• Informacje na temat:

    prosty dressing

Przepisy na temat: prosty dressing
  • Kasza gryczana z kalafiorem, granatem z nut a curry i dressingiem imbirowym

    ..., a cytrynowo-imbirowy dressing dodaje rozgrzewającej, nieco ostrej i świeżej nuty, która ożywia pozostałe smaki. W niezwykle prosty sposób przygotujecie sobie zdrowe i pełne koloru danie na detoks, które(...) kaszy gryczanej natka pietruszki ½ łyżeczki przyprawy curry sól morska lub himalajska Do dressingu 2 cm świeżego kłącza imbiru ¼ szklanki oliwy sól morska lub himalajska do smaku sok z ½ cytryny...

  • Dynia na obiad i deser

    Prosty gulasz z dyni z soczewicą Sposób przygotowania: Rodzynki namocz w wodzie (np. odstaw na noc). Cebulę pokrój w kosteczkę  i zeszklij na rozgrzanym oleju razem z cynamonem, chilli(...) oraz dynię. Przygotuj dressing: składniki sosu umieść w małym słoiczku, zakręć przykrywkę i energicznie nim wstrząśnij. Gotowym sosem polej sałatkę, a jej wierzch posyp kozim serem i orzechami. Koszt...

  • Smażone krewetki z pieczonymi... burakami

    ...prosty dressing limonkowy - trochę cukru, trochę soku z limonki i trochę oleju - którym możemy też polać sałatkę. Nie dość, że korzystamy z polskiego produktu, to korzystamy też z produktów - krewetek...

  • Co jeść w upalne dni

    ..., gdzie kawałki są wyczuwalne. Popularny jest również chłodnik tarator, czyli bułgarski chłodnik z ogórków i jogurtu. Idealnie pasującymi i prostymi do przygotowania posiłkami są też dania rybne(...), może odrobinę miodu i sok z cytryny, żeby ten dressing nie był taki konkretny. Bardzo lubię wszystkie potrawy rybne, które ocierają się o formę ratatouille, czyli cukinia, bakłażan, cebula...

  • Makabryczne menu na halloweenową imprezę!

    ...polać dressingiem śmietanowym. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1130 kJ/270 kcal Dip "pleśniowy" Składniki: - 400 g serka śmietankowego, - 100 ml mleka, - sól, pieprz...

Artykuły na temat: prosty dressing
  • ​Filet z dorady z cytrusowym dressingiem

    Przepis prosto z Riwiery Francuskiej.

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Sałatka brokułowa

    Przygotowanie: Sparz brokuły i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dokładnie wymieszaj składniki na dressing. Dodaj sos do sałatki i wymieszaj dokładnie. Propozycje wiosennych potraw prosto z Wielkiej Brytanii wniosą na nasze stoły powiew nowości połączonej z dobrą, europejską kulinarną tradycją. Oglądaj program "Luke Nguyen w Zjednoczonym Królestwie" w kwietniu w weekendy o 14:00 na...

  • Hiszpania to kraj flamenco, gazpacho i gorących plaż. To również największy na świecie producent oliwy z oliwek, bez której żaden miłośnik kuchni śródziemnomorskiej nie może się obejść. Fot. 123RF/Picsel Hiszpania stoi na czele producentów oliwy - ma aż 36% udziału w światowej produkcji oliwy. W samej prowincji Jaén w Andaluzji produkuje się tyle oliwy, co w całej Grecji! Oliwę produkuje się głównie w czterech regionach: Andaluzji, Kastylii-La Mancha, Estremadurze i w Katalonii. Uprawia się...

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Emulsje są efektywnym narzędziem służącym do wzbogacania prostych smaków, co możemy uczynić na przykład poprzez dodanie dwóch łyżek masła do smażonego na patelni makaronu, łyżki majonezu do suchej i kruszącej się sałatki z jajek lub kremowego winegretu do pokrojonych w plasterki ogórków i pomidorów w celu uzyskania prostej i smacznej letniej sałatki - pisze Samin Nosrat w swojej książce "Salt...

  • Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te słyną z wielu dobroczynnych właściwości. Produkt jest naturalnie słodzony, nie zawiera konserwantów. Słodki smak i naturalny skład zachwycają nawet wymagających smakoszy. Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te wspomagają prawidłową pracę układu hormonalnego, układu pokarmowego oraz odpornościowego. Słyną również z właściwości...

  • Przepisy dla utrzymania młodości skóry

    ...miski włożyć ryż, umyte i osuszone liście roszponki, marchewkę, jabłko i jajko. Posypać żurawiną oraz uprażonymi, pokrojonymi orzechami włoskimi. Polać dressingiem i podawać. Kopciuszek Cykorię(...) posiekaną natką i polać dressingiem. Arielka Pomarańcze obrać ze skórki. Wszystkie składniki wrzucić do wyciskarki i wycisnąć sok. Przelać go do szklanki, dodać olej i wymieszać. W razie potrzeby...

  • Czym jest superfoods i jak wpływa na nasz organizm? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w książce Susanny Bingemer "Superfoods. Źródło energii prosto z natury". Co zapewnia spożywanie superproduktów? Optymalne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ odpornościowy; energię i dobry nastrój; oczyszczenie organizmu; wzmocnienie serca i układu krążenia; idealną sylwetkę bez stosowania diety oraz nowe doznania smakowe - to wszystko zapewnia ten właśnie poradnik....

  • Sezonowa dieta dla włosów i paznokci

    ..., zmniejsza ryzyko łupieżu. Oto prosty przepis na drożdżową odżywkę: Do szklanki wsypujemy 1 łyżeczkę pokruszonych drożdży, rozprowadzamy odrobiną gorącej wody lub mleka i dolewamy do pełna płynu. Aby była(...), a to ważne dla zdrowej cery. Prosty przepis: 2 łyżki liści pokrzywy zalewamy 1 szklanką wrzątku, przykrywamy na 10 min, przecedzamy. Pijemy 2 filiżanki dziennie. Ochronny skrzyp Zawiera m.in. krzem...

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...