• Informacje na temat:

    przeciery na zime

Przepisy na temat: przeciery na zime
  • Marynowana papryka na zimę

    Bogactwo witaminy C, A i E, potasu, wapnia i żelaza. Papryka to prawdziwa skarbnica cennych składników. Jej smak możemy zachować przygotowując przetwory na zimę.

  • Sadzę w ogrodzie dużo różnych odmian pomidorów by móc przygotowywać z nich soki i przeciery na zimę.

  • Jakie owoce podawać zimą dziecku?

    Zanim znów będziemy cieszyć się polskimi przysmakami, sięgnij po te egzotyczne. Wyjaśniamy, dlaczego warto teraz podawać je dziecku.

  • Idealny na zime do surówek.

  • Zdrowe przetwory na zimę

    takich przetworów nie kupimy nigdzie, warto więc najbliższe weekendy spędzić poza miastem, by oprócz zdrowego spaceru mieć też zdrowe, niebanalne przetwory na zimę.

  • Witam, dzisiaj ciąg dalszy przetworów. Tym razem zapraszam na domowy przecier pomidorowy. Pomidory w tym czasie są najsmaczniejsze i najzdrowsze, więc warto przygotować parę słoiczków na zimę, aby cieszyć się ich smakiem zimą. Taki przecier będzie doskonałą bazą zupy pomidorowej czy sosu do spaghetti. Ja mam to szczęście, że dostaje pomidory od moich Rodziców, a że moje chłopaki uwielbiają pomidorową to mam już takich słoiczków na zimą sporą ilość. :)

  • Konfitura brzoskwiniowo-morelowa to lato zamknięte w słoiku

    Nic tak nie przypomni nam zimą lata jak przetwory o słonecznej barwie. Konfitura z moreli i brzoskwiń będzie idealna, a jej smak i aromat doda nam pogody ducha w najchłodniejszy jesienny czy zimowy dzień. Do dzieła!

  • Jako, że pomidory w tym roku wyjątkowo obrodziły, postanowiłem zrobić większy zapas przecieru, który może spokojnie stać w piwnicy nawet i 2-3 lata :)

  • Zimno? Mamy na to sposób - rozgrzewające dania z bakaliami

    Zima to czas, kiedy musimy zadbać o swoją odporność. Jedzenie ciepłych potraw, które jednocześnie przez składniki w nich zawarte nie wychładzają organizmu, to podstawa jeśli chcemy uniknąć wyziębienia. Rozgrzewające dania, dodadzą nam również energii, a dzięki swym energetycznym kolorom, aromatycznym przyprawom i odżywczym bakaliom, podkręcą nasz apetyt.

  • Bardzo prosty w wykonaniu, a zimą dostarcza wiele radości smakowych pod postacią sosów do deserów, dań obiadowych i masy do ciasta.

Artykuły na temat: przeciery na zime
  • Pomidory: Zrób zapas na zimę

    Domowe przetwory z dojrzałych w słońcu pomidorów odznaczają się niepowtarzalnym smakiem.

  • Zamknij lato w słoikach i... korzystaj zimą!

    Właśnie teraz warzywa i owoce osiągają pełną dojrzałość i kryją w sobie wyjątkowe składniki odżywcze. Możesz zachować ich moc. Do dzieła!

  • Pomidory na zimę - jak je przechować

    Dojrzałe w słońcu i przetworzone latem są bardziej wartościowe od szklarniowych.

  • Dlaczego zimą lepiej nie jeść sałaty, bananów i pomidorów?

    Wiemy, że warzywa uprawiane w szklarniach są mniej smaczne, ale to niejedyny powód, dla którego o tej porze roku warto przyjrzeć się temu, co kładziemy na talerzu.

  • Owoce zimą

    Dzieci je lubią i znajdują w nich mnóstwo cennych dla zdrowia składników. Nie może ich zabraknąć w menu brzdąców, nawet gdy na dworze mróz.

  • Owoce zimą

    Dzieci je lubią i znajdują w nich mnóstwo cennych dla zdrowia składników. Nie może ich zabraknąć w menu brzdąców, nawet gdy na dworze mróz.

  • Zatrzymaj lato na dłużej... w słoiku

    Domowe owocowe przetwory świetnie smakują zimą.

  • Dieta św. Hildegardy: Wzmacnia, poprawia nastrój, dodaje sił

    Masz dość dietetycznych sensacji? Nic dziwnego. Zimą potrzebujemy przyjaznego jedzenia, rozgrzewającego i wzmacniającego. Może nam je zapewnić dieta mniszki sprzed niemal tysiąca lat.

  • Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

    Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić i jakie dania wybrać podpowiada marka WINIARY.

  • Zupa cebulowa na trzy sposoby

    Kiedyś zupa biedoty, dziś - wykwintne danie. Szczególnie popularna w kuchni francuskiej zupa cebulowa święci triumfy zwłaszcza zimą. Doskonale syci i rozgrzewa.