• Informacje na temat:

    przepis ma bigos

Przepisy na temat: przepis ma bigos
  • Szybki bigos

    Mówi się, że im dłużej gotujemy bigos, tym jest lepszy. Czasami jednak nie mamy na to czasu. Wypróbuj nasz przepis na szybki bigos, który będzie prawie tak smaczny, jak ten trzydniowy. Do dzieła!

  • Sekrety udanego świątecznego bigosu

    Wielu z nas trudno sobie wyobrazić święta bez tradycyjnego bigosu: pachnącego, ciemnego i gęstego. Sztuka jego przygotowania może wydawać się trudna, ale wystarczy pamiętać o kilku zasadach, by wyszedł idealny.

  • Bigos

    Świąteczny przepis.

  • Przepis na pyszny bigos

    ...miękkości. Ostudź, pokrój na kawałki. Cebule pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebule. Dodaj grzyby, podsmaż. Włóż do bigosu. Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Włóż do bigosu. Dodaj przecier pomidorowy i śliwki, oprósz majerankiem i tymiankiem, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Gotuj około godzinę na małym ogniu.

  • Szybki bigos

    Każdy ma swój sposób na bigos. My zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu. Smakuje doskonale.

  • Bigos wegetariański

    Najważniejszym i najzdrowszym zarazem składnikiem bigosu jest kiszona kapusta. Wypróbuj nasz przepis w wersji bezmięsnej. Smakuje równie dobrze, jak tradycyjny, a jest bardziej lekkostrawny.

  • Perfekcyjne gołąbki według przepisu Mikołaja Reya

    Gołąbki są często stawiane w rankingach popularności w Polsce na równi z pierogami lub bigosem. Co zrobić, by ich smakiem zaskoczyć rodzinę?

  • Bigos z łopatką i kiełbasą

    Przepis na staropolski bigos...

  • ...kapusty. Podczas duszenia bigosu dodajemy przyprawy, czerwone wino i suszone śliwki moczone w miodzie pitnym. Bigos gotujemy do miękkości. Jak staropolska tradycja nakazuje bigos najlepszy będzie jeśli będziemy go gotować przez trzy dni po minimum dwie godziny. Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi...

  • Przygotowanie Pieczarki, ogórki, kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Składniki bigosu smażymy oddzielnie na tłuszczu. Przekładamy do garnka i dusimy około 5 minut, w razie potrzeby podlewamy wodą. Dodajemy koncentrat, przyprawiamy i zagotowujemy. Pychotka! Smacznego! Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

Artykuły na temat: przepis ma bigos
  • Postny bigos

    ...doprawiam pieprzem, solą i cukrem.  Ugotowany bigos odstawiam na 24 godziny w garnku w chłodne miejsce, by smaki dobrze się przegryzły. Na drugi dzień będzie jeszcze smaczniejszy. W Wigilię podaję go z ziemniakami polanymi olejem lnianym lub rozpuszczonym masłem. Przepis Barbary Bettlaff z Krokowej Zobacz także:

  • Boski bigos Kuby

    Przygotowanie dobrego bigosu to prawdziwa sztuka, ale Kuba z serialu Rodzinka.pl radzi sobie z tym zadaniem znakomicie. A oto przepis!

  • Przepis na bigos idealny

    Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, musisz ją wcześniej wypłukać w dużej ilości wody. Gdy tego nie zrobisz, potrawa będzie zbyt kwaśna. Robisz bigos z kapusty kiszonej oraz słodkiej? Gotowanie rozpocznij od kapusty słodkiej (ok. 1 godz.). Pod wpływem kwasu mogłaby bowiem stwardnieć.

  • Kuchnia dwudziestolecia. Co i jak jadano. 100 najlepszych przepisów

    ...przepisów na najróżniejsze potrawy, proste i bardziej wyrafinowane, dobre na co dzień i od święta. Obok wciąż popularnych dań, jak tradycyjny polski żur, pyszny bigos czy śledzie w śmietanie, odkryjemy(...). Co i jak jadano. 100 najlepszych przepisów" zaprasza czytelników w podróż po bogactwie smaków i zwyczajów kulinarnych dwudziestolecia. Sięgając do ówczesnych książek kucharskich, wspomnień...

  • Jadłonomia po polsku, Marta Dymek

    Chcielibyście jeść mniej mięsa, ale macie po dziurki w nosie przepisów pełnych dziwacznych składników? Jeśli tak, to nowa książka Marty Dymek jest dla was!

  • Kucharz powinien być otwarty na smaki

    Nigdy na poważnie nie marzył o byciu profesjonalnym kucharzem. Kulinarną pasję zaszczepiła w nim babcia. Dzięki niej nauczył się być restauratorem, a nie biznesmenem. Jaki jest przepis na sukces w świecie pełnym kulinarnych blogów i aspirujących szefów kuchni? Mateusz Gessler zdradza swoją metodę!

  • Kompot i konkurencja

    Do wigilijnej kolacji tradycyjnie podaje się kompot z suszu. Jest z nim trochę tak jak z bigosem, bo w każdym domu smakuje inaczej.

  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    Po niemiecku nazywa się to "eintopf" , czyli potrawa jednogarnkowa. Takie potrawy są w każdej kuchni, składając się z elementów charakterystycznych dla danego obszaru. Mogą to być gęsty, kolorowy misz-masz w rodzaju gulaszu lub bigosu, może to być zupa. Przepisów na takie potrawy jest tyle, ile kucharzy lubiących je przyrządzać.

  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    ...szukasz nowych pomysłów i przepisów? Przygotowaliśmy dla Ciebie garść wskazówek i podpowiedzi na ten temat!

  • Śpioch to ja :) Robiłam dzisiaj rano bigos. Tzn po nocce w pracy ( bo niestety taki głupi system pracy mam ) zrobiłam bigos. Zajęło mi to jakieś 3 godziny....

Wideo na temat: przepis ma bigos
  • Jak zrobić bigos? Przepis krok po kroku

    Bigos - wyborne, tradycyjne danie kuchni litewskiej, polskiej i białoruskiej! Niezwykle aromatyczna potrawka z mięsa i dwóch rodzajów kapusty: kiszonej i białej, świeżej, z dodatkiem aromatycznych(...) - to nie jest danie, które robi się w pięć minut, a sekretem idealnego bigosu jest właśnie długość duszenia: co najmniej kilka godzin! Zobaczcie, jak zrobić bigos!

  • Sekrety udanego świątecznego bigosu

    Bigos to jedno z dań, które najczęściej gości na świątecznym stole. Jakie są tajniki jego przygotowywania? Katarzyna Bukowska pokazała swój przepis na idealny bigos. Blogerka podzieliła się również swoim przepisem na kapustę wigilijną i paszteciki z bigosem.