• Informacje na temat:

    proste ciasto biszkoptowe z 2 jajkami

Przepisy na temat: proste ciasto biszkoptowe z 2 jajkami
  • Placki i tarty z rabarbarem

    Wyjątkowo smaczne i aromatyczne, a do tego proste w przygotowaniu.

  • Bardzo proste i szybkie i latwe. Sukces gwarantowany!

  • Bardzo smaczne ,proste w wykonaniu ciasto a przede wszystkim bardzo syte i zawsze udane .... Polecam ....

  • Smaczny pomysł na "Ciasto biszkoptowe"

  • Wypróbowany przepis na "Ciasto biszkoptowe"

  • Sprawdzony przepis, nadaje się świetnie do tortów.

  • Biszkopt który zawsze wychodzi, idealny jako baza do tortu

  • Co powiecie na przepyszne ciasto które za każdym razem wychodzi ? Przepis dostałam od mojej cioci Barbary ciasto jest bardzo proste w wykonaniu a za każdym razem gdy go piekę wychodzi jeszcze smaczniejsze. Moja ciocia dużo ciast nauczyła mnie piec w sumie dawała przepisy a ja piekłam lub kombinując zmieniałam w przepisie różne składniki. Ja jestem amatorem zaś moja ciocia z zawodu jest gastronomem, ale dużo się od niej nauczyłam tak jak od mojej mamy i dziadka gotowania zup i drugich dań.

  • Proste ciasto biszkoptowe z mega szybkim kremem do przełożenia i lekko chrupiącą polewą.

  • Puszyste, delikatne ciasto biszkoptowe połączone ze słodkimi borówkami amerykańskimi. Szybkie, proste, idealne na co dzień i od święta.

Artykuły na temat: proste ciasto biszkoptowe z 2 jajkami
  • Niezawodne ciasta

    Bardzo smaczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Te ciasta zawsze się udają.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • 3 kroki do idealnego biszkoptu

    ...1. Piana z białek powinna być ubita na sztywno, gdyż to ona unosi ciasto do góry. Jajka muszą być zimne, cukier - drobny kryształek. 2. Nie smaruj brzegów tortownicy tłuszczem (tylko dno). Zmniejsza on przyczepność ciasta do formy i wtedy nie wyrośnie ono tak dobrze, a po upieczeniu opadnie. 3. Ciasto biszkoptowe lepiej wyrośnie, jeśli do składników dodasz kilka kropli soku z cytryny...

  • Kto powiedział, że przygotowanie smacznego deseru musi wiązać się ze sporym nakładem pracy? Aby wyczarować wyjątkowe ciasto, wystarczy tylko sprawdzony przepis. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, gdy najdzie cię ochota na coś słodkiego, ale nie możesz lub nie masz ochoty wychodzić do sklepu? Postaraj się wykorzystać te produkty, które już znajdują się w twojej kuchni. Wbrew pozorom, nawet z kilku najbardziej podstawowych produktów można wyczarować smaczny deser. Jakie produkty warto zawsze mieć w...

  • Włoskie desery

    ...g owoców kandyzowanych 9 listków żelatyny 500 g śmietany 750 g sera ricotta 4 łyżki likieru Maraschino Na ciasto biszkoptowe: jajka rozdzielić. Białko ubić na sztywną pianę dodając 100 g cukru(...) lodówki. 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas...

  • 11 października ukaże się książka WEGANONA, czyli Pawła Ochmana Pyszności z roślin. Proste wypieki, desery, śniadania bez jajek i nabiału. Tylko w tej książce znajdziecie to, czego nie ma w innych książkach wegańskich – przepisy na zdrowe smakołyki. Od samego patrzenia na przepisy ślinka cieknie! Słodycze kochamy wszyscy, zwłaszcza Paweł Ochman - weganin od 26 lat, autor popularnego bloga Weganon.pl. Jego kulinarna przygoda i miłość do cukiernictwa zaczęły się od zeszytu z przepisami mamy....

  • Komunijne torty

    ...(gdy ciasto jest jasne). Nim polukrujesz Zanim polukrujesz tort, zetrzyj z niego tartą bułkę, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej bowiem trzymają się gładkiej powierzchni(...) tłuszczem i wysypać mąką krupczatką (bułką tartą). Wlać ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około 45 minut. Upieczony korpus zostawić w formie do schłodzenia...

  • Aby gotować smacznie i z pasją wcale nie trzeba spędzać całych dni w kuchni. Wystarczy zainspirować się pomysłami najwybitniejszych szefów kuchni i skorzystać z ich instrukcji, by w rozsądnym czasie i proporcjach przygotować smaczne dania, którymi zachwycą się zaproszeni goście. Oto garść kulinarnych pomysłów Marco Ghia - szefa kulinarnych warsztatów i mentora na kursach gotowania Akademii Kulinarnej Whirlpool w Warszawie. Na przystawkę: Agnolotti z nadzieniem z wołowiny Poziom trudności:...

  • Zrobienie tego tortu jest bajecznie proste. Trzeba zacząć od biszkoptu, który zawsze się udaje. W tym celu oddzielamy żółtka od białek. Do białek dodajemy szczptę soli, a następnie je ubijamy na(...) tortownicy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy, aż ciasto będzie miało złoty kolor i zacznie odchodzić od ścianek blaszki. Upieczony biszkopt wyjmujemy z formy i zostawiamy na poduszce do...

  • Jeśli chcesz przygotować proste i smaczne ciasto, którym będzie zajadać się cała rodzina, sięgnij po rabarbar. Dzięki niemu przygotujesz wyjątkowe wypieki, mogące konkurować nawet z tymi babcinymi. Fot. 123RF/Picsel Rabarbar ogrodowy przywędrował do nas z Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się około XVI wieku, za sprawą Marco Polo. Z kolei w Polsce poznano go stosunkowo niedawno, bowiem dopiero w XVIII wieku, jednak nie potrzeba było dużo czasu, aby jego uprawa stała się...