wystudzić. Różyczki brokuła gotować 8 minut w posolonym wrzątku. Cebulę obrać, posiekać. Boczniaki i pieczarki pociąć w kawałki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć grzyby. Dodać cebulę, chwilę(...) sypko według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzić na sicie. Kukurydzę przełożyć na sitko, poczekać, aż ocieknie z zalewy. Mango obrać, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kosteczkę. Żółty ser grubo...

  • Jedzenie dobre na upał

    W gorące dni zwykle nie mamy ochoty na tradycyjne dania. Wypróbuj nasze przepisy na potrawy lekkie i apetycznie pachnące ziołami.