• Informacje na temat:

    proste z szybkowaru

Przepisy na temat: proste z szybkowaru
  • Gotuj w chłodne wieczory!

    ...zdrowiu.  Przedstawiamy proste przepisy na smaczne, rozgrzewające kolacje.  Aromatyczny gulasz z soczewicą Sposób przygotowania 1. Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i słodką papryką(...), paprykę w większą kostkę. Dodać do mięsa, przesmażyć. 3. Dodać soczewicę i zalać 3 szklankami wody. Gotować pod przykryciem do miękkości mięsa ok. 60 minut (w przypadku szybkowaru ok. 20 minut...

  • Szybki prosty rosół gotowany w szybkowarze

  • Niby gulasz, niby kaszotto. W każdym razie danie proste i tanie.

  • Pomysł na w miarę szybki obiad, który można przygotować dzień wcześniej!

  • Starterek na dzieńdobry,delikatnie łagodny

  • mniaam :)

  • gotowa kasza z soczewica idealnie komponuje się z papryką

  • Wyjątkowo proste :)

  • Kotlety mielone mają tę fajną cechę, że trudno je zrobić niesmaczne, o ile oczywiście nie będzie się zbytnio kombinować. Dziś przedstawiam Ci najprostsze pod słońcem kotlety mielone.

Artykuły na temat: proste z szybkowaru
  • Jak gotować w szybkowarze?

    Bez straty smaku i co najważniejsze wartości odżywczych A to za sprawą wysokiego ciśnienia, które się wytwarza w urządzeniu. Zapobiega ono utracie cennych właściwości przygotowywanej potrawy.  Użycie jest banalnie proste Do szybkowaru po prostu wrzucasz artykuły spożywcze, następnie wlewasz wodę i zamykasz go. Podgrzewasz do uzyskania wysokiego ciśnienia i zmniejszasz ogień na średni. Gotujesz...

  • Czy odchudzanie jest trudne? W niektórych przypadkach tak, ale wystarczy trochę sprytu, a zbędne kilogramy uda wam się zgubić bez żadnych wyrzeczeń. Proste zamienniki pozwolą nam wyeliminować z diety najbardziej tuczące składniki i tym samym osiągnąć nasz cel. Jeżeli dieta kojarzy ci się tylko i wyłącznie z wyrzeczeniami i męczącymi ćwiczeniami, mamy dla ciebie doskonałą wiadomość. Nadprogramowych kilogramów możesz pozbyć się w nieco prostszy sposób. Wystarczy, że skorzystasz z naszej małej...

  • Jak gotować zdrowiej i mniej kalorycznie?

    Kilka prostych sposobów i odpowiedni sprzęt sprawią, że dania będą bardzo smaczne i aromatyczne, a jednocześnie zdrowe i mniej tuczące.

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....

  • Szparagi à la mimosa, czyli kolejne wielkanocne danie

    U nas goscilo na wielkanocnej kolacji. Jest lekkie, niezwykle proste i pachnie wiosna.   Peczek bialych badz zielonych szparagow gotujemy na parze...

  • Kto powiedział, że przygotowanie smacznego deseru musi wiązać się ze sporym nakładem pracy? Aby wyczarować wyjątkowe ciasto, wystarczy tylko sprawdzony przepis. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, gdy najdzie cię ochota na coś słodkiego, ale nie możesz lub nie masz ochoty wychodzić do sklepu? Postaraj się wykorzystać te produkty, które już znajdują się w twojej kuchni. Wbrew pozorom, nawet z kilku najbardziej podstawowych produktów można wyczarować smaczny deser. Jakie produkty warto zawsze mieć w...

  • PYSZNE to luksusowy magazyn kulinarny stworzony dla tych, którzy uwielbiają jeść, kochają gotować i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami i nieznanymi składnikami. fot. Pyszne/Facebook To pismo zarówno dla osób, dla których przyrządzanie potraw jest pasją i żywiołem, jak i dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem, ale nie boją się wyzwań i są otwarci na nowe, smaczne pomysły. W nowej odsłonie magazynu znajdziemy mnóstwo praktycznych porad i wskazówek, kuchnię...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...

  • Halloween to świetna zabawa dla dzieciaków. Dla strudzonych poszukiwaczy strasznych przygód oraz cukierków warto przygotować coś pysznego do zjedzenia. Fot. 123RF/Picsel Czas przebieranek, zbierania cukierków, i strasznych opowieści mógłby trwać dla najmłodszych w nieskończonośc. Czas ten jednak szybkie płynie, a więc warto zadbać nie tylko o najbardziej szalony strój, ale również o coś smacznego na ząb. Halloweenowa impreza może rozpocząć się już w kuchni, gdzie dzieci pomogą przyrządzić...