• Informacje na temat:

    przepis kapusta

Przepisy na temat: przepis kapusta
  • Młoda kapusta duszona

    Młoda kapusta uduszona ze świeżym koperkiem z dodatkiem odrobiny cebuli i pieprzu to niebo w gębie! Świetna jako dodatek do obiadu, a nawet jako samodzielne danie. Wypróbuj nasz przepis!

  • Szybka, smaczna i świetna jako dadatek do drugiego dania :)

  • Modra kapusta po śląsku

    Czerwona kapusta w wersji obiadowej to stary, tradycyjny przepis wywodzący się z wyrazistej kuchni śląskiej. Na Górnym Śląsku na to danie mówi się "modro kapusta", a każda gospodyni ma swoją własną, tajną recepturę, która sprawia, że ów dodatek smakuje rewelacyjnie.

  • Modro - czyli jaka? Czerwona, niebieska, modra - wszystko jedno. Ten przepis idealnie pasuje do rolad śląskich i klusek śląskich ale także do każdego "nieśląskiego" dania.

  • Kapusta z grzybami

    Mazurski przepis na wigilijne danie...

  • Przepis na kiszoną kapustę zasmażaną.

  • Gulasze z młodą kapustą

    Młoda kapusta jest delikatna i ma subtelny smak. Połączona z innymi warzywami, mięsem oraz odpowiednio dobranymi przyprawami nie będzie miała sobie równych. Sami spróbujcie!

  • Klasyka polskiego stołu, królowa sezonowych dań czyli młoda kapusta. Danie proste i niewyszukane. Wiem, że każdy ma swój ulubiony przepis na to danie i każdy zapewne nazwie go najlepszym. Mój przepis jest klasycznym przepisem na młodą kapustę, takim jak robiła moja mama. Bez zbędnych dodatków i przypraw z dużą ilością świeżego, pachnącego koperku. Myślę, że takie dania rodem z wielskiej kuchni są najlepsze.

  • Siekane gołąbki z kapustą pekińską

    Idealny przepis dla wszystkich, którzy kochają gołąbki, a zawijanie farszu w liście kapusty ich przerasta. Są równie smaczne, a o wiele łatwiejsze do przygotowania.

  • Sprawdzony przepis na "Faszerowana kapusta"

Artykuły na temat: przepis kapusta
  • Krokiety ziemniaczane z kapustą

    Kapusta jest niedroga, łatwo dostępna i bardzo smaczna. A do tego ma mało kalorii! Polecamy przepis na krokiety z ziemniakami i kapustą.

  • Kapuśniak z młodej kapusty

    Kapusta biała, kapusta włoska – do wyboru, do koloru. Dla mnie najważniejsza jest jednak konsystencja kapusty. Lekko blanszowana, chrupka – taki kapuśniak mogłabym jeść codziennie. Przygotujcie tę(...) propozycja dzięki podsmażeniu kilku składników na chorizo jest jej idealną alternatywną wersją. Przepis pochodzi z książki "Zupa dobra na wszystko" Jolanty Naklickiej-Kleser.

  • Kapusta pekińska w roli głównej

    To prawdziwa witaminowa bomba. Warto kapustę pekińską wykorzystać w kuchni, jeśli myślimy o wzmocnieniu odporności. Ten przepis w ciemno można wprowadzić do jadłospisu.

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Surówka z młodej kapusty

    Przygotowanie: Kapustę poszatkuj i posól, ugniataj w misce ręką przez ok. 1 minutę. Ogórki pokrój w cienkie słupki, koperek drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj cukier. Przed podaniem delikatnie odciśnij z nadmiaru wody. Serwuj do dań głównych.  Surówka na szybko z małej ilości składników. Pamiętaj, aby kapusta była cienko poszatkowana. Przepis...

  • Pierogi z kapustą i grzybami

    Przepis na prawdziwy klasyk wigilijnych stołów - pierogi z kapustą i grzybami.

  • Ewa Wachowicz: Przepis na szczęście

    ...menu znajduje się kiszona kapusta lub ogórki. Są źródłem wzmacniających odporność probiotyków. 4. Kolacja najpóźniej o 19. Musi być lekka! Np. brokuły z czosnkiem i kasza. Kiedy nie ma czasu...

  • Księga smaków: Biała kapusta

    Do Polski kapusta ta przywędrowała z Niemiec w XIV w. Dziś należy do najpopularniejszych u nas warzyw i trudno sobie bez niej wyobrazić rodzimą kuchnię. Ze względu na to, że świetnie daje się kapustę przechowywać, możesz się nią cieszyć przez cały rok. Najpopularniejsza jest kapusta kiszona, ale i ze świeżej można wyczarować pyszne dania. Najczęściej wykorzystywana jest do surówek. Świeże...

  • Pieczona kapusta po wołyńsku

    Składniki: 1 średnia kapusta (zwykła) czosnek sól natka pietruszki koperek 500 ml zalewy z ogórków kiszonych 100 ml oleju przepis dla 6-8 osób 1. Umyj kapustę i pokrój ją w ćwiartki. 2. Rozgrzej(...). 5. Zalej kapustę zalewą z ogórków kiszonych i dodaj czosnek z przyprawami. 6. włóż sałatkę na kila godzi do lodówki. Przepis pochodzi z książki "Ukraina smaków" Bogracz...

  • ​Do ostatniej kropli... kapusty

    Naukowcy znaleźli przepis na wyciśnięcie maksymalnej ilości soku z kapusty i wydzielenie zawartych w nim substancji grzybobójczych i bakteriobójczych.

Zdjęcia na temat: przepis kapusta
Wideo na temat: przepis kapusta
  • Duszona kapusta - szybki przepis

    Jak przyrządzić szybką, wyborną duszoną kapustę? To znakomity sposób na przygotowywanie nie tylko znakomitego dodatku do głównych dań obiadowych, ale też na doskonałą potrawkę, która nie tylko aromatycznie pachnie, ale i wybornie smakuje. Młoda kapusta uduszona ze świeżym koperkiem z dodatkiem odrobiny cebuli i pieprzu - nasz przepis jest prostszy niż myślicie!

  • Zmysłowe smaki: Młoda zasmażana kapusta

    Młoda zasmażana kapusta – za ten smak i aromat niejeden dałby się pokroić. My zamiast zbiorowego seppuku, proponujemy bajecznie prosty przepis na ten wiosenny przysmak - wystarczy dla każdego. Smacznego! Młoda kapusta zasmażana – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Młoda zasmażana kapusta

    Młoda zasmażana kapusta – za ten smak i aromat niejeden dałby się pokroić. My zamiast zbiorowego seppuku, proponujemy bajecznie prosty przepis na ten wiosenny przysmak - wystarczy dla każdego. Smacznego! Młoda kapusta zasmażana – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!