• Informacje na temat:

    przechowywanie papryki chili

Przepisy na temat: przechowywanie papryki chili
  • Mięsa z nutką alkoholu

    Żeberka z piwną glazurą Sposób przygotowania: 1. Zagotuj 2 litry posolonej wody. Żeberka umyj, włóż do wrzątku. Gotuj ok. 90 minut. Chili oczyść, drobniutko pokrój. Cebule, czosnek i imbir obierz, drobno posiekaj. W garnku rozgrzej masło, wrzuć posiekane składniki i chili. Smaż je, aż staną się szkliste. Dosyp cukier. Smaż dalej, aż się skarmelizuje. Wlej keczup i piwo. Gotuj dalej 15 minut...

  • jest moc ... chociaz sa nieporownywalnie lagodniejsze od surowych :D

  • Porcja białka z warzyw

    ...1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki kuminu sok z połówki limonki 1 mały pęczek kolendry sól Przygotowanie(...) imbiru lub 1/4 łyżeczki imbiru w proszku 6 listków mięty 1/2 łyżeczki chili w proszku 2 pomidory 1 cytryna sól Przygotowanie: 1. Cebulę zeszklij na oliwie, dodaj kurkumę, imbir, miętę...

  • Właściwe przechowywanie produktów spożywczych jest kluczowe do zachowania ich właściwości odżywczych.

  • Łatwe przekąski na rodzinne spotkania

    ...40 dag sera feta z 3-4 łyżkami gęstego jogurtu. Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Masę przypraw pieprzem, suszonym oregano i chili w proszku. Wydrążone pomidorki napełnij farszem...

  • Baaaardzo ostry dodatek do mięs i nie tylko....

  • Łatwe przekąski na domowe spotkanie

    ...pomidorów. Łyżeczką ostrożnie wyjmij środki. Pokrój w kosteczkę 1/2 strąka żółtej papryki oraz oczyszczony strączek chili. Osącz z zalewy puszkę tuńczyka. Pokrojone papryki wymieszaj z 1 szklanką(...) czosnku przeciśnięty przez praskę. Masę przypraw pieprzem, suszonym oregano i chili w proszku. Wyrdążone pomidorki napełnij farszem. Przykryj odciętymi wcześniej wierzchami. Koreczki z szynką Pokrój...

  • Kolejna propozycja dla wegetarian, ale nie tylko, także dla lubiących kuchnię z warzywami. Można przygotować wcześniej.

  • Zrób to z ogórkiem!

    .... Meksykańskie ogórki Składniki: - 4 kg ogórków, - 8 łyżek soli, - 2-3 łyżki chili, - 1/2 szklanki oleju, - 3 główki czosnku, - 1,5 szklanki octu spirytusowego, - 1/2 kg cukru, - 6 liści laurowych, - kilka ziarenek ziela angielskiego, - 3-4 łyżki gorczycy, -łyżka słodkiej mielonej papryki Przygotowanie: 1. Umyte ogórki pokrój w plastry 2 cm grubości. Oprósz solą, odstaw na 12 godzin...

  • COS PIKANTNEGO

Artykuły na temat: przechowywanie papryki chili
  • Supertrik: Cukier chili

    Do ciasta na pączki dodaj startą skórkę cytrynową, a zamiast użyć zwykłego cukru pudru do oprószenia pączków, obtocz je dokładnie w cukrze chili. Efekt będzie zaskakujący i fantastyczny! Przygotowanie Połącz cukier, proszek chili i paprykę w mikserze wyposażonym w łopatkę. Mieszaj na niskich obrotach, aż składniki dokładnie się połączą, 1 do 2 minut. Przechowuj w szczelnym pojemniku...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Papryka: Łagodna czy ostra?

    Najpopularniejsza jest papryka łagodna, zarówno czerwona, żółta, pomarańczowa, jak i zielona. Można ją jeść na surowo, dusić, piec, gotować lub grillować. Z kolei ostrzejsze odmiany, np. chili, pepperoni, habanero czy jalapeno, nadają potrawom pikantny smak.

  • Oryginalna, zabawna, pokrzepiająca opowieść o dziewczynie, która zostaje najlepszą kucharką świata. Szef kuchni Lars Thorvald ma w życiu trzy miłości - gotowanie, żonę Cynthię i córeczkę Evę. Kiedy Cynthia zakochuje się w winie i czarującym sommelierze, opieka nad córką całkowicie spada na Larsa, który dzieli się z nią swoimi kulinarnymi pasjami. Porzucona przez matkę Eva, dorastając znajduje ukojenie w smakach rodzimej Minnesoty, los pobłogosławił ją bowiem podniebieniem, jakie zdarza się...

  • Sos chimichurri

    Składniki: 1,5 łyżki cukru trzcinowego 30 g natki pietruszki 2 łyżki octu jabłkowego 20 g czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy z dijon 50 ml oliwy Czarna papryka Pieprz do smaku Połącz cukier i ocet, posiekaj natkę, czosnek, cebulę i chili. Dodaj do sosu, dodaj musztardę. Dopraw do smaku. Skrop oliwą.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Warzywa pozytywnie zakręcone

    Masz ochotę na coś niebanalnego? Skosztuj bakłażana w miodowej zalewie, ogórków na ostro z chili oraz czosnku w winie.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Afrodyzjaki w sypialni

    Czekoladki, owoce morza, ananas, chili i marchewka... Są takie zwyczajne, a tak nadzwyczajną mają moc - są afrodyzjakami. Prowadzą przez żołądek do... seksu!

  • Co do magazynowania większości produktów nie mamy wątpliwości. Są jednak takie, które wzbudzają nie lada kontrowersje np. jajka. W jaki sposób powinniśmy je przechowywać, aby były świeże przez długi czas? Fot. 123RF/Picsel Chociaż jajka możemy przechowywać stosunkowo długo, nie możemy robić tego w nieskończoność. Wraz z upływem czasu zmieniają się ich właściwości, smak i wygląd. Kupując jajka w sklepie koniecznie zwracajmy uwagę na datę minimalnej przydatności do spożycia umieszczonej na...