• Informacje na temat:

    przepis leczo z kiełbasa

Przepisy na temat: przepis leczo z kiełbasa
  • Czas na leczo

    Warzywa są coraz tańsze, przyszedł więc czas na leczo. Wykorzystaj nasz przepis i zrób pyszny obiad.

  • Kaszotto z pęczaku z pikantną kiełbasą, pomidorami oraz dynią

    ...kaszotto posypane posiekaną natką pietruszki. Przepis pochodzi z książki "Kipi kasza"  

  • Przepis na żurek z jajkiem i frankfurterkami

    ...od wybranego przepisu, w którym wykorzystamy frankfurterki, podstawą jest zawsze produkt najwyższej jakości. - W ostatnich latach zapanowała moda na zdrowe odżywianie, świadomość klientów w tym...

  • Delikatne leczo dla każdego (po 12. miesiącu)

    Dzisiaj podaję wam przepis na delikatne leczo dla maluchów. Jako dodatek możesz ugotować ziemniaki, kiełbasę, ryż lub podać je z pieczywem. Jest smaczne i pożywne.

  • ...papryczkę. Potrawę zagotować, przykryć i dusić na małym ogniu około 20 minut. Na koniec doprawić solą, vegetą i pieprzem;-) Leczo podajemy z ryżem, pycha :) Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Przygotowanie Cebulę pokroić na półplasterki, kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w półplasteki. Podsmażyć na maśle, dodać pokrojoną paprykę i pomidory. Chwilę poddusić i zagęścić mąką. Gotowe!Życzę smacznego. Można podać z bagietką lub ryżem na sypko. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy...

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    ...wykorzystywać do tego tylko kawałki chleba na zakwasie. Na tak sporządzonym zaczynie można ugotować najznakomitszą zupę.  Przepisów na żurek  jest bez liku, a każdy smakować może równie wyśmienicie(...) z pewnością gotowana biała kiełbasa. Można również spotkać zupę z wędzonką – boczkiem lub kawałkami żeberek. Natomiast do żurku rzadko dodaje się włoszczyznę. Czasem wytropimy w nim odrobinę ziemniaków...

  • Uwielbiam gotować i jeść

    ...królestwem. Lubię gotować i wierzę, że umiem gotować skoro znajomi chwalą mnie za oryginalność przepisów. Gotowanie daje mi możliwość eksperymentowania. A jaki alkohol pani lubi? Olga Bończyk: Pijam...

Artykuły na temat: przepis leczo z kiełbasa
  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Leczo jest sycące, a jednocześnie lekkie. Może posłużyć jako dodatek do obiadu lub, częściej, jako pełnowartościowy posiłek. Fot. 123RF/PicselDlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co jakiś czas.Z reguły gotujemy słuszną porcję, więc nic nie...

  • Za dużo zapasów? Przepisy zero waste na wykorzystanie wędlin, które zostały po świętach

    ...świątecznych resztek stworzyć całkiem nowe danie? Dzięki temu przepisowi pozbędziemy się wszystkich pozostałości po wielkanocnym śniadaniu. Do przyrządzenia ciasta chlebowego będziemy potrzebować 400ml(...). Dzielimy na niewielkie części, rozwałkowujemy i układamy na nim dodatki. Co sprawdzi się w roli dodatków? Nada się zarówno pasztet, plastry szynki, jajka na twardo czy cienka biała kiełbasa, jak Naturrino...

  • Narodowa potrawa Węgrów, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Już lata temu podbiła podniebienia Polaków i po dziś dzień cieszy się niesłabnącą popularnością. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Fot. 123RF/Picsel Dlaczego lubimy leczo? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania...

  • Jedzenie bez obsesji

    .... Naukowcy przypuszczają, że w ten sposób organizm broni się przed nadmiarem jednego składnika odżywczego.   Miliony ludzi oglądają programy kulinarne w telewizji, wydaje się mnóstwo książek z przepisami(...). Niemal każdy produkt ma swoje święto lub festiwal: cebula, ziemniak, dynia, ogórek, kiełbasa lisiecka. Jedzenie stało się rozrywką.  Dlaczego najbardziej smakuje nam to, co niezdrowe?  - Bo...

  • Narodowa potrawa Węgier, ciesząca się takim statusem jak nasz, swojski bigos. Podbiła podniebienia Polaków i podbija nadal, co sezon. Gdy tylko na straganach pojawią się tanie papryki – gotujemy leczo! Za co tak je lubimy? Po pierwsze, jest to potrawa jednogarnkowa, a po takie pomysły zawsze sięgamy, gdy nie mamy pomysłu lub ochoty na gotowanie. Cały proces wykonania potraw jednogarnkowych z reguły sprowadza się do posiekania składników, wrzucenia ich do garnka, zagotowania i mieszania co...

  • Menu polityków

    ...(według przepisu jego babci), pizzę (sam wyrabia ciasto). Lubi również kuchnię z kresów, zupę grzybową z suszonych prawdziwków i kluskami z ciasta naleśnikowego (specjalność żony), barszcz ukraiński...

  • W tym roku rezygnujesz z tradycyjnego, majówkowego grilla? Sprawdź, jak przygotować pyszną kiełbasę w zaciszu własnej kuchni. Fot. 123RF/Picsel W przypadku majówki wielu Polaku już od lat ma takie same plany kulinarne: grillowana kiełbasa i ewentualnie nieco innych przysmaków z rusztu. W tym roku może wyglądać to nieco inaczej. Czy jednak w takiej sytuacji musimy rezygnować z ulubionych dań? Nic z tych rzeczy. Alternatywą dla tradycyjnego grilla węglowego może być specjalna patelnia,...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...świąt Bożego Narodzenia. Tadeusz Pióro Smakowite przepisy już na kolejnej stronie>> Sałata z kozim serem i marmoladą cebulową W daniu tym chodzi o utrzymanie równowagi smaków: kwas powinien(...) (przepis poniżej) • 2 łyżki octu z czerwonego wina • 8 łyżek oliwy • sól i pieprz • bułka tarta 1. Jeżeli mamy krążki sera pokryte cienką skórką, podgrzewamy je w temperaturze 150 st. C przez 15 minut...

  • Mało kto wyobraża sobie bez niej święta. Pyszna i soczysta, może być jedzona na wiele sposobów. W polskich domach głównie jest jednak łączona z kwaśnym żurem. A skoro jest u nas tak lubiana, warto się czegoś o niej dowiedzieć. Fot.123RF/Picsel Biała kiełbasa wywodzi się z Wielkopolski, gdzie była jedzona już w wieku XVII. W polskiej tradycji jest to kiełbasa surowa lub parzona, niezbyt mocno rozdrobniona, zwykle przygotowywana z wieprzowiny wzbogacanej czasem wołowiną. W sklepach dostępna...