• Informacje na temat:

    prosty sos do pieczeni z indyka

Przepisy na temat: prosty sos do pieczeni z indyka
  • Rolada z indyka

    W prosty sposób możesz odczarować sobie i bliskim tę tradycyjną potrawę.

  • sos prosty i szybki w wykonaniu.smakuje wysmienicie do ziemniakow w mundurkach,idealnie komponuje sie z potrawami z grilla .

  • Żurawina

    ...na żurawinie. Znana jest również i u nas, wybierając sobie specyficzne miejsca do rozmnażania, jakimi są podmokłe sosnowe lasy i torfowiska o wyjątkowo kwaśnej i zdrowej glebie. W tym miejscu kończymy(...) wszelkie możliwe sposoby. Dodajmy ją do pieczonego indyka, jak to czynią miliony Amerykanów; doskonale komponuje się z pleśniowymi serami, płatkami, oscypkiem smażonym w grubych plastrach, doskonałe są...

  • PROSTY I SMACZNY sos każdy to zrobi ZNAKOMITY do potraw z grila,chrupiących,gorących bułeczek i nie tylko

  • Sos chrzanowy na zimno to idealny dodatek do ryb, mięs i pasztetów czy wszelkiego rodzaju wędlin Szczególnie świetny w duecie z mięsami pieczonymi. To klasyka polskiej kuchni oczywiście zawsze obecna na świątecznych stołach.

  • Ajwar to bałkański, tradycyjny przysmak w postaci sosu warzywnego. Tradycyjnie robiony jest z opieczonych papryk, bakłażanów, cukinii i pomidorów. Ajwar jest bardzo uniwersalny - może posłużyć za sos do makaronu, marynatę do mięsa, krem na kanapkę na zimno. Jeśli jeszcze nie próbowałeś ajwaru, koniecznie zrób a gwarantuję że go pokochasz!

  • Sos pasujący do niemal wszystkiego. Do warzyw, ziemniaków, kaszy, ryżu czy różnych mięs.

  • Sprawdzony przepis na sos tatarski, który robimy na każde święta. Jest idealny do jajek i wędlin. Robi się go dosłownie w 15 minut :)

  • Szybki dodatek do pizzy,tortilli bądź innych przekąsek

  • prosty przepis na dobry sosik do każdej sałaty

Artykuły na temat: prosty sos do pieczeni z indyka
  • Gęsina pieczona z pomarańczą

    Indyka, kaczkę czy gęś przyrządza się bardzo prosto. Polubisz je od razu!

  • Indyk uznawany jest za jeden z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest smaczny, chudy i lekkostrawny. Ale w jaki sposób zamienić go w ciekawe danie? Fot. 123RF/Picsel Indyk to bogate źródło białka - podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym i problemami sercowymi. Zawarte w jego mięsie cenne minerały - między innymi cynk, fosfor czy...

  • Rolada z indyka

    W prosty sposób możesz odczarować sobie i bliskim tę tradycyjną potrawę.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Sałatka z kaczką i pistacjami

    Indyka, kaczkę czy gęś przyrządza się bardzo prosto. Polubisz je jak kurczaka.

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Dieta lekkostrawna

    ...obsmażania w tłuszczu, pieczenie w folii aluminiowej, w rękawie foliowym lub w pergaminie. Ograniczajmy smażenie mięs i ryb w panierce. Potrawa nasiąknięta tłuszczem jest ciężkostrawna. Jeśli już musimy(...). Wybierajmy chude wędliny, np. polędwicę z indyka lub gotowanego kurczaka. Łatwostrawne są też drobne kasze, np. jęczmienna i jaglana. Niewskazane: Ostre przyprawy. Chrzan, musztarda, chilli, ocet...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Mariaż idealny, czyli organoleptyczne "parowanie" dla początkujących

    ...z winami, które zawierają w sobie nuty słodyczy. Są to wina typu riesling, gewurztraminer, pinot gris, torrontes. Usiądźmy zatem i skosztujmy prostego indyjskiego dania - kotleciki z mielonego indyka z marchewką i czerwoną cebulą, podane na indyjskich pitach chapati z typowymi indyjskimi sosami doprawione marsalą, kolendrą, pikantną papryczką, imbirem. Eksplozja smaków, aromatów, korzenne aromaty...

  • Hiszpania to kraj flamenco, gazpacho i gorących plaż. To również największy na świecie producent oliwy z oliwek, bez której żaden miłośnik kuchni śródziemnomorskiej nie może się obejść. Fot. 123RF/Picsel Hiszpania stoi na czele producentów oliwy - ma aż 36% udziału w światowej produkcji oliwy. W samej prowincji Jaén w Andaluzji produkuje się tyle oliwy, co w całej Grecji! Oliwę produkuje się głównie w czterech regionach: Andaluzji, Kastylii-La Mancha, Estremadurze i w Katalonii. Uprawia się...