• Informacje na temat:

    proste danie jednogarnkowe z kurczakiem

Przepisy na temat: proste danie jednogarnkowe z kurczakiem
  • Jednogarnkowe dania z kurczakiem

    Takie apetyczne, a wyjątkowo proste. Tak lekkie, a jednak bardzo sycące. Równie smakowite na ciepło i na zimno. Obiad idealny na lato!

  • Aromatyczny kuskus z kurczakiem

    Kilka najprostszych składników, garść aromatycznych przypraw i pachnących ziół. Dania jednogarnkowe zachwycają swoją prostotą, wyjątkowym aromatem i smakiem. Jak je przyrządzić? Oto pomysł na smaczną potrawę autorstwa Szefa Kuchni Kamis - Macieja Wawryniuka, który podpowiada, jak z prostych składników stworzyć pyszne i sycące jednogarnkowe potrawy dla całej rodziny, doprawiając je odpowiednio...

  • Meksykański przysmak

    Pierś z kurczaka w wydaniu po meksykańsku - palce lizać! To proste, jednogarnkowe danie szybko podbije serca domowników.

Artykuły na temat: proste danie jednogarnkowe z kurczakiem
  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    Mogą być wykwintne i bardzo proste, słynne na cały świat albo stanowiące specjalność tylko jednej pani domu.

  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...! I to, co zostanie z poprzedniego obiadu. Gołąbki to danie bardzo uniwersalne. Dawniej przepis z powodzeniem zastępował uboższej części społeczeństwa dworskie faszerowane ptaki. Wersja mniej luksusowa(...) wiedziały już nasze mamy, babcie i prababcie. Co takiego ma w sobie pomidor, że nie oprze mu się żaden gołąbek? Rozwiązanie jest proste! Delikatny, lekko słodkawy smak pomidorowego sosu uwielbia...

  • ...urządzenie wielofunkcyjne, które jest w stanie zastąpić garnek, parowar, patelnię. Wygląda estetycznie, a utrzymanie go w czystości jest niezwykle proste - misę wewnętrzną, w której przygotowuje się(...) końca sprawdzi się w dużej rodzinie. Trudno byłoby w nim upiec większą ilość kurczaka lub przyrządzić danie dla kilkuosobowej rodziny. Gotowanie na parze sprawdza się również w przypadku małych ilości...

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    ...... - To było jedyne danie, które gotował dziadek. Jajecznica po serbsku, tak my ją nazywaliśmy. Babcia Gaja (pierwsza żona Jacka Kuronia - przyp. red.), jeszcze jako studentka, wyjechała do Jugosławii i stamtąd przywiała przepis na to danie. W jego skład wchodzą m.in. pomidory. Dziadek w ogóle był miłośnikiem pomidorów, one zawsze musiały być w lodówce i razem z kawałkami papryki, cebuli...