• Informacje na temat:

    prosty placek z jablkami

Przepisy na temat: prosty placek z jablkami
  • Placek jabłkowy z kruszonką migdałowo-słonecznikową

    Ten prosty w przygotowaniu placek szturmem zdobędzie serca, a raczej podniebienia łasuchów. Dla odmiany ciasto możesz przygotować też z dodatkiem wiórków kokosowych albo orzechów!

  • prosty szybki oraz smaczny i TANI

  • Puszysty jabłecznik

    Jabłko to najbardziej popularny owoc w Polsce. Z pewnością jego dużym plusem jest fakt, iż na sklepowej półce gości przez cały rok. Zrobisz z nich przecier, sok, deser, placki czy wzbogacisz danie mięsne. My dzisiaj proponujemy prosty przepis na puszysty jabłecznik w nowej odsłonie.

  • prosty placek z jabłkami. Przepis na dużą blachę 24x36cm

  • Jak komponować kawę z posiłkami?

    ...z miodem, stworzą wyjątkowe zestawienie z intensywnym espresso. Wszystkie dary jesieni, zarówno te słodkie, jak i wytrawne, wyjątkowo dobrze komponują się z prostymi w przygotowaniu plackami czy...

  • Od sąsiada dostałam sporą wiązkę świeżych ogonków liściowych, raczej zielonych, a nie malinowych, które w cieście wyglądałyby ładniej. Ale smak jest wciąż taki sam – pyszny, soczysty, kwaskowy. Piekę z nich prosty placek z rabarbarem. Na spodzie z kruchego ciasta, z grubą warstwą ogonków liściowych pokrojonych w plasterki i związanych łatwą do przygotowania masą jajeczną. Najbardziej rabarbarowe ciasto, jakie jadłam!

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    ...sprawimy, że mięso zachowa odpowiednią strukturę i wszystkie soki, czego użycie tłuczka nie gwarantuje). Polecamy wzbogacić ten prosty przepis o marynatę, np. z czosnku, oliwy, sosu sojowego i imbiru...

  • Do tego ciasta można użyć dowolnych owoców sezonowych,wiśnie,śliwki,brzoskwinie co kto lubi.

  • Najprostsze ciasto z owocami, pyszne i nigdy nie wychodzące z mody. Przypomina mi się moje dzieciństwo i wizyty u babci na wsi. Cudowne, beztroskie chwile i smak ciasta z owocami. Tego się nigdy nie zapomina. I właśnie u mnie taki mały powrót do przeszłości w wersji z truskawkami z racji aktualnego sezonu truskawkowego. Przepis pochodzi z '' Kuchni Polskiej".

  • Nazywam to ciacho "róg obfitości"... puszyste, pachnące ciasto, cała masa najróżniejszych owoców i chrupiąca kruszonka. Znika w tempie rekordowym.

Artykuły na temat: prosty placek z jablkami
  • Prosto z patelni

    .... Jedną umieścić na patelni i docisnąć do dna tak, aby powstał placek, posmarować połową sosu, nałożyć po połowie wszystkich składników, posypać rozmarynem. Najpierw trzymać na średnim ogniu przez ok...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka Warmińskiego. Ówczesne...

  • ...... nie ma nic milszego, jak w niedzielne popoludnie zapach swiezego placka do kawy. Sezon owocowy  w pelni, dlatego podam Wam jeszcze jeden prosty przepis...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Anna. Ciasto 300 g mąki1 szklanka letniej wody5 g suszonych drożdży35 g oleju lub oliwy1 szczypta soli Farsz serowy 200 g tłustego twarogu 125 g mozarelli150 g sera żółtego1 jajko1 szczypta soli Złożenie mąka do oprószenia blatu4 jaja pieprz do smakusól do smaku1 garść drobnego szczypiorku¼ kostki masła do posmarowania upieczonych łódek Ciasto Składniki na ciasto połączyć ze sobą do powstania jednolitej,...

  • Ewa Wachowicz: Lubelskie przepisy

    Cebularz to prosty placek z pszennego ciasta wyborowego (tzn. ulepszonego, z większą ilością cukru i masła niż w zwykłym cieście pszennym) z farszem ze świeżej cebuli, maku i oleju. Przysmak ten wywodzi sie z kuchni żydowskiej. Cebularza powinno się po upieczeniu posmarować masełkiem, wówczas smakuje jeszcze lepiej. W programie Ewa prezentuje przepisy na: - zupę owocową z jabłek i gruszek...

  • Tradycyjne placki z tartych ziemniaków cieszą się ogromną popularnością. Zazwyczaj podajemy je ze śmietaną lub sosami gulaszowymi. Ale czy to wszystkie możliwości? Fot. 123RF/Picsel Jak podawać placki?   Placki ziemniaczane to potrawa równie tradycyjna, co pierogi, kopytka czy łazanki. Jest to element polskiej kuchni chłopskiej - prostej, ubogiej, ale jednocześnie łatwej do przygotowania, smacznej oraz sycącej. Jedne z pierwszych przepisów na tę potrawę pochodzą z XVII wieku, ze Stoczka...

  • Wielki test o żywności - sprawdź wyniki

    Małgorzata Ostrowska - Królikowska i Dariusz Jakubowski zostali zwycięzcami Wielkiego Testu o Żywności.

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Jesz przez 8 godzin, pościsz przez pozostałe 16

    Twój dietetyczny plan dnia 8 godzin: Tyle czasu masz na jedzenie Planujesz tyle posiłków, ile będziesz potrzebować. Także to, jak będą one duże. Ale nie obawiaj się - nie przejesz się, bo na zapas nie da się dużo zjeść. 16 godzin: Przerwa w posiłkach Wolno ci tylko pić: wodę, napary ziołowe, herbaty zieloną i owocowe, kawę - bez cukru, może być z odrobiną mleka. Zasady diety Prosty podział...

  • Zarówno na Podlasiu, jak i na Lubelszczyźnie potrawy tradycyjne silnie nawiązują do tradycji wiejskiej. Łączą w sobie wpływy różnych narodowości zamieszkujących te regiony. Kapuśniak lubelski jest zawiesisty, gęsty i smakowity. Fot. 123RF.COM/PICSEL Na Podlasiu często można natrafić na inspiracje białoruską i litewską kuchnią. Charakteryzują się one częstym wykorzystywaniem warzyw bulwiastych, szczególnie ziemniaków. Popularne w tych rejonach są dania takie jak pierogi, placki i naleśniki....